حضانت فرزند طبق قانون جدید
حضانت فرزند پس از طلاق
قوانین مربوط به حضانت فرزند طبق قانون جدید تغییر کردهاند. همین عامل باعث شده سوالات زیادی در خصوص حضانت فرزند در سال جدید برای بسیاری که قصد طلاق از همسر خود دارند بوجود آید. وقتی صحبت از حضانت فرزند میشود باید به نکات مختلفی دقت داشته باشید. این امر موجب میشود تا به بهترین شکل ممکن حضانت فرزند خود را دریافت کنید. در واقع جزئیات قانونی زیادی در این زمینه وجود دارند که دقت نظر در مورد آنها ضروری است.
مطلب مفید | حضانت فرزند بعد از طلاق
در این مقاله قصد داریم بطور مختصر درباره دریافت حضانت طبق قانون جدید صحبت نماییم. اگر شما جز آن دسته از افراد می باشید که علاقهمند به داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید به شما پیشنهاد میکنیم این مطلب را با دقت مطالعه کنید تا اطلاعات اولیه را درباره این موضوع بدست آورید.
مقررات مربوط به حضانت فرزند طبق قانون جدید
در اولین بخش از صحبت درباره حضانت فرزند طبق قانون جدید اجازه دهید درباره دریافت حضانت فرزند پس از دوران طلاق صحبت کنیم.
طبق ماده 1169 قانون مدنی سابق، در صورت عدم زندگی مشترک پدر و مادر، پسران تا سن 2 سالگی و دختران تا سن 7 سالگی میتوانستند با مادر خود زندگی کنند.
حضانت فرزند بعد از طلاق طبق قانون جدید تا 7 سالگی متعلق به مادر دانسته شده است. در این میان تفاوتی میان دختر و پسر وجود ندارد. بعد از آن حضانت دختران تا سن نه سالگی و پسران تا سن پانزده سالگی با پدرشان است. پس از آن فرزندان میتوانند تصمیم میگیرند با کدامیک از والدین و یا در صورت فوت آنان با دیگر بستگان زندگی کنند. مشکل حضانت فرزندان از سوی مادران در مواقع جدایی بیشتر در مورد پسرانی مطرح میشود که مادران آنها پس از کودکی و شیرخوارگی مجبورند حضانت را به پدرانشان بسپارند.
حضانت فرزند بدون دلیل قابل سلب از والدین نیست
طبق ماده 1168 قانون مدنی ، پس از جاری شدن طلاق ، پدر و مادر وظیفه مراقبت و نگهداری از فرزند را بر عهده دارند. به همین منظور نمیتوان بدون داشتن دلیل موجه حق نگهداری و تربیت را از پدر و مادر سلب کرد . از طرف دیگر نیز والدین نمیتوانند از مراقبت از فرزندان خود خودداری کنند.
مطلب مفید | حضانت فرزند پسر و دختر از تولد تا بلوغ
دقت داشتن به این نکته میتواند تا حد زیادی مشکلات مربوط به دریافت حضانت فرزند پس از طلاق را حل کند. یعنی شرایط بهتری را برای دریافت حضانت فرزندان شما فراهم کند. اولین نکته قانونی این است که پس از رسیدن فرزندان به سن بلوغ ، دادگاه در صورت داشتن اختلاف توسط پدر و مادر میتواند بر اساس مصلحت کودک تشخیص دهد که کدامیک از والدین وظیفه نگهداری و مراقبت از او را برعهده بگیرد. در این زمینه نظر فرزندان برای دادگاه مهم است.
در صورتی که یکی از والدین مشکلات قانونی برای نگهداری از فرزند داشته باشد طرف دیگر میتواند نسبت به این موضوع اعتراض و شکایت خود را ثبت کند. پس از این که فرزند به سن بلوغ برسد میتواند خودش مشخص کند که قصد دارد پیش پدر یا مادر خود زندگیاش را ادامه دهد.
قوانین مربوط به ملاقات
قوانین جدید مربوط به ملاقات فرزند پس از طلاق
همه میدانیم وابستگی عاطفی میان والدین و فرزندان بسیار زیاد است. لذا دادگاهی که وظیفه رسیدگی به مسئله حضانت فرزند طبق قانون جدید را برعهده دارد موظف است در خصوص ملاقات بین فرزند و والدینی که با او زندگی نمیکند تصمیمگیری کند. در این بخش قصد داریم به بررسی قوانین این موضوع بپردازیم. نکته مهمی که در قوانین جدید آمده است این است که قاضی دادگاه میتواند در خصوص این مسئله بازنگریهایی داشته باشد. یعنی تصمیم درباره ملاقات فرزند و والدین را تغییر دهد.
در واقع بر اساس ماده 41 که در این قانون آمده است دادگاه موظف خواهد بود تا نحوه ملاقات و همینطور زمان ملاقات را نیز مشخص کرده و این اطلاعات را در اختیار والدین کودک قرار دهد. دقت داشته باشید که والدینی که کودک با او زندگی میکند موظف است در زمانهای مشخص شده و به شکلی که دادگاه تعیین کرده است اجازه ملاقات را به او بدهد.
عوامل موثر بر سلب حضانت فرزند
چه عواملی روی سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر تاثیرگذار است؟
گاهی اوقات ممکن است قاضی پرونده طبق شرایطی تصمیم خاص بگیرد. مثلاً از پدر یا مادری که وظیفه نگهداری و مراقبت از فرزند را برعهده دارند سلب حضانت کند. این موضوع در قوانین حضانت فرزند طبق قانون جدید آماده است. ما در این بخش قصد داریم برخی از مهمترین عواملی که روی این موضوع تاثیرگذار هستند را به شما معرفی کنیم. در صورتیکه پدر یا مادر مشکلات اخلاقی داشته باشد و توسط دادگاه تایید شود، حضانت فرزند از او سلب خواهد شد.
اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی یکی دیگر از مهمترین مواردی است که میتواند روی سلب حضانت فرزندان از والدین او تاثیرگذار باشد. در صورتی که پدر یا مادر در زمینه مسائل فساد اخلاقی معروف شده باشند نیز قاضی پرونده میتواند تصمیم بگیرد که حضانت فرزند را از او سلب کند. یکی از مهمترین عواملی که روی این موضوع تاثیرگذار است مسئله سواستفاده از فرزند در شرایط و موقعیتهای مختلف است.
طلاق توافقی و حضانت فرزندان
نکات مهم درباره طلاق توافقی و حضانت فرزند
یکی از نکات کلیدی و بسیار مهمی که در طلاق توافقی وجود دارد این است که همه چیز توسط خود زوجین مشخص میشود. و تمام موارد قابل توافق هستند. همین عامل باعث میشود تصمیمگیری در چنین پروندههایی بسیار ساده و راحت باشد.
در مسئله حضانت فرزند طبق قانون جدید و در هنگام طلاق توافقی نیز همین مسئله صدق میکند. لذا والدین باید مشخص کنند کدامیک وظیفه نگهداری از فرزندان را برعهده خواهند گرفت.
در مورد طلاق توافقی و دریافت حضانت فرزندان یک نکته کلیدی و بسیار مهم وجود دارد. والدین تنها میتوانند برای کودکانی که به سن بلوغ نرسیدهاند تصمیمگیری کنند. بعد از آن فرزند میتواند مشخص میکند قصد دارد با پدر یا مادر خود زندگیاش را ادامه دهد. پس حتما در زمان دریافت طلاق توافقی به این نکته مهم دقت داشته باشید.
مطلب مفید | وکیل حضانت فرزند پسر و دختر
نتیجهگیری
همانطور که دریافتید حضانت فرزند طبق قانون جدید دارای شرایط خاصی است. آشنایی با این شرایط و قوانین میتواند به والدین کمک کند تا مشکلات خود را در این زمینه حل کنند. اما گاه لازم است از افراد خبره راهنمایی گرفت. تیم وکلای ملکی اداری آماده اند در این زمینه به شما مشاوره تخصصی ارائه دهند. در صورت تمایل با ما تماس بگیرید.