حقوقیخانوادهملکی

مشاور حقوقی کیست؟

مشاور حقوقی کیست؟

مشاور حقوقی کیست

مشاور حقوقی کیست؟

خوب است بدانیم مشاور حقوقی به فرد یا افراد با تحصیلات  دانشگاهی در رشته حقوق گفته میشود که به شرکتها (اشخاص حقوقی) و یا افراد جامعه ( اشخاص حقیقی) در رابطه با  امور حقوقی، مشورت‌ و راهنمایی لازم را ارائه میدهند. این افراد به صورت انفرادی و یا به صورت جمعی، به افراد خواهان مشاوره ، مشورت های لازم را برای رفع مشکلات حقوقی یا قضایی ارائه می دهند. مشاوره حقوقی می تواند به صورت آنلاین یا مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری باشد.

مشاور حقوقی در چه زمینه ای به افراد مشاوره می‌دهد؟

تنظیم قراردادها

سازمانها و ادارات و همچنین شرکت‌های تجاری، قراردادهای مختلفی را منعقد می نمایند. قراردادهایی که در هنگام تنظیم و برای انعقاد درست و صحیح نیازمند دانش وسیع حقوقی و تجاری است. افراد غیر حقوقی و حتی حقوق خوانده های کم تجربه ممکن است از بسیاری جوانب و آثار این  امور، آگاهی لازم را نداشته باشند.

از دیگر سو افراد جامعه قراردادهایی را میان خود منعقد می نمایند. مشاور حقوقی در خصوص نحوه انعقاد این قراردادها و آثار آن به افراد حقیقی و حقوقی مشورت های لازم را ارائه میدهد. گاه به علت کثرت مواردی که این شرکتها در موضوعات حقوقی با آن مواجه می گردند مشاور حقوقی را به عنوان کارمند دایمی خود استخدام می نمایند. و گاه حتی بخش حقوقی در شرکت ایجاد میکنند.

لذا مشاور حقوقی در مورد آثار قراردادها و اوراق که افراد شرکت ، خصوصاً هیات مدیره امضا می نمایند به مدیر عامل شرکت  مشورت میدهد تا هر چیزی را امضا ننماید.

تنظیم کیفرخواست

از طرف دیگر افراد جامعه ممکن است در امور کیفری با کیفر خواست های مختلفی ، از سوی دادسرا مواجه شوند. کیفرخواست به متنی گفته میشود که بازپرس دادگاه ، وقوع جرم از جانب شما را محتمل می داند . لذا با تحریر متنی به عنوان کیفرخواست ، از دادگاه کیفری تقاضای رسیدگی نسبت به وقوع و یا عدم وقوع جرم را خواهند نمود.

لوایح دفاعیه 

افراد جامعه در این موارد که ابلاغیه حضور در جلسات دادرسی براییشان ارسال می شود با اضطراب زیاد مواجه میشوند. مشاور حقوقی با اگاهی از قوانین کیفری خصوصاً قانون مجازات اسلامی به اینگونه متهمین که در مواردی بی گناه می باشند راهنمایی لازم را ارائه مینماید تا در جلسه رسیدگی در دادگاه کیفری بهترین دفاعیات لازم را از خود بنمایند.

دعاوی چک

از جانب دیگر، افراد جامعه روزانه هزاران  سند تجاری (چک و سفته)را میان خود رد و بدل می کنند. دارنده این سری اسناد خصوصا چک علاوه بر امکان طرح دعوا در دادگاه های حقوقی  ،به موجب قانون اصلاح  قانون چک در سال 1397، امکان طرح دعاوی کیفری و مراجعه به دایره اجرای ادارات ثبت اسناد و املاک را نیز خواهد داشت. لذا مشاور حقوقی در این موارد با دقت در نوشتجات مندرج در چک ، صاحب چک را برای رسیدن هر چه سریعتر به حقوق خود راهنمایی می نماید.

مشاور حقوقی با وکیل حقوقی چه تفاوتی دارد؟

وکیل حقوقی به فردی گفته میشود که  پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی حقوق در یکی از دو نهاد «مرکز وکلا ،کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه» و همچنین «کانون وکلای دادگستری» به اخذ پروانه وکالت نائل می‌شوند. اما مشاور حقوقی به کسی گفته می‌شود که صرفاً اطلاعات حقوقی لازم در موضوع کاری خود را داشته و مجوزهای لازم را دریافت نموده باشد.

مشاور و وکیل حقوقی

مشاور و وکیل حقوقی

مشاوران حقوقی حق دفاع از موکل در دادگاههای سطح کشور را نخواهند داشت. در صورتی که وکلای دادگستری می توانند به دفاع از موکل در دادگاههای حقوقی ،کیفری و دیوان عدالت اداری بپردازند.

انواع مشاوران حقوقی:

 مشاوره حقوقی همانند علم پزشکی بسیار تخصصی  شده است.  هر یک از مشاورین حقوقی، به علت گستردگی علم حقوق ، به مشاوره در حوزه  خاصی می‌پردازند . از جمله :

الف) مشاوره حقوقی ملکی

مشاور حقوقی ملکی به راهنمایی مراجعان در حوزه فعالیت های مرتبط با املاک می پردازد. از جمله خرید و فروش ملک (بیع نامه ) و همچنین  اجاره نامه های رسمی مربوط به املاک  .

به طور مثال در خرید و فروش یا همان مبایعه نامه املاک ، یکسری قواعد ویژه‌ که در قوانین ثبتی و قانون مدنی وجود دارد می بایست رعایت گردد. تا این سری از قراردادها به صورت صحیح و مطابق قانون واقع شود. و شرکت و یا افراد حقیقی  با مشکلات حقوقی فراوان بعدی مواجه نشوند. در این موارد مدیران شرکت با مراجعه به مشاور حقوقی ، راهنمایی لازم را در خصوص نحوه تحریر قراردادها دریافت مینمایند.

در مواردی افراد با خرید یک ملک با استفاده از مبایعه نامه عادی ، مالک آن ملک خواهند شد. اما فروشنده ملک ، حاضر به انتقال سند رسمی مالکیت در دفاتر اسناد رسمی  نمی شود. یا آنکه فرد پیمانکار ساختمان پیش فروش شده را به نحو صحیح و مطابق قرارداد تحویل پیش خریدار نمی نماید.

مشاوره برای تنظیم دادخواستهای ملکی

در این موارد می بایست با استفاده از دادخواست های حقوقی  در دادگاه عمومی حقوقی ، فرد متعهد را به انجام تعهدات قراردادی (همان تعهداتی که در قرارداد فرد متعهد امضا نموده است ) ملزم نمود . این سری از متون حقوقی از پیچیدگی فراوانی برخوردار می باشند  که گاهاً وکلای باسابقه را نیز با مشکلات فراوانی مواجه می سازد

لذا در مواردی که خریدار خواستار تنظیم سند رسمی ملک از جانب فروشنده باشد، با مراجعه به مشاور حقوقی ملکی ، راهنمایی لازم در خصوص نحوه تحریر دادخواست های بدوی و درخواست های اجرای آرای قطعی  دریافت می نماید.

همچنین در زمان انعقاد قرارداد پیش خرید ساختمان ، یکسری مقررات حقوقی ، خصوصاً مقررات مندرج  در قانون پیش فروش ساختمان را می بایست رعایت نمود . علاوه بر آن ، از آنجا که این متون پیش فروش ساختمان به زبان تخصصی نوشته شده و دارای آثار فراوانی برای خریدار و فروشنده خواهد بود.

 بهتر است در این موارد افراد سرپرست خانواده که کل دارایی خود را برای پیش خرید ساختمان به پیمانکار تقدیم می نمایند در مشورت با مشاور حقوقی ملکی،  راهنمایی تخصصی  را دریافت نمایند. یا حداقل مفاد قرارداد پیش خرید را که عموماً از سوی پیمانکاران تحریر میشود و به پیش خریدار ارائه میگردد و دارای عبارات تخصصی حقوقی می باشد را نزد مشاور حقوقی برده و تقاضای تفسیر عبارات حقوقی به زبانی ساده نمایند.

ب) مشاوره حقوقی خانواده :

مشاور حقوقی خانواده، مراجعین خود را در خصوص نحوه گرفتن حقوق خانوادگی خود راهنمایی می نماید. از جمله در امور :

حضانت اطفال ، نحوه گرفتن نفقه، معوقه(نفقه پرداخت نشده)، ملاقات فرزندان به روش قانونی و همچنین تهدیدات  و ضرب و جرح توسط هر یک از زوج و زوجه (زن و مرد خانواده ) ، آثار شروط ضمن عقد(یعنی بندهای قرارداد شده در عقد ازدواج ) و نحوه  وصول مطالبات زوجه  درخصوص مهریه ، اجرت المثل و نفقه .

مشاور خانواده  در صورتی که افراد را ذیحق بداند با ارائه مشاوره حقوقی در خصوص نحوه نوشتن دادخواست  و درخواستهای مرتبط با طلاق ، نحوه وصول مطالبات از دادگاه های حقوقی عمومی و همچنین دایره اجرای ثبت راهنمایی می نماید.

در مواردی افراد را در خصوص نحوه گرفتن حکم نسب، یعنی رابطه خویشاوندی راهنمایی می نماید. مانند اثبات فرزند و پدری میان دو فرد .

بطور کلی ، مشاور خانواده به  مشاوره در کلیه اموری که در دادگاه خانواده می‌تواند مورد رسیدگی واقع شود می پردازد.

ج) مشاوره حقوقی ارث:

 در هنگام فوت افراد به واسطه احکام قانون مدنی و شرع مقدس ، اموال فرد فوت شده به صورت قهری و غیر ارادی به ورثه  منتقل میشود.

اما در خصوص انتقال ثبتی (یعنی سند به نام ورثه صادر شود) مقررات مختلفی می بایست رعایت شود. خصوصا  برای انتقال قانونی املاک غیر منقول متوفی، می بایست سلسله اقدامات حقوقی خاصی ،همچون حکم انحصار وراثت را دریافت نمود.

مشاور حقوقی ارث نحوه انتقال قانونی این سری از حقوق بازماندگان را برای مراجعان خود شرح می دهد. و در تحریر دادخواست و درخواست های صورت گرفته از دادگاه های حقوقی عمومی و شورای حل اختلاف راهنمایی های لازمه را خواهد داد.

در بسیاری از موارد ، اموال فرد متوفی در رهن اشخاص حقوقی از جمله بانک قرار میگیرد. در صورتیکه ورثه در دعاوی حقوقی ، یکی از خوانده های خود را ، (( بانکی که خانه در رهن  ایشان می باشد )) قرار ندهند با قرار رد دعوی مواجه و تمام هزینه های پرداخت شده از جمله هزینه دادرسی (هزینه ای که به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی داده می شود) را نیز از دست خواهند داد. لذا طریقه صحیح نوشتن این سری دادخواست ها در بسیاری موارد نیازمند آگاهی از موضوعات حقوقی است. مشاور حقوقی ارث ، در طرح دعاوی راجع به املاک ، به بازماندگان  متوفی، راهنمایی لازم را ارائه خواهد داد.

د) مشاور حقوقی آنلاین:

 با گسترده شدن استفاده از فضای سایبر یا همان اینترنت ، افراد برای استفاده از خدمات حقوقی ، دیگر الزامی  به حضور فیزیکی و مراجعه به دفاتر مشاور حقوقی  نخواهند داشت .

این سری  خدمات حقوقی در فضای اینترنت از طریق چت آنلاین  یا از طریق تماس تلفنی صورت خواهد پذیرفت. شبیه آنچه در سایت ملکی اداری (melkiedari.ir) وجود دارد.

کاربران اینترنتی در صورت تمایل به بهره مندی از این نوع خدمات ، با استفاده از تلفن همراه براحتی میتوانند از تجربیات و دانش مشاور حقوقی بهره‌مند شوند. مشاور حقوقی میتواند مشاوره تلفنی خانواده و یا مشاوره ملکی آنلاین و …. باشد.

بنابراین خدمات مشاوره آنلاین میتواند در امور ملک، خانواده ، امور کیفری ، ارث و…. باشد.  هریک از مشاوران با کسب تجربه در یک یا دو حوزه تخصصی، به مراجعین مشاوره حقوقی ارائه خواهند داد. مشاوره حقوقی آنلاین هزینه هایی به مراتب کمتر از مراجعه  مستقیم  و حضور در دفاتر مشاوران حقوقی برای مراجعان در پی خواهد داشت . اما همیشه و در برخی پرونده ها به صرف انجام مشاوره حقوقی نمیتوان پرونده خود را با موقثیت پیش برد.

ه) مشاوره حقوقی شرکتها:

 همواره شرکت‌های حقوقی ، قراردادهای وسیعی در حوزه فعالیت خود منعقد مینمایند. به طور مثال شرکتی که موضوع آن ساختمان سازی می باشد ، به پیش فروش ساختمان های متعلق به شرکت خود می پردازد.

 و یا در مواردی که قالب شرکت ((سهامی )) باشد با قواعد پیچیده ای مواجه خواهند شد. این شرکتها یعنی شرکت‌های سهامی دارای قوانین خاص و پیچیده‌ای هستند. حتی بیشتر فارغ التحصیلان رشته حقوق نیز آگاهی کافی در خصوص این قوانین را ندارند. انجام خدمات حرفه ای در این خصوص نیازمند دانش و تجربه خاص است.

برخی خدمات مشاور حقوقی شرکت میتواند در امورات زیر باشد:

نحوه دعوت سهامداران یا مدیران به مجامع عمومی شرکت

تشکیل مجمع عمومی موسس و مجمع عمومی فوق العاده

نوشتن صورتجلسات شرکت در خصوص جلسات هیات مدیره.

همانطور که می بینید  قواعد حقوقی شرکتها دارای اصطلاحات نامفهوم برای افراد غیر حقوقی می باشد. با استفاده از خدمات مشاور حقوقی میتوان به صحیح ترین شکل ممکن این سری مسایل را  به روش حقوقی انجام داد.

لذا هم برای انعقاد قرارداد شرکت با دیگر شرکتها و یا دیگر افراد، و هم قراردادهای استخدام شرکت با کارکنان خود که نیازمند اشراف بر قوانین حقوق کار می باشد. از طرفی نحوه تحریر اساسنامه شرکت نیازمند بهره گیری از خدمات مشاوره حقوقی خواهد بود. مشاورانی که  تخصص فراوانی در حوزه حقوق شرکتها و قانون تجارت  کسب نموده باشند .

همچنین مشاور حقوقی یا وکیل حقوقی شرکت می بایست تخصص عمده ای در حوزه حقوق ثبت شرکتها و ثبت برندها و قراردادهای شرکت داشته باشد.

مشاوره حقوقی در گروه تخصصی ملکی اداری

ممکن است شما کاربر محترم در هر یک از موضوعات و دعاوی حقوقی نیازمند دریافت مشاوره حقوقی باشید. در این موارد ، قبل از انجام هر اقدام با مشاورین حقوقی در تیم تخصصی ملکی اداری در تماس باشید. برای شروع ، با ما تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا