مهلت پرداخت دیه حادثه کار

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای طرح سوال فقط از طریق پیامک و برای اعطای نمایندگی جهت طرح دعوا و یا دفاع از خود در هیئت تشخیص و حل اختلاف اداره کار از طریق شماره 09196853590 اقدام فرمایید.

مهلت پرداخت دیه حادثه کار

در مورد مهلت پرداخت دیه حادثه کار بیشتر بدانید

تعداد زیادی از کارگران متاسفانه درگیر حوادث ناشی از کار میشوند. این صدمات ممکن است منجر به نقص عضو و در برخی از موارد فوت کارگر شود. از این رو قانونگذار تلاش کرده تا به منظور پیشگیری از تضییع حقوق قانونی کارگران قوانینی مناسب را وضع کند. تا کارفرمایان را ملزم به جبران خسارت از قبیل پرداخت دیه نماید.

بیشتر بخوانید | دیه تصادف و نحوه پرداخت توسط بیمه

یکی از موارد حائز اهمیت مهلت پرداخت دیه حادثه کار است که در این مقاله بررسی شده است.کارگران گرامی میتوانند از وکیل حوادث ناشی از کار مشاور دریافت کنند.

مهلت پرداخت دیه حادثه کار

مهلت پرداخت دیه حادثه کار

قانون بیمه در مورد حادثه ناشی از کار چه میگوید؟

بر اساس قانون، کارفرما ملزم به بیمه نمودن کارگران است و ماده ۱۴۸ از قانون کار به این موضوع اشاره دارد. به این ترتیب بیمه کارگری اجباری است. در صورتی که کارگر در حین کار با حادثه ای روبرو شود که منجر به آسیب و صدمه شود، به منظور دریافت هزینه های درمانی و دیه متناسب با حادثه پیش آمده می تواند اقدام نماید و مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم برای کارفرما در نظر گرفته خواهد شد. در شرایطی که کارفرمایان از این عمل سر باز زده و از پرداخت دیه کارگر حادثه دیده خودداری نمایند، مرتکب جرم شده و کارگران از طریق شکایت و اقدامات قانونی میتوانند حق و حقوق خود مطالبه کنند.

مطلب مفید | وکیل دیه اتباع خارجی

باید دانست بیمه کارگری از سوی کارفرمایان الزامی میباشد. بر اساس ماده ۶۵ از قانون تامین اجتماعی هنگام بروز حوادث ناشی از کار، کارفرمایان ملزم به انجام تمامی اقدامات اولیه ضروری به منظور پیشگیری از شدت یافتن حادثه هستند. آنان باید مراتب را طی یک بازه زمانی ۳ روزه و به صورت مکتوب به اطلاع سازمان تامین اجتماعی برسانند.

علاوه بر این براساس ماده ۳۹ از قانون تامین اجتماعی همگی کارفرمایان موظف به ارائه اسامی کارگران بیمه شده و حق بیمه آن ها به سازمان تامین اجتماعی تا آخرین روز از ماه بعد هستند. اگر از انجام این کار خودداری کنند، مشمول جریمه می شوند.

گاهی اوقات ممکن است کارفرمایان از بیمه نمودن کارگران خودداری کنند. در چنین شرایطی در صورت بروز حوادث ناشی از کار و مشخص شدن رابطه بین کارفرمایان و کارگران، کارفرما ملزم به پرداخت کلیه هزینه های درمانی و جبران خسارات وارده خواهند بود. با توجه به قوانین ذکر شده در صورتی که کارفرمایان در این موارد مرتکب قصور شوند، کارگران می توانند تقاضای بازرسی نسبت به بررسی شرایط داشته باشند. آنان میتوانند پس از طرح شکایت برای دریافت دیه و تعیین مهلت پرداخت دیه حادثه کار اقدام نمایند.

بیمه کارگری و قانون تامین اجتماعی

بیمه کارگری و قانون تامین اجتماعی

 تعریف دیه

با توجه به قانون هر کسی که به صورت سهوی یا عمدی منجر به صدمه به مال و جان شخص دیگری شود، مسئول است. لذا باید خسارت های وارد آمده را جبران نماید. قانون در مورد آسیب های جسمی یا هر گونه ضرر جانی، دیه را در نظر گرفته است.

 بیشتر بخوانید | نحوه محاسبه دیه تصادف

دیه یا ارش ناشی از حوادث کار چگونه محاسبه و تعیین می‌گردد؟

در شرایطی که هر یک از کارفرمایان، کارمندان یا کارگران درگیر حادثه ناشی از کار شوند، بر مبنای قانون فردی که متحمل آسیب شده می تواند ارش این آسیب ها و یا دیه را دریافت نمایند. نهادی که تعیین کننده میزان دیه می باشد، پزشکی قانونی است. در نهایت این قاضی پرونده است که رای و حکم نهایی را صادر خواهد کرد . تعیین مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم نکته حائز اهمیت دیگر است. مبلغ ارش یا دیه بر اساس نرخی است که توسط قوه قضاییه در آغاز هر سال معین می شود. به طور کلی دیه ماه های حرام و غیر حرام با یکدیگر تفاوت دارند.

پرونده های مختلف یکسان نیست و در برخی از پرونده ها ممکن است کارفرمایان ملزم به پرداخت جریمه های دیگری نیز باشند. یکی از این موارد پرداخت خسارت در مورد مستمری کارگران و یا غرامت به سازمان تامین اجتماعی می باشد.

در حوادثی که منجر به جراحت های شدید و یا حتی قطع عضو شود، تعیین دقیق مبلغ دیه سخت تر می باشد. کارشناسان حاضر در اداره کار به همراه پزشکی قانونی محاسبه را انجام میدهند. در نهایت دادگاه رای نهایی را در مورد مبلغ و مهلت پرداخت دیه حادثه کار اعلام می نماید.

دیه یا ارش ناشی از حوادث کار

دیه یا ارش ناشی از حوادث کار

 مهلت پرداخت دیه حادثه کار چقدر است؟

در هر حادثه کار ممکن است مقصر یا مقصرینی نقش داشته باشند. بنابراین تعیین مسئولیت کیفری حادثه پیش آمده با توجه به نظرات کارشناسانه بازرسان اداره کار و کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود. با توجه به رای قضایی دادگاه، مقصر یا مقصرین شناسایی خواهند شد.

پس از وقوع حوادث ناشی از کار که منجر به آسیب شوند، در صورت رای دادگاه، کارفرما مکلف به پرداخت دیه به کارگر حادثه دیده می شوند. به این ترتیب محاسبه مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم لازم است. پس از وقوع هر گونه حادثه یا جنایتی که منجر به پرداخت دیه شود، مدت زمانی که برای پرداخت دیه تعیین می شود، به نوع حادثه یا جنایت بستگی دارد. این موضوع درمورد حادثه ناشی از کار هم صدق می کند.

حوادث ناشی از کار جزء جرایم شبه عمد است. لذا در این دسته از جرایم، مهلت پرداخت دیه حادثه کار برای پرداخت کننده ۲ سال قمری است. به این ترتیب که فرد پرداخت کننده در هر سال ملزم به پرداخت نصف مبلغ می باشد. گاهی اوقات پرداخت کننده ممکن است در بین فواصل زمانی و مهلت های قانونی تعیین شده، خواهان پرداخت همه یا بخشی از مبلغ دیه باشد. در این شرایط کارگر حادثه دیده باید آن را قبول کند.

کدام حوادث مشمول دریافت خسارت هستند؟

با توجه به ماده ۶۰ قانون تامین اجتماعی کلیه حوادث رخ داده شده برای کارگران هنگام کار و در محیط کاری مشمول دریافت خسارت و بیمه هستند. همچنین در صورتی که کارگران با دستور کارفرمایان برای انجام یک ماموریت به خارج از محیط کار رفته باشند و در حال انجام وظایف محوله باشند و همچنین حوادث رخ داده به خاطر کمک به دیگران هم مشمول دریافت خسارت و بیمه خواهد بود و در صورتی که مشمول دریافت دیه باشد، مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم معین خواهد شد.

مطلب مفید | وکیل دیه در تهران و حل پرونده جرایم کیفری

 سخن پایانی

تعداد حوادث ناشی از کار متأسفانه زیاد است و شدت جراحات و صدمات وارده به فرد حادثه دیده متفاوت خواهد بود. قانونگذار به منظور حمایت از کارگران قوانینی را وضع نموده که کارفرمایان را مکلف به پرداخت خسارت می نمایند و در شرایطی که کارفرما ملزم به پرداخت دیه شود، بحث مهلت پرداخت دیه حادثه کار هم حائز اهمیت است.

12 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام متاسفانه من در کارگاه بر اثر حادثه دو انگشتم قطع شد حالا بعد از دوسال و اتمام درمان آیا دیه من طبق دیه دو سال پیش پرداخت خواهد شد یا طبق دیه روز

    پاسخ
  • سلام همسرمن برج ۲سرکار آسیب دیده صورتش بیمه رفته وهمه کارشو کرده وگفتن هزینه دیه پرداخت میشه ولی تا الان خبری نشده باید چیکارکنیم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام اگر کارهای اداری انجام شده و ظرف یک ماه غرامت حادثه را دریافت ننموده اید ، بهتر است مجددا پیگیری نمایید.

      پاسخ
  • سلامواحترام
    واقعیتش با این قوانین که من خوندم کلا به ضرر کارگره

    پاسخ
  • سلام خسته نباشی بنده دست راستم صدمه دیده میخوام بدونم وزارت کار بنده را ۳۰ درصدوکارفرما ۷۰ درصد مقصر کرده ایا دیه بنده که ۳۰ درصد مقصر بودم از حق من کم میشع یا ن

    پاسخ
    • سلام
      بیمه شرایط سخت گیرانه ای در مورد پرداحت غرامت دارد. در مورد شما بیمه مبلغ غرامت را فارغ از میزان سهم شما خواهد پرداخت البته با توجه به نظر کارشناس میزان آن را نمیتوان از هم اکنون مشخص نمود.
      موفق باشید

      پاسخ
      • سلام مدت هزیبه پرداخت دیه چه قدر

        پاسخ
        • با سلام

          مهلت پرداخت دیه حادثه کار برای پرداخت کننده ۲ سال قمری است. به این ترتیب که فرد پرداخت کننده در هر سال ملزم به پرداخت نصف مبلغ می باشد .
          گاهی اوقات پرداخت کننده ممکن است در بین فواصل زمانی و مهلت های قانونی تعیین شده، خواهان پرداخت همه یا بخشی از مبلغ دیه باشد. در این شرایط کارگر حادثه دیده باید آن را قبول کند.

          پاسخ
          • تقی صادقی
            23 آگوست 2023 15:21

            سلام من از داربست افتادم قوزکهای پایم شکست کارفرما می فرماید چون شما پیمانکار هستید مسایل ایمنی با خودتان است وبرگه حوادث برایم رد نکردن

          • اگر قرارداد پیمانکاری دارید و شما در نقش پیمانکار فعالیت دارید و نیروهایی تحت امر شما هستند ، وظیفه بیمه خودتان و نیروهای تحت امرتان بر عهده شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.