اعتبار سند شورایی و مشکلات آن در قیاس با سند رسمی

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

اعتبار سند شورایی و تبدیل آن به سند رسمی

اعتبار سند شورایی در دادگاه

سند شورایی در قیاس با سند رسمی

بحث مربوط به سند مالکیت و اعتبار بخشیدن به آن یک بحث ریشه دار و قدیمی است. سند مالکیت هر گاه رسمی باشد از اعتبار بالا برخوردار است. اعتبار سند میتواند در حد اعلا ، به رسمی و غیر رسمی بودن آن ارتباط داشته باشد.

در انواع دعاوی ملکی (چه از نوع کیفری و چه از نوع حقوقی)، اسناد و مدارک نقش تعیین کننده ای دارد. بطور قطع میتوان گفت سند رسمی از نظر اثبات دعوی بیش از اسناد عادی مورد پذیرش و استناد قرار میگیرد. بنابراین اعتبار سند رسمی بسیار بالاتر از سند عادی است.

یکی از اسناد ملکی عادی ، سند شورایی است. سند شورایی نوعی سند ملکی از نوع عادی و غیر رسمی است که میان طرفین یک معامله ملکی تنظیم و به امضاء میرسد. این سند در زمان تنظیم به امضاء افراد معتمد نیز خواهد رسید.

مطلب مفید | اعتبار سند عادی و رسمی

بعد از امضاء طرفین معامله و سپس افراد معتمد، در گام سوم سند عادی به تایید اعضای شورا میرسد.

پیشینه سند شورایی و اعتبار آن

 اولین اسناد مکتوب در مورد مالکیت زمین و نقل و انتقال آن، به صورت دست نویس بود. این اسناد نقل و انتقال زمین ها را شامل میشد و افراد معتمد آنها را تایید مینمودند.

با تشکیل شوراهای روستایی ، اسناد ملکی که افراد معتمد آن را تایید مینمودند بتدریج وارد مرحله جدیدی از اعتبار شدند. در دوره جدید ، تایید و امضاء اسناد ملکی توسط شوراهای محلی روستایی از اهمیت بیشتر برخوردار شدند.

مطلب مفید | تنظیم قرارداد توسط وکیل

با این وجود، اسناد شورایی همچنان یک سند عادی محسوب میگردند. سند شورایی تا زمانی که اختلافی در مورد مالکیت، میان متصرف فعلی یک ملک با مدعیان آن ایجاد نشود، میتواند دارای اعتبار باشد. اما چنانچه اختلاف در مورد مالکیت مطرح شود، دیگر نمیتوان به اعتبار آن اتکا نمود. زیرا سند شورایی فاقد صفات و ویژگی های سند رسمی مطابق ماده 1287 قانون مدنی خواهد بود. و دادگاهها برای احراز و اثبات مالکیت باید دلایل و مدارک متعددی را مورد بررسی قرار دهند.

کدام مشکلات در مورد اعتبار سند شورایی وجود دارند؟

برای اینکه مشکلات مربوط به اعتبار سند شورایی را مورد بررسی قرار دهیم باید ببینیم سند شورایی از نظر اعتبار دارای کدام مشکلات است.

در این مورد اولین نکته آن است که اسناد شورایی فقط در محل خود دارای اعتبارند. بنابراین اعتبار این اسناد ، اعتبارمحلی یا منطقه ای است. به این معنا که هر قدر از محل وقوع ملک دور شویم از درجه اعتبار این اسناد کاسته میشود.

مطلب مفید | اعتبار مبایعه نامه در دادگاه

در مورد مشکل دوم سنجش اعتبار سند شورایی باید گفت در اسناد شورایی مشخص نمیشود که زمین مورد معامله و نقل و انتقال|، آیا وقفی است یا خیر. به عبارت دیگر وقفی بودن زمین در اسناد شورایی درج نمیشود.

مشکل سوم آن است که ارثی بودن زمین مورد معامله در اسناد شورایی قابل تشخیص نیست . زیرا در آن ثبت نمیشود.

مشکل چهارم عدم ثبت مشخصات شریک در اسناد شورایی است.

مشکل پنجم عدم ثبت نوع کاربری در اینگونه اسناد است.

مطلب مفید | دادخواست تایید فسخ قرارداد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up