تبدیل سند شورایی به رسمی و مراحل انجام آن

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

تبدیل سند شورایی به رسمی

تبدیل سند شورایی به سند رسمی

مراحل تبدیل سند شورایی به سند رسمی

اگر شخصی دارای سند شورایی باشد و بخواهد آن را به سند رسمی تبدیل کند در اولین گام باید به اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه و درخواست صدور سند تک برکی یا سند شش دانگ را ثبت نماید.

سپس فرم درخواست را تکمیل و مدارک هویتی خود را ضمیمه آن می کند.

علت تبدیل سند شورایی به سند رسمی قابلیت اتکا و قدرت اثبات مالکیت در سند تک برگ و سند رسمی است. در حالی که سند شورایی چنین ویژگی را ندارد و در نتیجه اعتبار سند شورایی ، اعتبار بسیار محدود و غیر قابل اتکا است.

هزینه تبدیل سند شورایی به سند تک برگ

هزینه تبدیل سند شورایی به سند تک برگ همان هزینه دریافت سند رسمی است. این هزینه ها شامل هزینه های نوسازی، خلافی، پسماند، مالیات نقل و انتقال و هزینه های مربوط به دارایی می باشد.

مطلب مفید | تبدیل سند عادی به رسمی

هزینه های تغییر سند و یا تبدیل سند به صورت مجزا و با صدور فیش پرداختی انجام میشود. به عنوان مثال هزینه های شهرداری  که شامل خلافی، نوسازی و پسماند می باشد. این هزینه بر عهده فروشنده است.

هزینه های دارایی نیز بر عهده فروشنده می باشد. هزینه دارایی برای اسناد تجاری بدون سرقفلی 5 درصد می باشد. برای املاک مسکونی 2 درصد می باشد. شایان ذکر است که اگر در این مدت مالک ملک را اجاره داده باشد باید مالیات بر درآمد اجاره ملک را نیز پرداخت نماید.

عوامل موثر در مبلغ هزینه علاوه بر هزینه های شهرداری و دارایی ، شامل نوع ملک، متراژ زمین، متراژ بنا، نوع بنا، موقعیت جغرافیایی، محل (نشانی)، تعداد خواب و قیمت می باشد.

استعلام سند شورایی

معامله در مورد زمینهای دارای سند شورایی از این جهت پرخطر است که چنانچه بعدها بخواهیم برای اخذ سند تک برگ اقدام نماییم ممکن است زمین خریداری شده اوقافی از کار درآید.

یا اینکه بعد از معامله زمین متوجه شویم کاربری زمین مورد معامله مسکونی نیست. اگر چنین شود ممکن است ارزش زمین به حدود صفر برسد . بنابراین معامله بر روی زمین های دارای سند شورایی ، میتواند بسیار پر ریسک باشد.

مستند به ماده 349 قانون مدنی  خرید و فروش مال وقفی ر”بیع مال وقف، صحیح نیست” و قانونگذار تنها تحت شرایط خاصی آن را پذیرفته است.

از آنجا که خرید و فروش زمینهای دارای سند شورایی بدون استعلام انجام میشود و در زمان معامله نمیتوان از وقفی بودن یا کاربری زمین ، قرار گرفتن در طرح و دیگر موارد اطلاعاتی بدست آورد بنابراین توصیه نمیشود در مورد این نوع زمینها معامله ای صورت پذیرد.

مطلب مفید | تبدیل قولنامه به سند رسمی

دهیار و اعضای شورای هر روستا با این مهر و امضا و صدور یک برگ سند شورایی برای شما این موضوع را تایید میکنند که فروشنده نام برده شده در قولنامه مالک اصلی ملک مذکور است و همچنین صحت و سلامت آن ملک را از نظر بافت بودن یا نبودن برای خریدار تایید میکنند.

سند شورایی در شمال

از سوی دیگر در مورد اینکه سند شورایی چیست و چه کاربردی دارد باید به این نکته توجه کرد که داشتن سند شورایی برای انواع املاک و مستغلات (زمین، ویلا، مغازه، دفتر و غیره) در شمال صرفا به منزله این نیست که این ملک از سوی کارشناسان سازمان اتحادیه املاک، شهرداری و سایر ارگان‌های ذیربط به تایید رسیده باشد. پس نتیجه می‌گیریم که در این راه حتما با چالش‌هایی روبرو خواهید بود.

به عنوان مثال، چنانچه شما به عنوان یک خریدار، اقدام به تهیه و تنظیم یک سند شورایی برای ملک خود در شمال کشور می‌کنید. پس از مدتی تمایل دارید که برای آن ملک یک سند قطعی و رسمی تهیه کنید اما در صورتی که کاربری زمین در سند شورایی به درستی مشخص نشده یا اشتباه نوشته شده باشد، قوانین فرادست و ضوابط مندرج در طرح‌های توسعه به شما اجازه چنین کاری را نخواهند داد.

برخی نکات مهم در مورد اسناد مالکیت شورایی

  • پیش از خرید ملک، به دفتر مشاوره املاک مراجعه نموده و با افرادی که به منطقه آشنا هستند گفتگو کنید،
  • کاربری زمین را حتما از نهاد‌های متولی (دهیاری همان روستا) استعلام بگیرید،
  • حتما پیش از امضاء سند، آن را به طور کامل بررسی کرده و از حدود اعتبار آن اطلاع کسب کنید،
  • درباره نحوه تبدیل سند شورایی به سند قطعی و رسمی ، از طریق مراجعه به اداره ثبت محل ، اطلاعات کسب کنید.

مزایای اخذ سند شورایی چیست

اسناد شورایی برخلاف تمامی موانع قانونی و معضلات خاصی که برای دارندگان خود به همراه دارند دارای یک سری مزایا نیز هستند. بدین صورت که شخص خریدار یا فروشنده دیگر هزینه‌ای بابت نقل و انتقال سند نخواهد پرداخت. همچنین از پرداخت عوارض شهرداری یا دهیاری و مالیات نیز معاف است.

دارندگان سند شورایی هیچ‌گاه برای تنظیم و ثبت سند نیاز به حضور در ادارت یا دفاتر ثبت اسناد ندارند. بنابراین در پاسخ به این سوال که مزایای سند شورایی چیست باید گفت که به‌طورکلی با تنظیم این سند در کوتاه مدت، زمان و هزینه بسیار پایینی عاید دارندگان آن خواهد شد.

چگونگی تبدیل سند شورایی به قطعی

برای تبدیل سند شورایی به سند تک برگ یا سند رسمی، حدود 6 ماه را باید پیش بیی در نظر کرفت. از نظر زمانی حدودا  ۶ ماه زمان میبرد که شامل مراحلی همچون آگهی روزنامه برای ۲ ماه, اعزام کارشناس و تهیه نقشه UTM و سپس صدور سند تک برگ به آدرس شما است. همچنین از نظر هزینه نیز بستگی به متراژ ملک شما خواهد داشت.

تغییرسند شورایی به اسناد رسمی شش‌دانگ امکان‌پذیر است یا خیر؟

بسیاری از کاربران سوال میکنند که آیا امکان تبدیل سند شورایی به سند رسمی وجود دارد؟ و چنانچه امکان پذیر است چه باید کرد و از کجا باید شروع کنیم؟

برای شروع کار و پیگیری تبدیل سند شورایی به سند رسمی ، مالک در اولین گام باید به اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه نماید. باید دانست برای تبدیل اسناد شورایی به اسناد رسمی باید به قانون «تعيين تكليف وضعيت ثبتي اراضي و ساختمانهاي فاقد سند رسمي»، استناد کرد.

متقاضی تبدیل سند شورایی به سند رسمی ، از هیات مندرج در قانون مزبور درخواست کتبی میکند تا طبق قانون، برای ملک مورد نظر سند تک برگی شش‌دانگ به نام مالک (درخواست دهنده) تنظیم گردد. لازم به ذکر است که سند شورایی ممهور به مهر و امضای شورای روستا برای هیات مستقر در اداره ثبت از اعتبار اولیه برای احراز تصرف ملک به عنوان مالک برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up