سامانه ثبت درخواست طلاق و نحوه ورود به آن
سامانه ثبت درخواست طلاق
آشنایی با سامانه ثبت درخواست طلاق
در سالهای اخیر بسیاری از امور اداری در مراجع مختلف از طریق سامانه های اینترنتی انجام می پذیرد. لذا در اغلب اوقات نیازی به حضور افراد در دستگاههای اداری نیست. بلکه در هر جایی که امکان برقراری ارتباط آنلاین وجود داشته باشد میتوان وارد سامانه شد و کارهای اولیه مانند ثبت نام ، ثبت درخواست ، درخواست نوبت و …. را بدون نیاز به حضور در محل ، تنها با فشردن چند کلید و از راه دور انجام داده و یا پیگیری نمود.
مطلب مفید | نحوه تنظیم دادخواست طلاق
در مورد اقدامات حقوقی ، با توجه به کثرت مراجعات مردم به دستگاه قضایی و حجم پرونده های در دست اقدام ، سامانه های متعددی راه اندازی شده و نقش بسیار مهمی در کاهش حضور مردم در دستگاه قضایی داشته است. سامانه عدل ایران یکی از این سامانه ها است که روزانه هزاران درخواست را ثبت و یا در مورد پرونده های مختلف ، اطلاع رسانی میکند.
مطلب مفید | وکیل اجرای درخواست طلاق
یکی دیگر از سامانه های مرتبط با اقدامات دستگاه قضایی ، سامانه ثبت درخواست طلاق است. سامانه ثبت درخواست طلاق ، این شرایط را برای زوجینی که خواهان متارکه هستند فراهم می نماید که از همان ابتدا از طریق ورود به این سامانه درخواست طلاق خود را ثبت کنند . لذا نیازی نیست که وقا خود را صرف مراجعه حضوری و قرار گرفتن در صف انتظار ، تلف نمایند.
اقدام از طریق سامانه تصمیم طلاق ، در حقیقت یعنی ثبت درخواست طلاق بدون نیاز به مراجعه حضوری .
معرفی سامانه تصمیم طلاق
قبل از آنکه وارد بحث نحوه ورود به سامانه ثبت درخواست طلاق شویم ، ابتدا بد نیست در مورد سامانه تصمیم توضیحات اجمالی بدهیم.
سامانه تصمیم طلاق یک پلتفرم الکترونیکی است که به منظور راحتی و سهولت در فرآیند طلاق و جدایی زن و شوهر توسط سازمان بهزیستی ایجاد شده است. این سامانه به زوجین اجازه می دهد تا به صورت آنلاین بگیرند و به مراکز مشاوره و مددکاری تحت نظارت سازمان بهزیستی به منظور انجام مشاوره قبل از طلاق ، مراجعه کنند.
مطلب مفید | شماره وکیل طلاق
در این سامانه ، زوجین قبل از آنکه وارد فرایند قضایی برای طلاق شوند ، ابتدا باید ثبت نمام نموده و مراحل مشاوه را در چند جلسه طی کنند. سپس با دریافت نظریه مشاور ، وارد مراحل قضایی برای طلاق شوند.
مراحل ثبت نام طلاق در سامانه تصمیم
ورود به سامانه از طریق آدرس دقیق اینترنتی
ابتدا باید به آدرس سامانه تصمیم به آدرس اینترنتی zaman.behzisti.net مراجعه کنید. پس از ورود به سایت ، به صفحه اصلی سامانه درخواست طلاق هدایت می شوید.
انتخاب شهر محل سکونت
از آنجا که درخواست ها از سراسر کشور صورت میگیرد و هر شخص تقاضی ، صرفاً باید از طریق شهر محل سکونت خود اقدام کند لذا در این مرحله باید شهر محل سکونت خود را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که برای درخواست طلاق توافقی اینترنتی ، فرایند پذیرش ، کلیه مراحل طلاق و مشاوره در شهری که سکونت دارید صورت می گیرد.
ثبت مشخصات اولیه
بعد از اینکه مشخص کردید از چه شهری درخواست طلاق خود را ثبت میکنید ، حالا نوبت به مشخصات اولیه زوجین میرسد که برابر اطلاعات درخواستی باید تکمیل شود.
انتخاب مرکز مشاوره
در مرحله بعد ، نوبت به انتخاب مرکز مشاوره مورد نظر متقاضی از میان مراکز موجود در استان میرسد. بعد از انتخاب مرکز ، گزینه «ثبت درخواست» فعال می شود.
انتخاب زمان مراجعه
متقاضی طلاق ، در این مرحله باید زمان دقیق مورد نظر خود را برای حضور در مرکز مشاوره انتخاب کند. سپس گزینه «تایید» را کلیک نماید.
تایید اطلاعات
در این مرحله از درخواست طلاق اینترنتی ، باید اطلاعات و تاریخ مراجعه مشخص شده را تایید کرده تا کد پیگیری دریافت کنید.
دریافت کد پیگیری
به محض تایید اطلاعات و تاریخ مراجعه ، یک کد پیگیری به همراه زمان و مکان پذیرش در مرکز مشاوره به شما اعلام می شود. این کد را به یاد داشته باشید ، زیرا با این کد باید به مراکز مشخص شده مراجعه کرده و مراحل اداری و قانونی را تکمیل کنید.
یادتان باشد در هنگام حضور در مرکز مشاوره ، باید مدارک هویتی خود را به همراه داشته باشید.
هزینه ثبت نام الکترونیکی در سامانه طلاق
ثبت نام الکترونیکی در سامانه نوبت دهی طلاق به صورت رایگان است . اما برای شرکت در جلسات مشاوره طلاق باید هزینه پرداخت کنید. که با توجه به تعداد جلسات در مورد هر متقاضی میتواند متفاوت باشد.
اقدامات مشاوره طلاق
بعد از تعیین نوبت و حضور در جلسات مشاوره ، در نهایت پس از 45 روز واحد مشاوره یا مددکاری اعلام نظر خواهد کرد . در صورتی که نتیجه مشاوره زوجین ، منجر به سازش میان آنان شود ، پرونده بایگانی میشود. در غیر این صورت ، پرونده به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارجاع میشود تا مراحل قضایی طلاق انجام شود .
اهمیت سامانه تصمیم طلاق
همانطور که گفتیم اگر زوجین پس از طی روال قانونی و دریافت مشاوره طلاق ، نتوانند به سازش برسند ، پرونده طلاق برای ادامه رسیدگی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارجاع خواهد شد .
اگر زوجین قبل از طی مراحل مشاوره ، دادخواست طلاق خود را در دفتر خدمات قضایی ثبت کنند ، با رسیدن موعد دادگاه ، قاضی زوجین را ابتدا به مراکز مشاوره ارجاع میدهد . در نتیجه زمان آنان تلف میشود. زیرا قاضی بدون طی مرحله مشاوره و اتمام جلسات مشاوره در خصوص پرونده تصمیم گیری نمی کند . بنابراین بهتر است از همان ابتدا به سایت تصمیم مراجعه و پس از ثبت نام و طی مراحل حضور در مراکز مشاوره نسبت به ادامه کار خود اقدام نماییم.