خانواده

طلاق از همسر

طلاق از همسر ، طلاق همسر ، طلاق از طرف مرد ، طلاق از طرف زن

طلاق همسر

موضوع طلاق از همسر به معنای درخواست و تمایل یکی از زوجین برای جدایی از همسر خود می باشد. طلاق می تواند به دلایل مختلف درخواست شود. قانون نیز این موارد را ذکر نموده است. بر اساس ماده 1133 قانون مدنی، زوجین می توانند با در نظر گرفتن برخی شرایط درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه نمایند. در ماده 1139 نیز ذکر شده است درخواست طلاق مربوط به ازدواج دائمی است. زیرا در ازدواج موقت، با پایان یافتن مدت ازدواج یا بذل آن از طرف شوهر، ازدواج پایان یافته تلقی می گردد.

طلاق از طرف مرد

پیگیری امر طلاق یا انحلال نکاح، توسط هر یک از زوجین، می تواند با شرایط خاص همراه باشد. قانون به هر یک از آنان اختیار ارائه دادخواست طلاق را داده است. اما برای مرد اختیارات بیشتری در قانون مقرر شده است. به این صورت که اگر دادخواست طلاق از طرف مرد باشد عدم رضایت زن تأثیر چندانی در جلوگیری از صدور رأی طلاق جز طولانی شدن فرایند آن ندارد.

با ارائه دادخواست طلاق از طرف مرد، دادگاه از زوجین می خواهد که هر یک از آنان داور معرفی کنند. آنان نیز داوران خود را که معمولاً از نزدیکان یا محارم شان هستند به دادگاه معرفی می نمایند. با تأیید داوران از سوی دادگاه، هر کدام از داوران طرفین، پذیرش امر داوری را به صورت مکتوب اعلام می نمایند. آنان نتیجه اقدام خود مبنی بر ایجاد صلح و سازش میان زوجین را در نهایت به دادگاه اعلام می نمایند.

در صورتی که مهلت تعیین شده برای داوری کافی نباشد، داوران می­توانند از دادگاه تقاضای تمدید مهلت کنند. در صـورتی که دادگاه درخـواست را ضـروری تشخیص داد، مهلت تمدید مـی­شود.

با صدور گواهی عدم سازش از سوی دادگاه، فرصت سه ماهه ای به زوج یا شوهر، برای اجرا و ثبت آن در دفترخانه رسمی طلاق داده می شود. شوهر باید در این مدت نسبت به اجرای مراحل طلاق اقدام نماید. در غیر این صورت، رأیی که دادگاه صادر نموده است از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.

طلاق از همسر و مهریه و نفقه

طلاق و جدایی زوجین

در طلاق از همسر که با ارائه دادخواست طلاق از طرف مرد همراه است، و با جاری شدن صیغه طلاق رجعی، قاضی دادگاه باید در مورد پرداخت مهریه و اجرت المثل و نفقه و حضانت فرزند تکلیف زوجین را روشن سازد.

اگر میان زوجین نزدیکی صورت نگرفته باشد، مهریه زن نصف می گردد. و در غیر این صورت، مهریه به صورت کامل پرداخت خواهد شد. در مورد اموالی که زوجین در طول زندگی مشترک در اختیار دارند، نصف شدن آن منوط به امضای عقدنامه های چاپی در ابتدای ازدواج توسط مرد خواهد بود.

مهریه می تواند یا عندالاستطاعه یا عندالمطالبه باشد. مورد اول، پرداخت مهریه منوط به توانایی مرد در پرداخت مهریه است. در مورد دوم، به محض صدور حکم طلاق، شوهر می تواند دادخواست اعسار بدهد. و در غیر این صورت، باید مهریه را بطور کامل پرداخت نماید. در خصوص اجرت المثل، دادگاه با تعیین کارشناس، نسبت به تعیین میزان آن اقدام خواهد نمود. برخی تصور می کنند اگر زن مرتکب تخلف و یا رابطه نامشروع شده باشد مهریه اش از بین می رود. حال آنکه مهریه ارتباطی با اینگونه موارد ندارد. زیرا مهریه نوعی دین است که تحت هیچ شرایطی از میان رفتنی نیست.

طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن
طلاق از طرف زن

دادخواست طلاق از طرف زن در جریان طلاق از همسر خود، کمی سخت تر است. بنابراین زن در دادخواست طلاق باید ادله قابل قبولی به دادگاه ارائه کند تا دادگاه را مجاب به صدور حکم طلاق نماید. زن ابتدا با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک دادخواست طلاق خود را ثبت می نماید. پرونده سپس سه مرحله را طی می نماید(این مراحل ربطی به دادخواست طلاق از طرف مرد یا زن ندارد یعنی در هر دو حالت روند یکسانی خواهد داشت). ابتدا پرونده در دادگاه بدوی مطرح می شود. در صورت اعتراض، پرونده به دادگاه تجدید نظر  و در صورت اعتراض به دیوان عالی کشور می رود.

زوجه اگر وکالت در طلاق دارد که روند کار راحت تری برای طلاق خواهد داشت. در غیر این صورت، باید دادخواست طلاق از طرف زوجه را به دادگاه تقدیم نماید. اگر طرفین به رأی صادره اعتراض ننمایند، رای قطعی خواهد بود. در غیر این صورت، آن ها می توانند ظرف بیست روز لایحه اعتراضی خود را به رأی صادره، به دادگاه ارسال کنند. دادگاه تجدید نظر که زوجین در آن حضور نخواهند داشت، نسبت به صدور رأی اقدام می نماید. معمولاً زوجین دیگر از این مرحله گذر نمی کنند و رأی را می پذیرند. اما گاه ممکن است آنان به این رأی هم معترض باشند. لذا می توانند تقاضای فرجام خواهی نموده تا پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شود.

طلاق از همسر و دلایل زوجه برای طلاق

زن برای طلاق باید دلیل قانع کننده ای داشته باشد. این دلایل باید در دادخواست ذکر شود. البته دلایل طلاق در سند ازدواج قید شده است. از جمله این علل می توان به : اعتیاد همسر، ترک زندگی ، عدم پرداخت نفقه حداقل به مدت شش ماه، بچه دار نشدن، امراض مقاربتی، ازدواج مجدد، سوء رفتار و…. اشاره نمود.

طلاق از همسر و وکیل طلاق

طلاق از همسر خاصه وقتی زوجه درخواست جدایی دارد می تواند ابعاد حقوقی خاصی پیدا نماید. مثلاً اگر زندگی مشترک هنوز آغاز نشده و زوجه باکره باشد. یا اینکه زوج تمایل به شروع زندگی مشترک نداشته باشد. یا اینکه زوج امکان شروع زندگی مشترک را ندارد.
بنابراین عوامل مختلفی می تواند در دادخواست مطرح شود. برای اینکه شما بتوانید به طور دقیق از نکات حقوقی مطلع شوید حتماً با وکلای باتجربه یا وکیل خانواده مشورت نمایید.
البته زوجین اگر به دنبال طلاق توافقی باشند کار چندان سختی ندارند. ولی اگر با یکدیگر چالش بسیار دارند، شاید راه حل آنها توسل به وکیل طلاق باشد. تا بدین ترتیب روند طلاق بهتر پیش رود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا