مجازات فحاشی به زن

با سلام.
کاربر گرامی برای برقراری ارتباط با مشاور حقوقی در امور دعاوی خانواده ، از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

مجازات فحاشی به زن

فحاشی به زن با مجازات همراه است

فحاشی به زن با مجازات همراه است

آشنایی با مجازات فحاشی به زن

بسیاری از مردم تصور می‌کنند توهین لفظی و افترا جرم نیست و به همین دلیل، مجازات ندارد. در حالیکه این تصور کاملاً غلط است. برای مثال؛ در قانون بخشی مختص به مجازات فحاشی به زن وجود دارد. لذا زوجه می‌تواند با استفاده از همین موضوع، درخواستی را جهت احقاق حقوق خود به دادگاه ارائه دهد.

توهین را می‌توان یکی از رایج‌ترین انواع خشونت‌های خانگی دانست. این رفتار غلط انواع مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به توهین موسوم به ناموسی اشاره کرد. این نوع توهین از بدترین توهین‌های موجود به شمار می‌آيد و در آن طرف مقابل سعی می‌کند با استفاده از الفاظ نامناسب، زوجه را تحقیر کند.

این توهین‌ها نه ‌تنها موجب ایجاد اختلافات شدید در خانواده مي‌شوند، بلکه مشکلات روحی و روانی خاصی را نیز به دنبال دارند. فحاشی و توهین می‌تواند به نتایج بسیار خطرناکی از جمله طلاق منجر شود. در ادامه متن با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در زمینه مجازات توهین و فحاشی به زن را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

فحاشی یک امر حقوقی به شمار می‌آید

فحاشی یک امر حقوقی به شمار می‌آید

آشنایی با فحاشی از منظر قانون مجازات اسلامی

پیش از ادامه بحث مجازات فحاشی به زن باید به این پرسش پاسخ دهیم که چه مواردی فحاشی محسوب می‌شوند؟ به طور کلی، فحاشی به شرایطی اطلاق می‌شود که یک فرد با استفاده از الفاظ رکیک و بسیار زننده قصد تخریب روحی و یا تحقیر فرد مقابل خود را داشته باشد. علل فحاشی می‌تواند موارد مختلفی از جمله مشکلات مالی،‌ عدم توافق در زمینه مسائل مختلف خانوادگی، تهمت ، ناروا و … باشد.

مطلب مفید | وکیل دیه در تهران

در قانون مجازات اسلامی فحاشی به ‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های توهین تعیین شده است. بنابراین مجازات این امر نیز با توجه به مجازات توهین اعلام می‌شود. فحاشی انواع مختلفی دارد، اما وجود تنوع در این امر موجب ایجاد تغییر در مجازات نهایی نمی‌شود.

آیا توهین‌های ناموسی هم مشمول مجازات هستند؟

یکی از بدترین انواع فحاشی را می‌توان توهین ناموسی دانست. توهین ناموسی مختص مواردی است که زوج علاوه بر توهین به زوجه،‌ الفاظ رکیکی را نسبت به اعضای خانواده زوجه به کار ببرد. توهین‌های ناموسی مجازات سنگین‌ترین نسبت به سایر مدل‌های فحاشی دارند.

مطلب مفید | شرایط تخفیف مجازات

میزان مجازات توهین در قانون مجازات اسلامی چقدر است؟

به طور کلی، طبق ماده 608 قانون مجازات اسلامی، اگر با اسناد و ادله مناسب ثابت شود که زوج نسبت به زوجه خود فحاشی کرده ، مرد به هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم می‌شود. ذکر این نکته الزامی است که این هفتاد و چهار ضربه شلاق تنها در صورتی که توهین مربوطه ناموسی نباشد، به عنوان مجازات فحاشی به زن تعیین می‌شود.

مجازات فحاشی در قانون

مجازات فحاشی در قانون

اگر توهین و فحاشی از نوع ناموسی باشد،‌ مجرم باید حد قذف به معنای هشتاد ضربه شلاق را تحمل کند. زیرا توهین مربوطه علاوه بر زوجه، به اعضای خانواده وی نیز روا داشته شده است.

آیا قصد مجرم در تعیین میزان مجازات مهم است؟

در بسیاری از پرونده‌های مرتبط با مجازات فحاشی به زن مشخص می‌شود که فرد توهین‌کننده تنها به علت خشونت یا از دست دادن تمرکز از الفاظ رکیک استفاده کرده است. به طور کلی، اگر مجرم منظور خاصی از توهین نداشته باشد،‌ تنها به هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم می‌شود (برای مثال؛ پس از گفتن لفظ مادر بدکاره واقعاً قصد نداشته باشد که مادر زن خود را بدکاره معرفی کند).

آیا توهین با مجازات نقدی همراه است؟

در توهین‌های ناموسی اگر ثابت شود که فرد از کلیت توهین باخبر بوده و منظور خاصی از بیان آن داشته است،  مانند بی‌آبرو کردن مادر همسر خود، باید علاوه بر محکوم شدن به مجازات قذف یا هشتاد ضربه شلاق،  مجازات نقدی خاصی را نیز بپردازد. این مبلغ به طور معمول پنجاه الی یک میلیون ریال است.

مجازات افترا زدن به زن

اگر زوج برای تخریب شخصیت زوجه خود به افترا زدن روی بیاورد، مشمول مجازات هفتاد و چهار ضربه شلاق می‌شود (برای مثال نام همسر خود را به‌ عنوان یک کلاهبردار در یک روزنامه یا مجله یا هر وسیله اطلاع‌رسانی دیگری ذکر کند). علاوه بر این،‌ در صورتی که مدارک لازم در زمینه ادعای مطرح شده وجود نداشته باشد، وی باید یک ماه الی یک سال حبس را نیز تحمل کند.

مدارک مورد نیاز برای اثبات توهین

در مواردی که زوج اقدام به افترا کند، معمولاً اثبات ادله با در دست داشتن مجله یا روزنامه مد نظر به راحتی صورت می‌گیرد. اما در سایر موارد جمع‌آوری مدارک مورد نیاز ممکن است کمی پیچیده باشد. یکی از ادله مناسب برای تکمیل پرونده‌های مربوط به مجازات فحاشی به زن، استفاده از شهود است.

علاوه بر بهره‌گیری از شهود، می‌توان با کمک اقرار یا قسم نسبت به اثبات فحاشی و توهین مربوطه اقدام کرد. البته این اقرار و قسم نباید تحت ‌فشار و زور انجام شود. فیلم و صدای ضبط شده به ‌خودی ‌خود موجب اثبات توهین مربوطه نمی‌شوند. اما عامل خوبی برای تغییر نظر قاضی هستند.

اگر زوج در زمان خواب، هیپنوتیزم و یا در موارد مشابهی به زوجه خود توهین کرده باشد، چون دارای اختیار کامل نبوده ، معمولاً پرونده خاتمه می‌يابد. ممکن است مرد با آگاهی و سلامت روحی کامل نسبت به زن خود فحاشی کند. در این صورت زوجه می‌تواند بلافاصله درخواست خود را برای پیگیری پرونده ارائه دهد.

بهره‌گیری از یک مشاور حقوقی آشنا با چنین پرونده‌هایی می‌تواند به شما کمک کند تا مدارک و ادله مورد نیاز دادگاه را به شکل مناسب‌تری جمع‌آوری کنید و در روز مخصوص رسیدگی به پرونده مرتبط با مجازات فحاشی به زن، به دفاع از حقوق خود بپردازید.

مطلب مفید | بهترین وکیل طلاق

یکی از مؤسسه‌های معتبر در این زمینه گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری است. این مؤسسه حقوقی با داشتن وکلا مجرب و کار آزموده قادر است که پرونده شما را به بهترین نحو هدایت کرده و از شایع شدن حقوق شما جلوگیری کند.

آیا مجازات مربوط به فحاشی از نوع تعزیری است؟

در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که بله. مجازات فحاشی نیز مانند اکثر مجازات‌های مربوط به دعاوی خانوادگی از نوع تعزیری به شمار می‌آید. در واقع، تفاوتی ندارد که توهین یا افترا صورت گرفته است. زیرا در هر صورت مجازات به صورت تعزیری تعیین می‌شود.

سخن پایانی

فحاشی و توهین را می‌توان از جمله رایج‌ترین مواردی دانست که اکثر افراد این رفتارها را جرم‌هایی بدون مجازات می‌دانند. در حالیکه این موضوع صحت ندارد. فحاشی یک امر حقوقی محسوب می‌شود. به همین دلیل، در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات خاصی در نظر گرفته است. اثبات توهین مهم‌ترین مسئله در زمینه رسیدگی‌های مرتبط با این امر به شمار می‌آيد.

یک وکیل باتجربه مي‌تواند برگ برنده شما در پرونده‌های مربوط به مجازات فحاشی به زن باشد. وکلای گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری آشنایی کاملی با این پرونده‌ها دارند. آنها موجب تسریع روند رسیدگی به چنین پرونده هایی می‌شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up