جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش عمومی

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش عمومی

مزاحمت ملکی و سلب آرامش

بررسی جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش

جرم مزاحمت میتواند معانی و تعابیر مختلف داشته باشد. از اینرو در وهله اول ممکن است نتوانیم با گفتن کلمه «مزاحمت» متوجه شویم منظور از مزاحمت چیست و کدام موضوع جرم مد نظر است . به تعبیر دیگر ، مزاحمت برای چه چیزی؟

مطلب مفید | الزام به رفع مزاحمت ملکی

زیرا مزاحمت مفهومی فراگیر است و میتواند دایره شمول آن بسیار گسترده باشد. به عنوان مثال مزاحمت میتواند در معانی زیر بکار رود :

  • مزاحمت در موضوعات غیر اخلاقی مانند مزاحمت برای نوامیس ، مزاحمت برای بانوان و مزاحمت تلفنی
  • مزاحمت در املاک مانند مزاحمت ملکی ، تصرف ملک دیگران یا تاسیسات دولتی
  • ایجاد مزاحمت و راهبندان و عربده کشی
  • مزاحمت برای همسایگان و یا کسبه

 بنابراین وقتی قصد دارید از کسی به اتهام مزاحمت طرح شکایت کنید حتماً باید بدانید با استناد به کدام ماده از قانون ، شکایت خود را نزد قاضی ببرید.

در این مورد وکیل متخصص حقوقی میتواند بهترین مشاور شما برای طرح دعوای مربوط به جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش  در محاکم و مراجع قضایی باشد.

مفهوم و معنی جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش در قانون

هر گاه کسی با عمل و رفتار خود موجب سلب آرامش و آسایش دیگران شود این عمل ایجاد مزاحمت خواهد بود. برای آشنایی شما کاربران محترم با اشاره به برخی قوانین مرتبط با جرم مزاحمت سعی خواهیم کرد شما را بیشتر با قانون آشنا سازیم.

الف) هر نوع مزاحمت در حریم ملک دیگران مصداق ماده 914 قانون مجازات اسلامی است .

ب) اگر در مورد مزاحمت اخلاقی بخواهیم به مستندات قانونی اشاره نماییم میتوانیم به ماده 851 قانون مجازات اسلامی استناد نماییم.

پ) رفتار افرادی که با استفاده از وسایل نوعاً کشنده مبادرت به تهدید و آزار و اذیت دیگران میکنند بر اساس ماده 849 مستوجب مجازات خواهد بود.

ت) اگر شخصی با استفاده از وسایل مخابراتی و ارتباطی ، برای دیگران مزاحمت تلفنی ایجاد کند این رفتار مستند به ماده 866 قانون مجازات اسلامی مورد تعقیب کیفری قرار خواهد گرفت.

ث) خلع ید از مال غیر منقول میتواند ناشی از ایجاد مزاحمت و ممانعت از حق باشد که به موجب ماده 917 قانون مجازات اسلامی میتواند با مجازات حبس همراه باشد.

مطلب مفید | شکایت رفع مزاحمت کیفری

برای اثبات جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش چه کنیم؟

اگر بدنبال اثبات جرم مزاحمت هستید در وهله اول بهتر است با وکیل متخصص دعاوی حقوقی یا کیفری مشورت نمایید. زیرا بدون بهره مندی از وجود وکیل متخصص ، ممکن است استنادات قانونی شما چندان درست نباشد و دعوای تان توسط مرجع قضایی رد شود.

برای جمع آوری ادله اثبات جرم ، هم باید به جنبه ها و دلایل عمومی اثبات جرم استناد کرد مانند اقرار و شهادت شهود و … و هم به دلایل اختصاصی که ممکن است شما بدست آورید.

دلایل اختصاصی میتواند فیلم و یا صدای ضیط شده و یا دستخط و یا هر نوع مدرک و سند دیگر باشد. البته تشخیص اینکه مدارک مورد نظر میتواند در اثبات جرم بکار آید با وکیل است.

مجازات جرم ایجاد مزاحمت از حق

 ماده 690 قانون مجازات اسلامی: هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و‌زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ها و مراتع ملی شده، کوهستان‌ها، باغ‌ها، قلمستان‌ها،‌منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارک‌های ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث‌ باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی‌حق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید ،

یا‌ بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد ،

یا اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید ،

به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود. دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.
تبصره ۱ – رسیدگی به جرائم فوق‌الذکر خارج از نوبت به عمل می‌آید و مقام قضایی با تنظیم صورتمجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد.
تبصره ۲ – در صورتی که تعداد متهمان سه نفر یا بیشتر باشد و قرائن قوی بر ارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهد شد، مدعی می‌تواند تقاضای خلع ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثار تجاوز را بنماید.

اثبات مزاحمت درب منزل

ادله اثبات دعوای ممانعت از حق یا مزاحمت از حق: اقرار . سند . شاهد .امارت و قسم میباشند که اقدام به ممانعت از حق و سلب آرامش کند مجرم شناخته شده و به مجازات محکوم می گردد.

مزاحمت ملکی

یک شخص دارای یک واحد آپارتمان و یک واحد پارکینگ در یک ساختمان چند طبقه است. حال یکی از همسایگان، خودروی خود را به نحوی پارک می کند که فرد مورد نظر قادر به پارک کردن خودرو در محل پارک قانونی خود نمی باشد. یا خودرو شخص دوم، نوعی پارک شده است که شخص اول قادر به خارج ساختن ماشین پارک شده و استفاده از آن نمی باشد.

شکوائیه مزاحمت و افترا

نام ونشانی شاکی :   خانم ……………………

نام ونشانی مشتکی عنه :  آقای…………….

موضوع شکایت : مزاحمت ،افترا، تهدید،توهین ونسبت ناروای رابطه نامشروع

محل وقوع جرم : نشان منزل شاکی- نشانی محل کار شاکی ومشتکی عنه

تاریخ وقوع جرم : به دفعات از  ….. تا ……

وکیل شاکی : ………. وکیل پایه یک دادگستری. به نشانی تهران ……..

دلایل :

1- شهادت شهود

2- گواهی بازرسی شرکت (……………..) در صورت اخذ پرینت تلفن مشتکی عنه

دادستان محترم عمومی و انقلاب تهران

با سلام وتقدیم احترام

به استحضار عالی می رساند موکل(خانم ………) مدت حدود یکسال است که به دفعات متوالی مورد اذیت و آزار  وتهمت و مزاحمت آقای ……. (مشتکی عنه) قرار میگیرد. متهم با حضور در محل کار و اطراف محل سکونت خود موکل ، و منزل پدری ایشان و نیز از طریق تماس تلفنی و ارسال پیامک به تلفن همراه ایشان مزاحم موکل شده و نزد همکاران و همسر موکل به ایشان نسبت ناروا و داشتن رابطه نامشروع داده است متهم به طور مکرر جلوی درب محل کار آقای……. ، همسر موکل (شرکت……. ) حاضر شده و اقدام بدگویی و تهمت به شاکی نموده است

و نیز با حضور در محل کار شاکی نزد همکاران ایشان از جمله خانم  ها…….. ، ……. ، ……. و ………….به موکل نسبت ناروای داشتن رابطه نامشروع و فساد اخلاقی داده است متهم چهل وپنج ساله (حدودا) که همسر وچند فرزند دارد به کرات با تلفن موکل تماس گرفته و ایشان را تحریک و تشویق به طلاق و جدایی از همسرش کرده و به ایشان اظهار علاقه و وابستگی عاطفی نموده است و حتی با تکرار این مراتب یک مرحله به بازرسی شرکت ……. فراخوانده شده و نزد جناب …….(رئیس بازرسی شرکت …….) آقای مهندس ……. (معاون قسمت استاندارد و مرغوبیت شرکت …….) تعهد اخذ گردیده است .

که متاسفانه مراتب مذکور مجددا تکرار شده است لازم به ذکر است موکل یکبار جهت در امان ماندن از تعرضات مشتکی عنه محل کار خود را تغییر داده است که متاسفانه تاثیر ننموده است. علاوه بر شهود نامبرده خانواده موکل نیز شاهد و ناظر و مطلع از مسائل پیش آمده بوده اند با عنایت به مراتب فوق مستدعی است دستور لازم جهت تعقیب و تحقیق  جرایم مذکور به عمل آورید.

لایحه دفاعیه مزاحمت – تهدید- توهین – افترا

ریاست محترم شعبه اول بازپرسی

با سلام و تقدیم احترام

در خصوص پرونده کلاسه … با موضوع اتهام آقای …. دایر بر تهدید، توهین، افترا و مزاحمت به استحضار می رساند  :

1- تاریخ مزاحمت های تلفنی و حضوری مشتکی عنه (به طور تقریبی) عبارت است از :

الف- تماس تلفنی با تلفن همراه و فحاشی و تهمت

ب- شکایت موکل به حفاظت اطلاعات شرکت و احضار و توضیح خواستن از مشتکی عنه

ج- مراجعه متهم به شرکت … و تهمت و بدگویی از موکل نزد همسر ایشان

د- موکل به دلیل مزاحمت های مکرر متهم  محل کار خود را در سایت یک شرکت … عوض می کنند.

ه- آقای مهندس … از مسئولین شرکت … با متهم صحبت کرده و از ایشان بابت عدم مزاحمت و اقدامات غیر اخلاقی ارتکاب یافتهف قول می گیرند.

 رای دادگاه جرم مزاحمت و افترا 

شماره دادنامه :

مرجع رسیدگی کننده : شعبه …… دادگاه عمومی تهران

شاکی : خانم ……….. با وکالت آقای ………………. وکیل پایه یک دادگستری  به نشانی تهران …………

اتهام : مزاحمت – ایراد افتراء

گردشکار : به تاریخ ……. در وقت فوق العاده جلسه دادگاه عمومی شعبه ….. تهران به تصدی امضاءکننده ذیل تشکیل است. دادگاه با بررسی محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و به شرح ذیل مبادرت به صدور رای می نماید.

در مورد شکایت خانم ………. با وکالت آقای …….وکیل پایه یک دادگستری  علیه آقای ……….. فرزند ………. …. ساله اهل و ساکن تهران دایر به ایجاد مزاحمت برای شاکیه و ایراد افتراء با توجه به شکایت شاکیه و وکیل وی موادی گواهی گواهان که حکایت از آن دارد که متهم به نحو تلفنی و حضوری موجبات سلب آسایش شاکیه را فراهم نموده .

با به کاربردن الفاظ ناشایست وسیله مزاحمت وی را موجب گردیده و بعضا در محل کار و حوالی محل کار نیز اتهاماتی را نسبت به شاکیه نسبت داده که نتوانسته صحت اسناد آنها را ثابت نماید. و حتی با فرض اثبات نیز نشر چنین اموری اشاعه فحشا محسوب می گردد.

مطلب مفید | درخواست تنظیم شکواییه و دادخواست توسط وکیل 

لذا دادگاه بنا بر مطالب پیش گفته و کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ……. تهران و تحقیقات معموله بزه های انتسابی را محرز دانسته و به استناد مواد 619 و 697 قانون مجازات اسلامی متهم را به لحاظ بزه ایجاد مزاحمت برای شاکیه به تحمل 4 ماه حبس تعزیری و تحمل 20 ضربه شلاق تعزیری و به جهت بزه افتراء نیز به تحمل 4 ماه حبس تعزیری محکوم می نماید .

و دادگاه به استناد ماده 25 به بعد قانون مجازات اسلامی نظر به وضعیت سنی محکوم علیه و محتویات پرونده قرار تعلیق اجرای مجازات محکوم علیه را به مدت 4 سال اعم از حبس و شلاق صادر و اعلان می نماید .

 محکوم علیه مکلف است از رفت و آمد در محل کار و حوالی محل کار شاکیه (حوزه کاری شاکیه) در مدت تعلیق خودداری نماید .

و مسوولان شرکت ……. در بخش اخیر گزارش تخلف را در صورت بروز آن از ناحیه محکوم علیه در مدت تعلیق به معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ….. تهران ارائه نمایند.رای صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up