رضایت مالک در انتقال سرقفلی را چگونه بدست آوریم؟

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

راه حل رضایت مالک در انتقال سرقفلی

با کمک وکیل انتقال سرقفلی قانونمند خواهد بود

با کمک وکیل انتقال سرقفلی قانونمند خواهد بود

چگونه میتوان رضایت مالک را در انتقال سرقفلی جلب کرد؟

انتقال سرقفلی ملک با رضایت مالک یکی از موضوعاتی است که زیاد در مورد آن ابهام وجود دارد. مطالبه سرقفلی به نوعی یک حق و مال است که قوانین خاص و پیچیده‌ای در مورد آن وضع شده است.

برای اینکه بتوان سرقفلی ملک را به مستاجر جدید یا سرقفلی را به فرزند انتقال داد، نیازمند کسب رضایت مالک خواهیم بود. اما اگر مالک به هر دلیلی از صدور رضایت امتناع ورزد، راه حل رضایت مالک در انتقال سرقفلی چه خواهد بود؟ آیا مالک میتواند نسبت به تخلیه سرقفلی اقدام کند.

برای دریافت پاسخ این سؤال و برخی نکات مرتبط با سرقفلی و انتقال آن با ما همراه شوید.

مطالب این مقاله می‌تواند تا حدودی شما را راهنمایی کند. اگر در مورد پرونده دعاوی سرقفلی ، بدنبال وکیل تخصصی‌ هستید، از وکیل سرقفلی حرفه ای در گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری راهنمایی بخواهید.

نقش مالک در انتقال سرقفلی

در ابتدا در سال 56 موضوعی با عنوان حق کسب و پیشه مطرح شد. این حق در ازای رونق دادن ملک مالک توسط مستأجر، به او تعلق میگیرد. در این موضوع قانون به نوعی قصد حمایت از مستأجران برای رونق در تجارت را داشت. به‌مرورزمان و با تصویب قانون‌ سال 76، این حق با عنوان سرقفلی شناخته شد.

سرقفلی بسیار شبیه به همان حق کسب و پیشه است؛ اما تفاوت‌هایی میان این دو دیده می‌شود. یکی از آن‌ها امکان درخواست تخلیه ملک از سوی مالک بعد از اتمام قرارداد در سرقفلی است.

همچنین در مورد سرقفلی مبلغ پرداخت شده از سوی مستأجر در ابتدای کار، پس از پایان قرارداد بر اساس همان زمان از سوی مالک به او برگردانده می‌شود.

یکی از مشکلات مورد توجه در این بین بحث انتقال سرقفلی است. اگر مالک رضایت نداشته باشد، امکان این کار نخواهد بود. حالا راه حل عدم رضایت مالک در انتقال سرقفلی چیست؟

برای رسیدن به پاسخ ، با ما همراه باشید.

آیا امکان دارد سرقفلی را بدون رضایت مالک انتقال داد؟

در مورد قراردادهای اجاره مربوط به سرقفلی باید اجازه انتقال کاملاً واضح و صریح در قرارداد بیان شده باشد. بر اساس قانون مصوب شده در سال 1376 مستأجر نمی‌تواند حق سرقفلی خود را به فرد دیگری منتقل کند، مگر اینکه مالک اجازه این کار را به او داده باشد.

هر نوع انتقال منافع سرقفلی بدون کسب رضایت  مالک ، جرم محسوب شده و در صورت شکایت مالک، موضوع از سوی دادگاه رسیدگی خواهد شد.

در چنین شرایطی مالک اجازه دارد از مستأجر بخواهد ملک را تخلیه کند. ب­علاوه ، نیمی از مبلغ پرداختی در ابتدای قرارداد، از مبلغ برگشت داده شده به مستأجر کسر خواهد شد.

گاهی مالک اصلاً اجازه این کار را نمی‌دهد. در چنین شرایطی باید به دنبال راه حلی برای کسب رضایت مالک در انتقال سرقفلی بگردید.

البته برای قراردادهایی که شامل قانون سال 1376 به بعد می‌شوند (که به معنی سرقفلی واقعی است)، شما اجازه انتقال سرقفلی را خواهید داشت. مگر اینکه در ابتدای کار شرط عدم انتقال در قرارداد نوشته شده باشد.

حل اختلاف انتقال سرقفلی با دادگاه است

حل اختلاف انتقال سرقفلی با دادگاه است

راه حل شما در صورت عدم رضایت مالک

گاهی پیش می‌آید که مستأجر تصمیم دارد حق سرقفلی خود را به شخص دیگری واگذار کند. اما این مورد در قرارداد اولیه درج نشده است و حالا مالک برای انتقال سرقفلی رضایت نمی‌دهد. در چنین شرایطی چه راه‌ حلی را می‌توانید پیدا کنید؟

بهتر است در مورد چنین مشکلی از وکلا و متخصصین سرقفلی راهنمایی بخواهید تا بتوانید مسیر درستی را سپری کنید. گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری می‌تواند در این امر شما را یاری کند.

در کل باید گفت زمانی که مالک رضایت نداده است و از پرداخت حق کسب و پیشه مستأجر نیز خودداری می‌کند، راه حل عدم رضایت مالک در انتقال سرقفلی مراجعه به مراجع قضایی است.

در چنین مواردی دادگاه حکم می‌دهد تا ملک اجاره شده به غیر انتقال داده شود. البته صدور اجازه این کار از سوی دادگاه نیازمند شرایطی است.

تنظیم سند این کار نیز در دفترخانه‌ای صورت می‌گیرد که قبلاً سند اجاره‌نامه در آن ثبت شده است . البته گاه انجام این کار به یکی از دفترخانه‌های نزدیک ملک سپرده میشود. رونوشت این قرارداد به دفترخانه مربوطه ارسال و مالک نیز در جریان حکم دادگاه قرار خواهد گرفت.

از زمان صدور حکم به مدت شش ماه مستأجر زمان دارد سرقفلی را به شخص مورد نظر خود انتقال دهد.

پس از گذشت این مدت حکم دادگاه ملغی می­شود و دیگر مالک اجازه انتقال سرقفلی را نخواهد داشت. در صورت انتقال سرقفلی با دستور دادگاه، مستأجر جدید در تمام موارد اجاره‌نامه جایگزین مستأجر قبلی خواهد بود.

رضایت مالک شرط انتقال سرقفلی است

رضایت مالک شرط انتقال سرقفلی است

نتیجه انتقال سرقفلی

مستأجر اگر قصد انتقال سرقفلی را داشته باشد، باید از مالک رضایت بگیرد. در صورت عدم رضایت ، مالک می‌تواند از راه حلی که در قانون در نظر گرفته شده است، استفاده کند.

اما اگر بدون اجازه مالک و بدون دریافت حکم از دادگاه این کار را انجام دهد، مالک می‌تواند از او در دادگاه شکایت کند.

در چنین شرایطی مستأجر باید بداند نیمی از مبلغ پرداختی خود در ابتدای قرارداد را از دست خواهد داد. فرد مالک بر اساس حکم دادگاه تنها نصف این مبلغ را به او برمی‌گرداند. بعلاوه مالک می‌تواند دستور تخلیه ملک را در هر زمان از قرارداد که باشد، صادر کند.

دقت داشته باشید هر نوع انتقال سرقفلی حتی اگر بدون نوشتن قرارداد رسمی باشد، بازهم می‌تواند شما را به عنوان مقصر شناسایی کند. شما نمی‌توانید مغازه را برای کسب‌وکار به فرد دیگری واگذار کنید. هیچ‌کس اجازه استفاده از این ملک را به جز خود شما ندارد.

کلام آخر

سرقفلی مبلغی است که در ازای دریافت مجوز کسب‌وکار از سوی مالک، توسط مستأجر پرداخت می‌شود. انتقال سرقفلی از سوی مستأجر به افراد دیگر امکان‌پذیر نیست، مگر اینکه در قرارداد اولیه این موضوع به امضای مالک رسیده باشد. در غیر این صورت برای این کار نیاز به کسب رضایت مالک خواهد بود.

اگر مالک به هر دلیل راضی به انتقال سرقفلی نشود، باید به قانون استناد کنید. لذا نیاز است به دادگاه مراجعه نموده ضمن درخواست مطالبه سرقفلی ، حکم انتقال را دریافت نمایید.

اگر نیاز به راهنمایی‌ بیشتری در این رابطه داشتید، می‌توانید با وکیل سرقفلی در گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up