اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود

با سلام.
کاربر گرامی برای برقراری ارتباط با مشاور حقوقی در امور دعاوی خانواده ، از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود

اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود

اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود

تبعات عدم حضور مرد در دادگاه نفقه

ثبت شکایات و طرح دعاوی در دادگاه‌های کشور قوانین و مراحل خاص خود را دارند. برای تقاضای طلاق، مهریه و نفقه و شرایط دریافت آن نیز باید مراحل خاصی را طی کرد و زوجین موظف هستند، در تمام مراحل حضور داشته باشند. اگر خود زوجین نتوانند حضور پیدا کنند، وکیل آن‌ها موظف به حضور است. بسیاری از زوجین در اینگونه مواقع نگران هستند و بطور مرتب زیر لب تکرار میکنند در دادگاه نفقه چه بگوییم.

مطلب مرتبط | دفاع مرد از نفقه در دادگاه

اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود، تبعات و مشکلاتی شامل حال او می‌شود که در این مقاله قصد داریم آن‌ها را بررسی کنیم، پس با ما همراه باشید.

عدم حضور مرد در دادگاه نفقه به عنوان خوانده

بعضی افراد این تصور اشتباه را دارند که اگر در دادگاه حاضر نشوند، به نفع آنان خواهد بود. عدم حضور در دادگاه به طور کامل به ضرر فرد است و حکم در هر صورت صادر می‌شود. نتیجه حاضر نشدن در دادگاه برای خواهان و خوانده متفاوت است.

عدم حضور مرد در دادگاه نفقه به عنوان خواهان

خواهان فردی است که درخواست شکایت دارد. اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود و خواهان شکایت از زوجه باشد، این غیاب برای او نتیجه نامطلوبی در پی دارد. حضور خود فرد در جلسه رسیدگی الزامی نیست و فرد شاکی می‌تواند وکیل خود را به دادگاه بفرستد یا لایحه‌ای تنظیم کند و آن را به دادگاه ارسال کند. اما اگر خواهان وکیل نداشته باشد و در دادگاه حاضر نشود و مدارک خود را تمام و کمال ارائه ندهد، درخواست او باطل می‌شود و دادگاه دیگر به آن پرونده رسیدگی نمی‌کند.

عدم حضور خوانده در جلسه دادگاه و صدور رای غیابی

خوانده کسی است که شکایت علیه او انجام می‌شود. حضور خوانده در جلسه دادگاه و دادرسی الزامی نیست. ولی عدم حضور او نتیجه خوبی را به دنبال ندارد. خوانده می‌تواند وکیل بفرستند یا لایحه تنظیم کند. حضور خوانده در دادگاه فوایدی دارد، به گونه‌ای که فرد می‌تواند شخصاً دفاعیات خود را مطرح کند و اگر قاضی سؤالی داشت، خود او پاسخ دهد. اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود، بعد از آن نمی‌تواند مدرک یا پاسخی ارائه دهد. این غیبت در شرایطی موجب صدور رأی غیابی و نامناسب نیز می‌شود.

مطلب مفید | مطالبه نفقه و نمونه دادخواست مطالبه آن

درخواست نفقه زوجه

نفقه حق قانونی و شرعی زن است (قانون مدنی). اگر مرد نفقه ندهد، زن می‌تواند شکایت کند و مرد نیز محکوم می‌شود. شکایت نفقه به دو شکل انجام می‌شود:

در مورد اول، زن ادعا می‌کند که ترک نفقه موجب آشفتگی زندگی او شده و کانون گرم خانواده را تحت‌الشعاع قرار داده است که در این صورت، مرد مجرم شناخته می‌شود.

در مورد دوم، زن ادعایی در مورد خانواده و زندگی ندارد و فقط درخواست طلب نفقه دارد که جنبه مالی پیدا می‌کند.

تبعات عدم پرداخت نفقه

نفقه کاملاً بر عهده مرد است و در صورتی که زن تمکین کند، مرد نیز باید نفقه او را بپردازد. اگر مردی نفقه پرداخت نکند و زن علیه او شکایت کند، دادگاه سه تا پنج ماه حبس برای مرد صادر می‌کند. حکم بالای سه ماه قابل تبدیل به جریمه نقدی نیست و فرد باید مجازات آن را تحمل کند.

تبعات عدم پرداخت نفقه

تبعات عدم پرداخت نفقه

 حاضر نشدن مرد در دادگاه نفقه و باطل شدن درخواست او

عدم حضور مرد در دادگاه نفقه به این امر بستگی دارد که او در مقام خواهان قرار دارد یا خوانده. اگر مرد خواهان شکایت بوده و او درخواست طلاق را ثبت کرده باشد، بنا بر آنچه که پیش‌تر گفته شد، باید در تمام جلسات دادگاه حضور داشته باشد و مدارک و دلایل خود را ارائه دهد، در غیر این صورت، درخواست او باطل می‌شود.

اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود و شکایت علیه او ثبت شده باشد، عدم حضور او تبعات جدی دارد. حضور مرد یا وکیل او در جلسات دادگاه الزامی است. برخی فکر می‌کنند که اگر در دادگاه حاضر نشوند، صدور رأی به نفع آن‌ها است یا صدور نتیجه به تعویق می‌افتد. در حالیکه چنین تصوری کاملاً غلط است. اگر مرد به دادگاه نرود، روند بررسی پرونده متوقف نمی‌شود و روال خود را طی می‌کند. عدم حضور و داشتن شرایط خاص باعث صدور رأی غیابی می‌شود که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

مجازات زندانی شدن برای عدم پرداخت نفقه

مجازات زندانی شدن برای عدم پرداخت نفقه

 رأی غیابی دادگاه نفقه

در صورتی که احضاریه دادگاه ابلاغ شده باشد و نه خواهان و نه وکیل او در هیچکدام از جلسات دادگاه حضور نداشته باشند و از طرف دیگر، لایحه دفاعیه هم ارسال نشده باشد، حکم دادگاه غیابی صادر می‌شود. خوانده می‌تواند 20 روز پس از صدور رأی غیابی نسبت به آن اعتراض کند.

حضور در دفترخانه

اگر مشکلات زوجین بیش از حد باشد و با پرداخت نفقه هم حل نشود، آنان می‌توانند درخواست طلاق توافقی را ارائه کنند. چنانچه زوجین موفق شوند گواهی عدم سازش را از دادگاه بگیرند، با حضور در دفترخانه می‌توانند طلاق خود را ثبت کنند. مهلت زمان حضور در دفترخانه 3 ماه پس از صدور رأی است.

مطلب مفید | نفقه فرزند و مطالبه آن

اگر مرد در دادگاه حاضر نشود یا زن هم به دلایلی حضور نیابد، اعتبار گواهی آنان از بین می‌رود. در نتیجه آنان نمی‌توانند طلاق خود را ثبت کنند. تنها در صورتی مرد می‌تواند در دفترخانه حاضر نشود که حق طلاق با زن بوده و در عقدنامه ذکر شده باشد.

دلایل موجه برای عدم حضور در دادگاه نفقه

دلایل موجه برای عدم حضور در دادگاه نفقه

بررسی مجدد پرونده با داشتن دلیل موجه برای عدم حضور

پس از صدور رأی غیابی و ثبت اعتراض که واخواهی نامیده می‌شود، فرد باید دلایل خود را برای عدم حضور ارائه دهد. اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود و دلایلش موجه باشد، اعتراض او پذیرفته می‌شود. در این موارد، روند رسیدگی به پرونده از سر گرفته می‌شود. دلایل موجه از نظر دادگاه به شرح زیر هستند:

  • بیمار شدن فرد به نحوی که قادر به حرکت و آمدن به دادگاه نباشد.
  • رخ دادن حادثه غیر منتظره و طبیعی مانند سیل و زلزله که فرد نتواند لایحه خود را ارسال کند.
  • حبس یا توقیف در زمان مشخص به نحوی که فرد نتواند حاضر شود.
  • زمانی که افراد نزدیک و درجه یک فرد مانند والدین یا فرزندان فوت کنند.
  • در زمان پاندمی کرونا، ابتلا به این بیماری هم جزء دلایل موجه محسوب می‌شود.

نتیجه

نفقه حق مسلم زن بوده و مرد در هنگام عقد ملزم به پرداخت آن است. اگر زوجین در پرداخت نفقه با مشکل مواجه شوند، می‌توانند ثبت درخواست نفقه را انجام دهند که شرایط خاصی دارد. اگر مرد در دادگاه نفقه حاضر نشود، تبعاتی به همراه دارد و عدم حضور زن نیز دردسر ساز است. در این میان، استفاده از مشاوره‌ وکلای کاربلد می‌تواند روند رسیدگی را تسریع کند. یکی از معتبرترین مجموعه‌های حقوقی، گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری است که به سبب سابقه چندین ساله و کادر مجرب قادر است پرونده مورد نظر را در سریع‌ترین زمان ممکن با نتیجه دلخواه به اتمام برساند.

در صورت تمایل لطفا با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up