اعتراض ثالث به رای داور

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

اعتراض ثالث به رای داور

اعتراض شخص ثالث با داوری

با موضوع اعتراض ثالث به رای داور آشنا شوید

قانونگذار در ماده 418 قانون آیین دادرسی مدنی حقی را برای اشخاص ثالث منظور داشته تا چنانچه رای صادر شده یک داور در دادرسی به حقوق وی (که به عنوان اصحاب دعوا دخالت نداشته) لطمه وارد نمود ، بتواند مستند به قانون ، به آن رای صادره اعتراض کند .

مطلب مفید | دعوای اعتراض ثالث

پس دعوای اعتراض ثالث آن است که شخص ثالث وارد یک دعوایی میشود که دو طرف در آن حضور داشته اند و وی به عنوان طرف سوم وارد جریان دعوا میشود و به آن بخش از دعوا که حقوق وی را مورد تعرض قرار داده ، معترض است .

در دعوای اعتراض ثالث به رای داور ، قانونگذار این حق را برای اشخاص دیگری غیر از اصحاب اصلی دعوا قائل شده تا در یک دادرسیِ که به حقوق آنان خلل وارد کرده ، به داور و یا دادگاه صادر کننده‌ حکمِ قطعی مراجعه و به رأی صادره ، اعتراض ثالث کنند .

پس بر اساس قانون ، شخص ثالث حق دارد به آراء صادره از دادگاههای عمومی ، انقلاب و تجدید نظر و نیز نسبت به حکم داور که خود یا نماینده وی در تعیین داور شرکت نداشته ، به عنوان شخص ثالث اعتراض کند .

مهلت زمان اعتراض ثالث به رای داور

اعتراض ثالث محدود به زمان نیست. بنابراین هر زمان ثالث در جریان تضییع حق خود قرار گرفت و مبادرت به طرح دعوا نمود ، دادگاه ملزم به رسیدگی است .

 مرجع رسیدگی به رای داور

 بر اساس ماده 418 و 454 قانون آیین دادرسی مدنی ، دعوی اعتراض ثالث در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی (در مرجع بدوی) است.

شرایط اعتراض شخص ثالث

برای آنکه اعتراض شخص ثالث مورد پذیرش قرار گیرد ، ثالث باید شرایطی را مورد توجه قرار دهد. از جمله اینکه هنوز حکم داوری اجرا نشده باشد. شخص ثالث سپس باید اثبات کند که از حکم صادره ضرر خواهد کرد. همچنین ثالث باید ثبات کند خود یا نماینده اش در تعیین داور نقشی نداشته اند و کاملا بی طرف بوده اند.

مطلب مفید | دعوای اعتراض ثالث اجرایی

رای داور تنها در حدود موضوع دعوا صادر شده و منشا اثر بین طرفین قرارداد داوری باشد ، پس زمانی که به حق شخص ثالث ایرادی وارد می آید این بر عهده ثالث است که وجود تعارض بین رای داور و حقوق خود را ثابت کند.

طرفین داوری می توانند از حق اعتراض خود بگذرند اما نمی توانند مانع از اعتراض شخص ثالث شوند.

نحوه اعتراض ثالث به داور

نحوه طرح دعوای اعتراض ثالث

اعتراض ثالث از سوی شخص ثالث، علیه محکوم له و محکوم علیه رای داوری مطرح می گردد. در دعوای اعتراض ثالث نیازی نیست داور طرف دعوا قرار گیرد. در دعوای اعتراض ثالث نسبت به رای داور باید مشخصات رای داوری اعم از شماره و تاریخ آن در ستون خواسته درج گردد. چنانچه نسبت به رای داوری درخواست صدور اجرائیه شده باشد، تقاضای تاخیر در اجرای حکم نیز باید  به خواسته اعتراض ثالث و الغای رای داوری اضافه گردد.

توقف اجرای رای داور در اعتراض ثالث

مطابق ماده 493 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، اعتراض به رأی داور مانع اجرای آن نیست، مگر آنکه دلایل اعتراض قوی باشد. دراین ‌صورت دادگاه قرار توقف یا منع اجرای آن را تا‌ پایان رسیدگی به اعتراض و صدور حکم قطعی صادر می ‌نماید و در صورت اقتضاء ، تأمین مناسب نیز از معترض اخذ خواهد شد.

مطلب مفید | اعتراض ثالث و اثبات مالکیت

بنابراین صرف وصول اعتراض از سوی شخص ثالث نمی تواند موجب توقف اجرای حکم شود. مگر آنکه ثالث اعتراض خود را مستند به دلایلی نموده باشد که موجب صدور قرار تاخیر اجرای حکم توسط دادگاه تا زمان صدور رای نهایی راجع به اعتراض ثالث شود.

نمونه دادخواست اعتراض ثالث

خواهان : آقای ……..     خواندگان : آقای ……    آقای …..

خواسته : اعتراض ثالث نسبت به رای داوری شماره ….. مورخ …… موضوع پرونده اجرایی شماره ………… در شعبه ……. دادگاه عمومی حقوقی …….و صدور حکم بر الغاء رای داوری مذکور

تقاضای صدور قرار تاخیر اجرای حکم

مطالبه خسارات دادرسی

دلایل و منضمات:

  1. مبایعه نامه عادی به شماره ……
  2. رای داوری شماره …………..
  3. برگه اجرائیه به شماره …………
  4. دادنامه شماره ……….. شعبه …….

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی

با سلام احتراما به استحضار می رساند:

اینجانب به موجب مبایعه نامه عادی شماره ……. مورخ ……. شش دانگ یک دستگاه آپارتمان را از خوانده ردیف اول خریداری نمودم و از آن تاریخ در تصرف اینجانب می باشد. ایشان در مورخ …….. پلاک ثبتی موصوف را به خوانده ردیف دوم فروخته و سند رسمی نیز به نام ایشان تنظیم نموده است و طبق شرط داوری در مبایعه نامه مذکور رای بر خلع ید صادر گردیده و تقاضای اجرای رای داوری از شعبه …… دادگاه عمومی حقوقی نموده اند. نظر به اینکه اقدامات فوق بدون اطلاع اینجانب بوده و با حقوق بنده در تعارض و منافات می باشد، لذا از ان دادگاه محترم بدوا تقاضای تاخیر اجرای حکم مستند به مادتین 424 و 493 قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی و متعاقبا تقاضای رسیدگی بر الغاء رای داوری مذکور طبق مواد 422 و 425 همان قانون مورد استدعاست.

مطلب مفید | اعتراض ثالث اجرایی و نحوه رسیدگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up