سریع ترین روش طلاق

با سلام.
کاربر گرامی برای برقراری ارتباط با مشاور حقوقی در امور دعاوی خانواده ، از ساعت 8 صبح تا 8 عصر با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

سریع ترین روش طلاق 

سریع ترین روش طلاقآشنایی با سریع ترین روش طلاق

همیشه در انجام هر کاری ، درخواست همه افراد ، انجام آن کار در کوتاهترین زمان ممکن است. در مورد طلاق زوجین نیز این سوال مطرح است که سریع ترین روش برای جدایی زوجین و تنظیم دادخواست طلاق کدام است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت کوتاهترین مسیر و سریع ترین روش طلاق گرفتن ، طلاق توافقی است. از این رو در سالهای اخیر بیشتر زوجین ترجیح میدهند به جای کشمکشهای طولانی در مسیر دادگاه ، با استفاده از روش طلاق توافقی ، با آسودگی بیشتر و در زمان کمتر از یکدیگر جدا شوند.

در طلاق توافقی ، زوجین ابتدا در مورد موضوعات مهم زندگی مشترک مانند : مهریه ، حضانت فرزندان ، نفقه، و … به توافق میرسند . سپس به مراکز مشاوره خانواده مراجعه میکنند. پس از شرکت زوجین در جلسات مشاوره خانواده ، چنانچه گواهی عدم امکان سازش برای آنها صادر شود ، آنها می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن به دادگاه خانواده مراجعه کرده و پس از ارائه گواهی عدم امکان سازش ، برای جدایی و طلاق خود اقدام نمایند.

اما ممکن است این سوال برای هر یک از زن و مرد مطرح باشد که در صورت مخالفت طرف مقابل ، سریع ترین روش طلاق چیست؟

در این مورد باید گفت چنانچه طلاق از سمت مرد باشد ، برای کوتاهتر شدن فرایند طلاق ، مرد باید تمام حقوق زن را شامل : مهریه ، نفقه ، جهیزیه ، اجرت المثل و نحله به صورت کامل پرداخت نماید.

اما اگر این زن باشد که درخواست طلاق را مطرح میکند ، وی باید بتواند شروط لازم برای طلاق را که در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی آمده است ، برای دادگاه خانواده اثبات نماید. لذا در صورت احراز یکی از شروط توسط دادگاه ، حکم طلاق صادر و صیغه طلاق به سرعت بین طرفین جاری خواهد شد.

در ادامه ، در مورد سریعترین روش طلاق بیشتر بحث خواهیم نمود. پس با ما همراه شوید.

انواع طلاق (رجعی و بائن)

در قوانین مدنی و حمایت از خانواده ، به دو نوع طلاق اشاره شده است. رجعی و بائن.

در طلاق رجعی چنانچه بعد از جاری شدن صیغه طلاق ، زن و مرد از عمل خود پشیمان شوند ، مرد می تواند قبل از اتمام زمان عده زن ، به او رجوع کرده و برای ادامه زندگی مشترک نیاز به ازدواج و عقد نکاح مجدد ندارند.

در طلاق بائن در صورت پشیمانی زوجین از طلاق ، مرد حق رجوع به زن در زمان عده را ندارد. یعنی برای رجوع مجدد به همسر خود می بایست بعد از اتمام مدت عده ، دوباره صیغه عقد بین آنها جاری شود.

طلاق بائن دارای انواع مختلفی است . از جمله : طلاق مبارات ، طلاق خلع ، طلاق زن باکره ، سه طلاقه ، طلاق زن یائسه و طلاق زن صغیره اشاره کرد.

سریع ترین راه طلاقسریع ترین روش طلاق توافقی

همانطور که اشاره کردیم سریع ترین راه طلاق و جدایی زوجین از یکدیگر ، طلاق توافقی است . در طلاق توافقی ، زن و شوهر ابتدا در مورد موضوعات مهم زندگی مانند حضانت  ، مهریه ، نفقه و مسائل دیگر به توافق می رسند . سپس توافقنامه مشترک تنظیم و امضاء میکنند. سپس برابر مقررات در جلسات مراکز مشاوره خانواده شرکت مینمایند.

در پایان جلسات مشاوره ، گواهی عدم امکان سازش برای آنها صادر میشود. آنان در ادامه با این گواهی و توافقنامه طلاق توافقی به دادگاه خانواده مراجعه کرده و برای جدایی و طلاق اقدام مینمایند.

در طلاق توافقی نیازی به تعیین داور ندارید لذا روند دادرسی از سرعت قابل قبولی برخوردار است . همچنین پرونده طلاق دچار اطاله دادرسی نمیشود. در میان روش های مختلف طلاق و جدایی زوحین ، طلاق توافقی یکی از سریع ترین راههای خاتمه دادن به زندگی مشترک است. بنابراین توافق طرفین بر سر مسائل فی مابین  در آن بسیار تعیین کننده و راهگشا است.

سریع ترین راه طلاق از طرف زن

همانطور که میدانید در قوانین جاری ، حق طلاق با مرد است. برای این کار نیاز به دلیل ندارد. اما چنانچه زن خواهان طلاق باشد حتماً باید دلایل محکمه پسند به دادگاه ارائه نماید. در غیر این صورت احتمال موفقیت در انجام طلاق به صفر میرسد.

زن میتواند برای درخواست طلاق به موارد زیر استناد نماید:

عسر و حرج ،

عدم پرداخت نفقه توسط شوهر ،

داشتن وکالت برای طلاق

یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقد ازدواج .

بررسی قانون عسر و حرج

در ماده 1130 قانون مدنی در حمایت از زنان برای ذکر دلایل طلاق مواردی تحت عنوان عسر و حرج به عنوان دلایل ابرازی زنان برای طلاق اشاره شده است.

ماده 1130 ق.م. (اصلاحی 14/۸/1370 )

در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

تبصره (الحاقی 29/۴/1381 مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام) . عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:

۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.

۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.

۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.

۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

سریع ترین روش طلاق از طرف مرد

اگر مرد بخواهد در سریعترین زمان ممکن زن خود را طلاق دهد ابتدا باید تمام حق و حقوق وی را پرداخت نماید. یعنی مهریه ، نفقه و اجرت المثل وی را بدهد. سپس جهیزیه و سایر حقوق مالی وی را تادیه نماید. در چنین شرایطی مرد میتواند دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه و بدنبال صادر شدن حکم طلاق باشد.

مراحل طلاق توافقی و اقدامات زوجین

  1. مراجعه به سامانه تصمیم ( سامانه نوبت دهی طلاق )، وارد کردن مشخصات شناسنامه ای و تعیین مرکز غربالگری مشاوره بسته به منطقه و محله موردنظر
  2. مراجعه به مرکز غربالگری موردنظر در زمان ذکر شده و ذکر دلایل طلاق
  3. معرفی آنها توسط مرکز غربالگری به یکی از مراکز مشاوره که زیر نظر بهزیستی فعالیت می کنند
  4. طی کردن جلسات مشاوره و اتمام آن که حداقل 45 روز و از 1 تا 5 جلسه به انتخاب زوجین به طول می انجامد
  5. دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق و ثبت آن در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
  6. دادخواست از دفاتر خدمات به دادگاه ارسال می شود و پس از اینکه رای دادگاه صادر شد، زوجین سه ماه فرصت دارند تا برای ثبت طلاق خود به دفاتر رسمی طلاق مراجعه کنند.

حق طلاق ابزار زن در طلاق سریع

چنانچه زن در زمان ازدواج حق طلاق خود را در سند ازدواج بگیرد وی در حقیقت میتواند سریع ‌ترین راه طلاق را در اختیار داشته باشد. زیرا نیازی به موافقت مرد برای طلاق ندارد. زیرا مرد از قبل رضایت خود را با طلاق اعلام کرده و وکالت به همر خود برای طلاق داده است.

سرعت در گرفتن طلاق توسط زن باکره

از دیگر شرایط طلاق توافقی در دوران عقد این است که زن یا مرد بعد از ارائه دادخواست جهت معاینه پرده بکارت از طرف دادگاه به پزشکی قانونی ارجاع می‌گردند.

چنانچه توسط پزشکی قانونی، سلامت بکارت زن ثابت و تایید شود، زن می‌تواند از همسر خود نصف مهریه را درخواست و دریافت کند.

ولی اگر سلامت بکارت زن تایید نشود و در صورت عدم توافق با شوهر، این امکان برای او فراهم است که همه مهریه خود را درخواست کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up