صلح نامه سرقفلی مغازه

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

صلح نامه سرقفلی مغازه

صلح سرقفلی مغازه صلح نامه سرقفلی مغازه

یکی از مباحث بسیار با اهمیت در حوزه انتقال سرقفلی مغازه ، نحوه انتقال سرقفلی است. با توجه به اهمیت سرقفلی در حوزه تجارت و کسب و کار ، بدیهی است آگاهی در این مورد میتواند از بسیاری مخاطرات مالی مربوط به فعالیت های تجاری افراد ، جلوگیری کند.

سرقفلی مغازه در حقیقت همان قرارداد اجاره است و تنظیم آن بین مالک و مستاجر موجب میشود حق سرقفلی از مالک به مستاجر منتقل شود.

بنابراین وقتی املاک دارای حق سرقفلی اجاره داده میشوند ، حق سرقفلی به عنوان سرمایه از طرف مالک به مستاجر منتقل میشود و مالک ، آن را در ازای واگذاری منافع ملک تجاری دریافت میکند.

مطلب مفید | وکیل سرقفلی مغازه 

از همین ابتدا با این پیش فرض که شما نکات اولیه در مورد سرقفلی را میدانید ، وارد مقوله چیستی و یا مفهوم شناسی سرقفلی نمیشویم. در عوض بحث خود را در این مورد ، با صلح نامه سرقفلی مغازه ادامه خواهیم داد.

صلح نامه سرقفلی مغازه چیست؟

صلح نامه میتواند در مورد انواع اموال منقول و یا غیر منقول باشد. یکی از انواع صلح نامه ، «صلح نامه سرقفلی» است.

از صلح نامه سرقفلی مغازه برای انتقال حق سرقفلی استفاده میشود. صلح سرقفلی مغازه میتواند میان مالک و مستاجر منعقد شود. همچنین این نوع قرارداد میتواند میان مستاجر اول و مستاجر دوم برقرار شود.

صلح سرقفلی

از صلح نامه غالباً به منظور انتقال حق مالکیت استفاده می شود. صلح نامه یک سند رسمی است که میتواند در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود. البته تنظیم غیر رسمی آن نیز منع قانونی ندارد و مورد حمایت قانون قرار میگیرد.

مطلب مفید | هبه نامه و صلح نامه

صلح نامه سرقفلی میتواند به صورت عادی و یا در قالب صلح عمری تنظیم شود. در صلح نامه سرقفلی در قالب عمری نیز همانند صلح نامه سرقفلی عادی بوده ، با این تفاوت که مالک برای زمان استفاده مستاجر یا متصالح شرط تعیین میکند. لذا متصالح قادر به تصرف مغازه یا ملک تا زمان مرگ مصالح نخواهد بود.

صلح سرقفلیقانون سرقفلی

قواعد مربوط به سرقفلی در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1376 مقرر شده است.

مستند به ماده 6 قانون مذکور هر گاه مالک ، ملک تجاری خود را اجاره دهد ، می تواند مبلغی را به عنوان سرقفلی از مستاجر دریافت کند .

همچنین‌ مستاجر می‌تواند در اثناء مدت اجاره ، برای واگذاری حق خود مبلغی را از موجر یا مستاجر دیگر به عنوان سرقفلی دریافت کند. مگر آنکه در ضمن عقد ‌اجاره حق انتقال به غیر از وی سلب شده باشد.

مستند به ماده 7 قانون روابط موجر و مستاجر ، هرگاه ضمن عقد اجاره شرط شود، تا زمانیکه عین مستاجره در تصرف مستاجر باشد مالک حق افزایش اجاره بها و تخلیه عین مستاجره را‌ نداشته باشد و متعهد شود که هر ساله عین مستاجره را به همان مبلغ به او واگذار نماید در اینصورت مستاجر می‌تواند از موجر و یا مستاجر دیگر ‌مبلغی بعنوان سرقفلی برای اسقاط حقوق خود دریافت نماید.

تعیین سرقفلی از طرف دادگاه

در صورتی که موجر و مستاجر در مورد حق سرقفلی مبلغی را تعیین نکرده باشند ، میزان سرقفلی بر مبنای رای دادگاه تعیین خواهد شد. ماده 10 قانون روابط موجر و مستاجر سال 76 مؤید این موضوع می باشد.

مطلب مفید | نمونه رای تنفیذ صلح نامه

فسخ و ابطال صلح نامه

امکان فسخ و ابطال صلح نامه از طرف هیچیک از طرفین انعقاد صلح نامه سرقفلی مغازه وجود ندارد. برای فسخ و ابطال صلح نامه سرقفلی باید از طریق مراجعه به دادگاه و صدور رای دادگاه الزامی است.

مدارک لازم جهت تنظیم حق سرقفلی

  1. مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی
  2. سند مالکیت مغازه
  3. اجاره نامه انتقال حق سرقفلی
  4. استعلام از دفترخانه صادر کننده اجاره نامه استنادی تنظیم سند سرقفلی
  5. اخذ استعلام از اداره ثبت محل وقوع ملک (مغازه) در مواردی که موضوع انتقال ملکیت و سرقفلی است. (اگر انتقال فقط در خصوص سرقفلی بدون ملکیت باشد نیازی به اخذ استعلام از اداره ثبت محل نیست).
  6. مفاصاحساب مالیاتی
  7. گواهی مالیات مشاغل
  8. مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی مبنی بر عدم بدهی و بلامانع بودن معامله
  9. اخذ مفاصاحساب از اتحادیه صنف مربوطه در خصوص عدم بدهی به اتحادیه و اعلام عدم ممانعت در تنظیم سند
  10. مفاصاحساب عوارض نوسازی از دفتر خدمات الکترونیک شهر
  11. تنظیم اجاره نامه جدید بین مستاجرجدید با مالک و ابطال سند اجاره نامه قبلی
  12. اگر معامله بصورت وکالتی میباشد اخذ اصل وکالتنامه و استعلام اتوماسیونی از دفترخانه صادر کننده وکالتنامه.((در مواردی که انتقال سرقفلی و حق کسب و پیشه بر اساس انتقال اجرایی و رای دادگاه میباشد دفترخانه باید اقدام به ارسال اخطاریه به شخص یا اشخاصی که موظف به حضور در دفترخانه و امضای اسناد میباشند بنمایند .در صورتی که پس از ده روز از تاریخ ارسال اخطاریه در دفترخانه حاضر نشوند نامه به دادگاه جهت تعیین نماینده و امضاء اسناد را صادر نماید.))

نمونه متن سند صلح سرقفلی

مورد صلح : واگذاری کلیه حقوق عینی، حقیقی، واقعی، فرضی، متصوره و احتمالی مصالح نسبت به حق کسب، پیشه یا تجارت و سرقفلی در خصوص تمامی شش‌دانگ یک باب مغازه عرصه و اعیان یک باب مغازه (وضعیت خاص طلق) بشماره ………. فرعی از …………….. اصلی قطعه ………… تفکیکی مفروز و مجزی شده از . …… فرعی از اصلی مذکور بخش ………. حوزه ثبت ……..تهران………..متر مربع واقع در سمت ………… بانضمام بالکن تجاری منضم قطعه یک تفکیکی بمساحت ……….. متر مربع واقع در نیم طبقه فوقانی که حسب اقرار در تصرف کامل متصالح می‌باشد.

متصالح نسبت به مورد صلح از هر حیث و بابت قائم مقام شرعی و قانونی مصالح بوده و کل امتیاز سرقفلی یک باب مغازه فوق الاشاره به ایشان انتقال یافت و تعلق گرفت.

متصالح پرداخت هرگونه بدهی حال و معوقه اعلام شده و یا اعلام نشده مورد صلح را تعهد نمود به نحوی که بعد از پرداخت حق مطالبه آن مقداری که قانونا” به مصالح تعلق می گیرد را از مصالح دارد.

طرفین متضامنا” با مسئولیت خود مبادرت به تنظیم سند صلح نمودند و حسب الاظهار ، متصالحین جزء افراد ممنوع المعامله نمی باشند.

کلیه شرایط صحت صلح قطعی اعم از قبض و اقباض و صیغه به اظهار و غیره اجرا شده و به سائقه احتیاط کافه خیارات خصوصا” خیار غبن هرچند فاحش از طرفین اسقاط گردیده است.

متصالح با علم به عدم دریافت مفاصاحساب شهرداری و عوارض مشاغل و نامه اتحادیه و … اقدام به تنظیم سند نمود و خود شخصا” تعهد پرداخت کلیه بدهی های مربوطه را نمود. مورد صلح به موجب سند اجاره شماره ……….. مورخ …….. دفتر ………تهران در خصوص یک باب مغازه فوق بین مصالحین این سند و موجر تنظیم گردیده که کلیه حقوق مصالح در یک باب مغازه فوق الذکر به موجب این سند به متصالحین منتقل گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up