قوانین مشارکت در ساخت و نکات مهم آن

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

قوانین مشارکت در ساخت و نکات مهم آن

تنظیم قرارداد یک عمل حقوقی است

اهمیت قوانین مسارکت در ساخت در چیست؟

قرارداد‌ مشارکت ساخت از جمله قراردادهایی به شمار می‌آيد که دارای نکات قانونی بسیار زیادی میباشد. پیچیده بودن قوانین مشارکت در ساخت موجب شده است تا بسیاری از افراد در زمان اجرای این قراردادها دچار مشکل شوند. در زمان تنظیم قرارداد مشارکت ساخت، سازنده و مالک یک زمین متعهد می‌شوند برای ساخت یک یا چند واحد ساختمانی با هم‌ همکاری داشته باشند.

در هنگام تنظیم قرارداد باید به موضوعات مختلفی توجه کرد از جمله اینکه فسخ قرارداد مشارکت در ساخت در صورت تخلف یکی از طرفین امکان پذیر باشد. علاوه بر این بهتر است در مورد داوری در قرارداد مشارکت در ساخت طرفین با یکدیگر به تفاهم برسند و بندی را در قرارداد ذکر نمایند.

چنین قراردادهایی دارای بندهای مختلفی هستند که هر یک از آن‌ها دارای مشخصات مختص به خود است. تنظیم کردن قرارداد ساخت کار هر کسی نیست. زیرا همانطور که گفته شد‌ این قراردادها جزء قراردادهای پیچیده حقوقی به شمار می‌آيند.

در ادامه متن با ما همراه باشید تا اطلاعات مناسبی دررابطه ‌با قوانین مشارکت در این زمینه به شما کاربران عزیز ارائه کنیم.

قراردادها از اهمیت زیاد برخوردارند

قراردادها از اهمیت زیاد برخوردارند

قوانین مشارکت در ساخت بر بندهای قرارداد تاکید دارند

یکی از مهم‌ترین موارد مرتبط با قوانین مشارکت در ساخت بندهای قرارداد مشارکت است. این بندها تعیین می‌کنند هر یک از طرفین قرارداد چه وظیفه‌ای نسبت به‌طرف مقابل دارد. به همین دلیل باید نسبت به آنها از آگاهی کاملی برخوردار باشید. در بندهای ابتدایی معمولاً مشخصات طرفین به شکل کاملاً رسمی و صحیح باید ذکر شود. بررسی این مشخصات توسط هریک از طرفین باید به‌صورت جداگانه صورت گیرد تا از صحت اطلاعات اطمینان حاصل شود.

در بندهای بعدی موضوع کلی قرارداد یعنی مشارکت طرفین جهت ساخت بنا در محل مدنظر بیان می‌شود. در این بخش باید مواردی همچون نوع بنا، متراژ بنا، هدف از ساخت بنا و… به‌خوبی ذکر شود. بخش بعدی چنین قراردادهایی نیز به مشخص‌کردن آورده‌های طرفین قرارداد اختصاص دارد.

در واقع باید مشخص کنید هریک از طرفین قرارداد چه میزان آورده نقدی یا غیر نقدی اما مقوم شده را جهت مشارکت در ساخت اختصاص داده‌اند. عدم توجه به این موضوع ممکن است موجب ایجاد مشکلات متعددی شود. باتوجه‌به اصول و قوانین مشارکت در ساخت باید در همین بخش بیان شود که هر یک از طرفین صاحب چه بخشی از بنای ساخته شده خواهند بود.

جهت تنظیم قرارداد به سراغ وکیل بروید

جهت تنظیم قرارداد به سراغ وکیل بروید

قوانین مربوط به اجرای قرارداد

قوانین مشارکت در ساخت باید به طور کامل توسط هر یک از طرفین اجرا شوند.‌ در غیر این صورت طرف مقابل این اختیار را خواهد داشت تا به‌منظور احقاق حقوق خود اقدام کند. بر اساس همین قوانین و به عنوان مثال، طرف سازنده موظف است تا مواردی همچون کاشی‌کاری، نصب شیرآلات و… را به نحوی انجام دهد که در قرارداد ذکر شده است.

در بسیاری از مواقع مشاهده می‌شود طرف سازنده به علل مختلف همچون صرفه‌جویی در هزینه‌ها به انجام وظایف خود به شکل صحیح دست نمی‌زند و همین امر موجب به‌وجودآمدن اختلافات بسیار زیادی خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌شود در زمان عقد قرارداد حتماً‌ با یک وکیل ملکی مشورت کنید.

وجود پروانه ساخت

از مهم‌ترین قوانین مشارکت در ساخت می‌توان به لزوم داشتن پروانه ساخت توسط سازنده اشاره کرد. پروانه ساخت یک نوع مجوز حقوقی به شمار می‌آيد که از سوی سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی به سازندگان بناهای مختلف مسکونی، تجاری و… اهدا می‌شود. جهت کسب این پروانه باید مراحل مختلفی پشت سر گذاشته شود که توضیح آن‌ها از حوصله این متن خارج است.

طبق قوانین مشارکت در ساخت مالک زمین تنها باید از خدمات افراد یا شرکت‌هایی استفاده کند که دارای پروانه کاملاً رسمی از سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی هستند. عدم وجود این نوع پروانه به معنای عدم اجازه ساخت بنا است.

درصورتی‌که بنای مدنظر بدون داشتن پروانه ساختمان احداث شود، مراجع قانونی آن را تخریب خواهند نمود. به همین دلیل به مالکان عزیز توصیه می‌کنیم در زمان بررسی کاندیدهای مختلف جهت ساخت بنای مدنظر خود، حتماً نسبت به بررسی پروانه نظام مهندسی از یک طرف و مشاهده پروانه ساخت در مرحله بعد اقدام کنند. امروزه امکان استعلام این موارد با استفاده از سایت‌های اینترنتی نیز فراهم شده است و می‌‌توان به‌راحتی از صحت پروانه ارائه شده توسط سازنده بنا به طور کامل اطمینان خاطر داشت.

لزوم استفاده از مشاوران حقوقی

آشنایی با قوانین مشارکت در ساخت به همین سادگی نیست. دلیل این موضوع نیز به پیچیدگی‌های مختلف چنین مواردی برمی‌گردد. طبیعتاً بسیاری از کاربران عادی متخصصان حقوقی نیستند و به همین دلیل نمی‌‌توانند تمام وقت خود را صرف آشنایی با این قوانین کنند. به همین دلیل توصیه مي‌‌شود در تک‌تک موارد مربوط به مشارکت ساخت از مشاوره با کارشناسان خبره حقوقی استفاده کنید.

این کارشناسان تمام عمر خود را صرف یادگیری قوانینی کرده‌اند که به بحث مشارکت ساخت ارتباط دارد. به همین دلیل در همان گام‌های اولیه می‌توانند به شما مشاوره‌هایی دقیق و البته بسیار کاربردی ارائه دهند. علاوه بر این چنانچه نیازمند شکایت از طرف مقابل خود در این قراردادها هستید، گزینه‌ای بهتر از وکیل ملکی برای شما وجود ندارد.

متأسفانه، بارها دیده شده است که افراد به دلیل عدم آشنایی با قوانین حقوقی نمی‌توانند از خود در محضر دادگاه دفاع کنند. قاعدتاً‌ نتیجه این امر چیزی به جز شکست در پرونده‌های مدنظر نخواهد بود.

این در حالی است که مشاوران حقوقی با درک کامل قوانین مشارکت در ساخت موجب پیروزی شما در این پرونده‌ها می‌شوند. البته، باید به این نکته اشاره کنیم که چنین پیروزی‌هایی تنها زمانی حاصل می‌شود که به سراغ کارشناسان خبره حقوقی بروید.

سخن پایانی

یکی از بهترین روش‌های قانونی جهت مشارکت برای ساخت یک یا چند بنا، استفاده از قرارداد مشارکت ساخت است. این قرارداد دارای بندهای مختلفی است که باید در زمان تنظیم قرارداد حتماً مورد توجه قرار بگیرند. در غیر این صورت هر یک از طرفین قرارداد با مشکلاتی روبرو می‌شوند و کارشان به دادگاه و کارشناسان دادگستری می افتد.

چنانچه نیازمند تنظیم قراردادهای مشارکت هستید و یا به‌طورکلی در زمینه قوانین مشارکت در ساخت ابهام دارید و یا نیازمند وکیل ملکی هستید، ما در گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری مفتخر هستیم تا شما کاربران گرامی را به طور کامل همراهی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up