نمونه دادخواست واخواهی رای غیابی

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

نمونه دادخواست واخواهی از رای غیابی

نمونه دادخواست واخواهی رای غیابیآشنایی با نمونه دادخواست واخواهی رای غیابی

بعد از انتشار مقاله در مورد « واخواهی از احکام حقوقی » و « شرایط اجرای حکم غیابی » ، بسیاری از کاربران محترم خواستار دریافت یک نمونه دادخواست واخواهی از رای غیابی شده بودند. در این مقاله ضمن توضیحات اجمالی در مورد حکم واخواهی و بیان نکات حقوقی مرتبط با آن و نیز شرایط اجرای حکم غیابی، در انتها دو نمونه دادخواست واخواهی از رای غیابی را مورد اشاره قرار خواهیم داد.

واخواهی به چه معنا است؟

خوب است بدانید واخواهی ، یکی از شیوه های اعتراض به رای قطعی دادگاه است. واخواهی زمانی صورت میگیرد که شخصی که «خوانده» یک پرونده بوده ، در دادگاه حضور نداشته و رای دادگاه علیه وی و به صورت غیابی صادر شده است. در نتیجه فرد مذکور بر اساس قانون این فرصت را خواهد داشت که به دلیل عدم حضور در دادگاه ، بتواند با تقدیم دادخواست واخواهی ، از خود دفاع نماید.

مهلت واخواهی

فرصت اعتراض به رای غیابی برای محکوم علیه غایب ، 20 روز از تاریخ ابلاغ رای می باشد. مهلت واخواهی برای ایرانیان خارج از کشور ، 2 ماه از زمان ابلاغ است . چنانچه دلایل و معاذیر موجه برای عدم واخواهی در مهلت مقرر وجود داشته باشد ، امکان واخواهی خارج از موعد نیز وجود خواهد داشت .

در این شیوه از اعتراض ، واخواه با ثبت دادخواست واخواهی در مهلت مقرر ، نسبت به رای غیابی واخواهی می نماید.

مطلب مفید | حکم زنا با رضایت طرفین

نمونه دادخواست واخواهی حکم غیابی

قانون در مورد واخواهی از رای غیابی چه می گوید؟

واخواهی نسبت به رای غیابی به عنوان یکی از طرق اعتراض به آرای صادره از محاکم ، در قانون آیین دادرسی مدنی مورد اشاره قرار گرفته است. ماده 305 این قانون مقرر میدارد : «محکوم علیه غایب حق دارد به رای غیابی اعتراض نماید. این اعتراض ، واخواهی نامیده می شود. دادخواست واخواهی ، در دادگاه صادر کننده حکم غیابی ، قابل رسیدگی است».

مطلب مفید | حداکثر مدت بازداشت موقت

همانطور که ملاحظه میشود واخواهی نوعی اعتراض به رای قطعی دادگاه است. و این فرصت برای کسی در نظر گرفته شده که در دادگاه غایب بوده است.

دادخواست واخواهی باید به همان شعبه ای که رای غیابی را صادر نموده تقدیم شود.

مطلب مفید | علت قفل شدن کد ملی

شرایط احکام غیابی چیست؟

به استناد ماده 303 قانون آیین دادرسی مدنی ، حکم دادگاه در صورتی غیابی است که:

  • خوانده یا وکیل او یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچیک از جلسات دادگاه حاضر نشده باشند.
  • به طور کتبی نیز دفاع نکرده باشند.
  • اخطاریه دادگاه به خوانده یا وکیل وی ابلاغ واقعی نشده باشد.

واخواهی خارج از مهلت قانونی

بر اساس ماده 306 قانون آیین دادرسی مدنی ، در موارد خاص معاذیر موجه برای واخواهی خارج از مهلت قانونی وجود دارد . این موارد عبارتند از :

  • واخواه، مرضی داشته باشد که مانع از حرکت است.
  • یکی از والدین ، همسر یا اولاد واخواه فوت کرده باشد.
  • در مهلت مقرر برای واخواهی از رای غیابی ، حوادثی قهری ، نظیر سیل و زلزله رخ داده باشد و عملاً امکان انجام واخواهی را غیر ممکن کرده باشد.
  • واخواه ، در مهلت مقرر برای واخواهی در توقیف یا حبس باشد. به نحوی که نتواند در مهلت مقرر دادخواست واخواهی خود را تقدیم دادگاه صالح نماید.

دادخواست واخواهی نسبت به رای غیابی

قبل از آنکه بخواهیم به نمونه دادخواست واخواهی از رای غیابی اشاره کنیم ، بد نیست بدانید وقتی حکم رای غیابی صادر شد ، کسی که رای غیابی علیه وی صادر شده ، با اطلاع از صدور حکم ، باید در مهلت مقرر دادخواست خود را تنظیم و به دفتر خدمات قضایی تقدیم کند.

مطلب مفید | طلاق غیابی به درخواست زن یا مرد

یک نمونه دادخواست واخواهیدفتر خدمات قضایی دادخواست واخواهی به رای غیابی را به همان شعبه صادر کننده رای غیابی ارسال خواهد نمود. شعبه مورد نظر در وقت مقرر نسبت به بررسی دادخواست واخواه ترتیب اثر خواهد داد و آن را مورد رسیدگی قرار میدهد.

نمونه دادخواست واخواهی (1)

بسمه تعالی

رياست محترم دادگاه حقوقی ،    شعبه ………

با سلام

اینجانب ……. ، فرزند ……… ، به شماره ملی……… ، در خصوص پرونده شماره………. با موضوع ………… مراتب اعتراض خود، نسبت به دادنامه غيابی شماره ……… در تاریخ ……….. را به شرح زیر ، خدمت آن مقام محترم عرض می نمایم :

خواهان محترم با ارائه مدارک ناقص ادعا نموده از اینجانب طلبکار می باشد. در حالیکه مدارک رسمی موجود نزد بنده حکایت ز آن دارد که کلیه طلب خواهان محترم وصول شده و رسید آن نیز وجود دارد . لذا با تقدیم مدارک و مستندات مربوط به تسویه حساب کامل با ایشان ، از آن دادگاه محترم تقاضای رسیدگی مجدد و نقض رای صادره را دارم. مدارک مثبت ادعای اینجانب قابل ارائه به دادگاه محترم نیز خواهد بود.

نمونه دادخواست واخواهی خارج از مهلت (2)

ریاست محترم دادگاه …………………..

با سلام

احتراما به استحضار می رساند ، اینجانب …………….، فرزند …………….، به موجب دادنامه شماره ……………..، در تاریخ ………………، از سوی آن دادگاه محترم به صورت غیابی محکوم به پرداخت مبلغ …………. تومان بابت چک شماره ………… شده ام . در حالیکه مبلغ مورد بحث را در تاریخ …./…./….به طور کامل به خواهان محترم پرداخت نموده ام و مدارک آن نیز موجود است.

متاسفانه به علت آنکه دچار بیماری شدید ،تحت هیچ شرایط امکان حضور در جلسه رسیدگی را نداشتم و حتی نتوانستم در مهلت مقرر از حکم صادره واخواهی نمایم.

حال ، با استناد به ماده 306 قانون آیین دادرسی مدنی با توجه به وجود عذر موجه واخواهی خارج از مهلت قانونی ، ضمن پیوست مدارک پزشکی بیماری خود ، از آن مقام محترم تقاضا دارم تا پس از بررسی مدارک اینجانب ، مجددا به پرونده مطروحه رسیدگی نموده و رای مقتضی را صادر نمایند.

مطلب مفید | نمونه رای اثبات مالکیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up