وکیل الزام به فک رهن

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

وکیل الزام به فک رهن

وکیل الزام به فک رهن حرفه ای

با وکیل الزام به فک رهن آشنا شویم

رهن خانه یا ملک ، یک روش شایع برای اخذ وام از بانک ها یا موسسات اعتباری و یا برخی شرکتها و افراد است.

معمولاً افراد برای ساخت خانه متوسل به رهن سند خانه در بانک و در مقابل ، دریافت وام از بانک میشوند . بانکها نیز زمانی نسبت به پرداخت وام اقدام میکنند که وثیقه لازم را برای تضمین باز پرداخت وام در اختیار داشته باشند. انجام این کار از طریق گرو گذاردن سند خانه که در اصطلاح به آن وثیقه گفته میشود انجام میشود.

مطلب مفید | نحوه فک پلاک خودرو

دعاوی مربوط به فک رهن جزء دعاوی مالی یا بانکی محسوب میگردد. از اینرو در اینگونه دعاوی باید از وکیل حقوقی و یا وکیل الزام به فک رهن بهره گرفت.

دعوای الزام به فک رهن زمانی قابل طرح است که مرهون نسبت به پرداخت اقساط بدهی خود اقدام کرده اما خانه همچنان در رهن باقی مانده است.

دعوای الزام به فک رهن چیست؟

هر گاه فروشنده یک ملک پیش از پایان کار ملک و تحویل آن ، از طریق رهن سند خانه ، وامی دریافت کند و تعهد دهد که قبل از تحویل ملک ، سند را از رهن در آورد ولی این کار را عملی نکند ، خریدار می تواند در رابطه با طرح دعوای الزام به فک رهن و تنظیم سند رسمی اقدام کند.

منظور از الزام به فک رهن یا دعوای فک رهن ، رها شدن وام گیرنده از بند رهن است . چه با دادن بدهی و چه با گذشت طلبكار .

هدف از رهن سند ملکی بانک

سند مالکیت توسط راهن یا وام گیرنده برای تضمین پرداخت اقساط وام به نام بانک صادر می شود. برای خرید یا فروش ملک یا مبادله ملک یا جلوگیری از فروش ملک در حراج بانکی ، باید برای فک رهن اقدامات لازم را انجام داد.

موارد مختلف الزام به فک رهن

الزام به فک رهن میتواند در موارد مختلف رخ دهد.

  1. در شرایطی که فرد تمام اقساط وام خود را پرداخت نموده است. اما بانک اقدام به فک رهن نمی نماید در این شرایط است که شخص مالک به همراه وکیل الزام به فک رهن اقدام به طرح دعوی الزام به فک رهن مینماید. در این حالت ممکن است اختلاف در میزان بدهی وام گیرنده و بانک علت عدم فک رهن باشد .
  2. حالت دیگر زمانی است که مالک ، ملک خود را به شخص حقیقی ودرقالب مبایعه نامه عادی به دیگری می فروشد. و متعهد می شود که تا هنگام تنظیم سند رسمی ملک را از رهن خارج کند. اما در زمان قید شده موفق به انجام آن نشود . در این مورد ، شخص خریدار ملک یا به عبارتی مالک جدید که در رهن بودن آن ملک را نوعی زیان میداند ، می تواند طی دعوای الزام به فک رهن برای احقاق حق خود به همراه یک وکیل حقوقی اقدام کند .
  3. گاهی در مواقع مشارکت در ساخت سازنده نیز به دلیل محدودیت مالی اقدام به دریافت وام نموده ، و متضمن میشود که نسبت به فک رهن اقدام نماید. در چنین شرایطی مالکین ساختمان احداثی میتوانند بر علیه سازنده یا دریافت کننده وام که باعث به رهن رفتن ملک آن ها شده است. اقدام به طرح دعوای الزام به فک رهن نمایند.

نکات مهم الزام به فک رهن

  1. در صورت رهن ملک ، نمی توان مالک را ملزم به تهیه سند رسمی برای ملک کرد . در این مورد ، بین دادگاه ها اختلاف نظر وجود دارد . برخی از دادگاه ها استدلال می کنند که ابتدا باید دادخواست الزام به فک رهن ثبت شود و سپس موجر ملزم به تهیه سند رسمی شود . اما برخی از دادگاه های دیگر برای اقدام همزمان تعهد به فک رهن و سند رسمی اعتراضی ندارند . رهن و تهیه سند رسمی قابل موردی نیست .
  2. اگر شخصی قبل از مطرح شدن دعوی فک رهن بدون اجازه او بدهی خود را به مرتهن پرداخت کند، نمی تواند نزد بدهکار رفته و مبالغ پرداختی رهن را دریافت کند.
  3. اگر شخصی از اصل رهن ملک شکایت کند و معتقد باشد که سند رهن توسط قانون تنظیم نشده، باید دادخواست ابطال سند رهن را مطرح کند و نیازی به طرح دادخواست رهن نیست.

زمان طرح دعوا

در دعوای الزام به فک رهن ، راهن ، مستقل از دعوا اموال خود را به بانک یا طلبکار تسلیم کرده و متعهد میشود که بدهی خود را بپردازد و تا پایان پرداخت در نزد شخص ثالث باقی بماند . در این صورت وقتی شخص بدهی خود را بطور کامل پرداخت می کند اما فک رهن انجام نمی شود ، شخص دعوای الزام به فک رهن را مطرح می کند .

طرفین دعوا چه اشخاصی هستند؟

در دعوای الزام به فک رهن ، اصولاً خواهان شخصی است که خواستار فک رهن یا همان مالک جدید ملک می باشد . خوانده نیز شخصی است که قانوناً و یا بر اساس یک قرارداد ، متعهد به فک رهن شده است. و همچنین میتواند مالک قبلی رسمی ملک می باشد .و یا در شرایط دیگر خوانده میتواند بانک هم باشد.

نکته خواسته الزام به فک رهن نمیتواند به همراه خواسته های دیگری توامان مطرح شود. و می بایست بصورت مستقل طرح گردد .

نحوه رسیدگی

پس از طرح دعوا و صدور رای در صورتی که خوانده ، ظرف ۱۰ روز پس از صدور وابلاغ رای اجرایی ، از اجرای حکم خودداری کند. طبق ماده ۴۷ قانون اجرای احکام مدنی ، خواهان می تواند از دادگاه ، تانجام مراحل قانونی فک رهن را با هزینه شخص محکوم علیه انجام دهد. که در این صورت توقیف اموال و فروش آن جهت پرداخت مبلغ بدهی و فک رهن میسر خواهد بود .

مطلب مفید | ابطال سند رهنی

در صورتی که بدهکار یا همان محکوم علیه اموالی به نام خود نداشته باشد. مالک یا خواهان یا محکوم له خود می تواند ، اقدام به پرداخت بدهی کرده و فک رهن را شخصاً انجام دهد .

مطلب مفید | مراحل انتقال سند ملک

سپس بدون آنکه نیاز به حکم جدیدی از دادگاه باشد. از طریق اجرای احکام نسبت به توقیف اموال بدهکار و یا دریافت حکم جلب آن جهت پرداخت مبالغ واریز شده ، بابت فک رهن اقدام نماید .

اگر خواهان نزد خود مبلغی بعنوان ثمن داشته باشد که متعلق به خوانده یا بدهکار است. می تواند بدون نیاز به حکم جدید از مبلغ مذکور کسر کرده و هزینه های فک رهن را پرداخت کند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up