وکیل تفکیک ملک مشاعی حرفه ای

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

وکیل تفکیک ملک مشاعی حرفه ای

وکیل تفکیک ملک مشاعبا وکیل تفکیک ملک مشاعی آشنا شوید

ملک مشاعی به یک ملک (اعم از زمین ، آپارتمان و … ) گفته میشود که بیش از دو شریک دارد. ملک مشاع ممکن است به صورت اختیاری و یا اجباری به مالکین رسیده باشد. منظور از مالکیت اجباری ، مالکیت شرکا بدلیل ارث می باشد.

مطلب مفید | افراز و تفکیک ملک

معمولاً بیشترین اختلافات ملکی مربوط به املاک مشاع است . لذا مالکین کارشان به مراجع قضایی کشیده میشود . هدف مالکین مشاعی از طرح دعوی در دادگاه ، تفکیک ملک مشاعی و تقسیم سهم هر یک از شرکا در آن ملک است.

مطلب مفید | وکیل الزام به تفکیک ملک

در مواردی بدلیل پیچیدگی های پرونده ، نیاز افراد به وکیل تفکیک ملک مشاعی بیشتر میشود و لازم است موضوع از طریق وکیل تفکیک ملک مشاعی انجام پذیرد.

وقتی گفته میشود در ملک مشاعی نمیتوان حدود مالکیت شرکا را بطور دقیق در ملک تعیین نمود بدین معنا است که هر شریک مال مشاعی به میزان سهم خود ، مالک تمام اجزای مال مشاع است از اینرو تعیین اینکه در یک ملک مشاع کدام قسمت از ملک متعلق به کدام شریک است امکان پذیر نیست. لذا چاره کار تفکیک ملک مشاع می باشد.

وکیل تفکیک ملک مشاع میتواند مدیریت اقدامات حقوقی ناظر بر تفکیک ملک مشاع را بر عهده بگیرد و آنها را به نحو مطلوب به سرانجام برساند.

تقسیم و تفکیک مال مشاعی

اگر شرکا در مورد تقسیم ملک مشاع توافق داشته باشند میتوانند تقسیم نامه ملک مشاع را تنظیم و امضاء نمایند. سپس به اداره ثبت مراجعه و تقاضای تفکیک آن را بنمایند.

شیوه تفکیک به این ترتیب می باشد که وکیل تفکیک ملک مشاع درخواستی را برای دفتر اسناد رسمی تهیه می نماید . و از طریق دفاتر به اداره ثبت منتقل میشود و اداره ثبت صورتمجلس تفکیکی را تنظیم می نماید . در این صورتمجلس مساحت و متراژ هر یک از قطعات برای تفکیک مشخص می گردد. سپس برای صدور سند ارسال می شود این روند معمولاً در تفکیک املاک مشاع انجام می پذیرد.

مطلب مفید | مراحل انجام تفکیک ملک

وکیل با تجربه ملک مشاعچنانچه میان شرکا اختلاف وجود داشته باشد و یا برخی از آنان حاضر بر تقسیم ملک نشوند ، افراد موافق میتوانند از طریق دادگاه دادخواست افراز ملک مشاع را بنمایند. در این صورت دادگاه در زمان مقتضی کار را به کارشناس رسمی ارجاع میدهد. در ادامه ، کارشناس ثبتی نسبت به تفکیک سهم هر یک از شرکا با در نظر گرفتن نسبت مالکیت و حفظ حقوق هر یک از مالکین اقدام به تنظیم تقسیم نامه می نماید. پس از آن هر یک از مالکین می‌تواند به اداره ثبت مراجعه و نسبت به دریافت سند تفکیکی اقدام نماید.

وکیل تفکیک ملک مشاع کیست؟

وکیل تفکیک ملک مشاع وکیل پایه یک دادگستری و وکیل با تجربه در امور ملکی و ثبتی است. چنین وکیلی به صورت تخصصی در پرونده های ملکی و دعاوی حقوقی مرتبط با تفکیک ملک مشاع فعالیت می کند.

وکیل تفکیک ملک مشاعی از تجربه کافی در این زمینه برخوردار است . لذا توانایی پیگیری امور ملکی و ثبتی را در یک بازه زمانی کوتاه دارد.

وکیل تفکیک ملک مشاع میتواند در مورد آن دسته از املاک مشاعی که از طریق سهم الارث به افراد رسیده است اقدامات حقوقی برای تفکیک ملک را انجام دهد. سپس سهم هر شریک را مشخص نماید. در صورت لزوم اقدامات را تا مرحله فروش ملک و دادن سهم هر شریک انجام دهد.

نقش وکیل در حل اختلافات

اقدامات دادگاه و کارشناس ثبتی ممکن است در مواردی موجبات ضرر و زیان به برخی شرکا را فراهم کند. لذا وکیل تفکیک ملک مشاع میتواند نقش موثری در جلوگیری از  ضرر و زیان به شرکا داشته باشد.

مطلب مفید | نحوه دریافت سند مشاعی

بنابراین توصیه میشود در املاک مشاعی شرکا بدون مطالعه و بررسی و مشاوره با وکیل مبادرت به تنظیم دادخواست و انجام اقدامات خودسرانه نکنند . زیرا هر گونه حرکت نادرست ممکن است میلیونها تومان خسارت به شرکا وارد کند. در نتیجه ، جبران آن گاهی تا پایان عمر امکان پذیر نخواهد بود.

وکیل حرفه ای تفکیک ملک مشاعوکیل افراز ملک مشاع

افراز در مورد ملک مشاع به معنی جدا کردن سهم یک شریک از شرکای دیگر است. همچنین در مورد مال غیر منقول متعلق به چند شریک که یک یا چند نفر از آنها حاضر به تقسیم آن نیستند می توان از افراز برای گرفتن سهم هر یک از شرکاء استفاده کرد.

مطلب مفید | حق شفعه در ملک مشاع

باید توجه داشت که پس از اجرای افراز ملک مشاع در بین شرکا ، دیگر شراکتی بین کسی که از افراز استفاده کرده با دیگران وجود ندارد. مرجع قانونی که می تواند درخواست انجام افراز کند اداره ثبت و دادگاه است . یعنی باید برای  انجام افراز مراحل قانونی طی شود.

معمولاً عدم تفاهم و اختلاف بین صاحبان ملک مشاع دلیل و شرط اجرای افراز می باشد. در زمان اجرای افراز اعتراض هیچ‌ یک از شرکاء در مراجع قانونی پذیرفته نمی شود . لذا این حق  برای آن ها محفوظ می ماند که بعد از انجام افراز در زمان قانونی مشخص نسبت به اجرای افراز و شرایط ایجاد شده اعتراض کنند.

وکیل فروش ملک مشاع

گاهی امکان افراز ملک مشاعی وجود ندارد. در این موارد وکیل فروش ملک مشاع به شرکا پیشنهاد فروش ملک مشاع را میدهد. در مواردی با توجه به موقعیت و شرایط ملک ، قابلیت تفکیک وجود ندارد . مهمتر از آن در صورت اجرای افراز ملک ، ارزش قسمتی از ملک یا همه‌ آن به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا میکند . در این شرایط وکیل فروش ملک مشاع با ارائه ادله و مدارک مناسب به مراجع قضایی ، میتواند مجوز فروش ملک مشاع مورد نظر را دریافت نماید.

با صدور دستور فروش ملک مشاع از طرف دستگاه قضایی ، ملک به مزایده گذاشته شده و به فروش میرسد. سپس مبلغ حاصل از فروش ملک مشاع با توجه به سهم هر یک از شرکا بین آنها تقسیم می شود.

مطلب مفید | اعتراض به دستور فروش ملک مشاعی

از نظر قانونی در هنگام تفکیک یا تقسیم مال مشاع حضور همه طرفین و شرکاء الزامی است. اما در صورتیکه هر یک از شرکاء به دادگاه تفکیک یا تقسیم مال مشاع مراجعه نکند قاضی مربوطه می‌تواند با صلاحدید خود حکم نهایی را اعلام نماید.

برخی مواد قانونی ملک مشاع

به موجب ماده ۱۱۴ آیین نامه قانون ثبت هر گاه چند نفر درخواست ثبت ملک مشاعی را داشته باشند و قبل از ثبت ، ملک مشاع را به یک نفر واگذار کرده باشند با تذکر به اسامی متقاضیانی که  ملک به نام آنها آگهی و انتقال داده شده است ، ملک مورد نظر به نام فرد معرفی شده ثبت و سند مالکیت برای یک نفر صادر می شود.

بر اساس ماده ۱۱ آیین نامه قانون ثبت هر گاه ملک مشاع در نتیجه معامله به یک نفر منتقل گردد ، اسناد مالکیت قبلی که به نام چند شریک ثبت شده است باطل و اسناد مالکیت جدید برای یک نفر صادر می شود.

مطابق ماده ۵۸۳ قانون مدنی در املاک مشاعی که ثبت شده باشند هر یک از شرکاء می ‌توانند بدون رضایت بقیه ، سهم خود را جزئا یا کلّاً به شخص ثالثی منتقل نمایند.

بر اساس ماده ۱۰۴ آیین نامه قانون ثبت ، در زمان انتقال تمام یا قسمتی از  ملک مشاع ، چگونگی و میزان انتقال در دفتر اسناد رسمی ثبت و خلاصه آن در دفاتر املاک اداره ثبت درج میگردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up