دادخواست استرداد سند

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

دادخواست استرداد سند

دادخواست استرداد سند و مدرک

آشنایی با موضوع استرداد سند و مدرک

وقتی قصد داریم در برخی عقود و یا احکام خاص نسبت به بازپس گرفتن سند و مدرک خود نزد شخص مقابل خود اقدام کنیم موضوع دادخواست استرداد سند معنا پیدا میکند. دادخواست استرداد سند در برخی عقود نظیر : بیع ، ودیعه ، عاریه ، اجاره و هبه و در برخی باب های احکام مانند غصب ، لقطه و ارث مورد استفاده قرار میگیرد .

مطلب مفید | خیانت در امانت

موارد طرح دادخواست استرداد سند و مدرک

دادخواست استرداد سند میتواند در موارد متعدد به مراجع قضایی ارائه شود. مهم ترین موارد استرداد سند و مدرک عبارت است از :
۱. فساد عقد .
۲. فسخ عقد یا اقالۀ آن .
۳. اجازه ندادن مالک در عقد فضولی.
۴. تمام شدن مدّت اجاره .
۵. امانت ها مانند عاریه، ودیعه و لقطه .
۶. غصب .
۷. هبۀ غیر لازم .
۸. بدهی که به ذمّۀ میّت یا مفلّس است، در صورتی که عین مال موجود باشد .

مطلب مفید | مراحل سند زدن ملک

استرداد سند و مدرک به چه معنا است؟

گاه ممکن است طی یک معامله و یا رابطه حقوقی ، شخصی سند مالکیت خود را نزد دیگری به امانت بسپارد. مثلاً فرض کنید مالک یک ملک به قصد فروش و یا اجاره سند مالکیت خود را نزد مشاور املاک امانت گذاشته باشد. یا اینکه یک زوج قصد متارکه دارند ولی یکی از آنها سند با اهمیت نظیر سند ملکی را نزد دیگری امانت داده باشد. همچنین ممکن است در مواردی کارفرما یا پیمانکار ، اسناد هویتی کارکنان خود را نگهداشته باشد.

مطلب مفید | درخواست استرداد دعوا

در همه این موارد به هر علت طرفی که سند در اختیار او است نخواهد آن را به مالک اصلی بدهد و در این موارد از قانون عدول کرده باشد ، میتوان با تنظیم دادخواست استرداد سند و مدرک و تقدیم آن به دادگاه حقوقی نسبت به استرداد و بازپس گیری مدارک اقدام نمود.

پس ، موضوع دادخواست استرداد سند آنگاه مطرح میشود که سند شما نزد شخص دیگری به امانت قرار داده شده اما آن شخص از پس دادن سند خودداری می کند.

تقدیم دادخواست به مرجع قضایی

وقتی کسی که سند مالکیت یا هر نوع سند و مدرک مهم ما نزد او است اما نمیخواهد آن را به ما عودت دهد ، راه قانونی برای باز پس گرفتن سند ، تنظیم دادخواست استرداد سند و تقدیم آن به دادگاه صالح است.

دادخواست استرداد سند در دادگاه عمومی حقوقی مطرح می شود. دادگاه پس از رسیدگی مبادرت به صدور رای خواهد نمود. برای ارائه دادخواست استرداد سند باید ابتدا متن آن را نگارش نموده و سپس متن تایپ شده را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمود.

درخواست استرداد سند

استرداد سند در چه مواردی مصداق پیدا میکند؟

وقتی موضوع دعوی استرداد سند مطرح می شود ، ممکن است یکی از موارد زیر و یا موارد مشابه آن اتفاق افتاده باشد :

الف) چنانچه سند جهت تضمین انجام معامله یا تعهد پرداخت بدهی به شخصی داده شده و متعهد به تعهد خود عمل نموده ولی طرف مقابل از دادن سند خودداری کند.

ب) هنگامی که وکیل در یک دعوا ، اسناد و مدارک مثبت دعوا را بعد از ختم رسیدگی با درخواست موکل به وی تحویل ندهد .

پ) هر گاه سندی به عنوان ودیعه یا عاریه به شخص دیگری امانت داده شده ولی بعد از انقضای مدت ، آن شخص از استرداد سند خودداری کند .

ت) در صورتی که اسناد نزد اداره ثبت به امانت سپرده شده باشد و علی رغم رعایت تشریفات استرداد سند ، اداره ثبت از دادن سند خودداری کند.

رویه قضایی ارائه دادخواست

پس از تقدیم دادخواست و ارجاع آن به شعبه واجد صلاحيت ، بایستی در روند رسیدگی اثبات شود که شما مالک ملک مزبور هستید و سند خود را به امانت یا به شکل دیگری در اختیار شخص دیگر یا همان خوانده دعوی ، قرار داده اید .

مطلب مفید | مهلت لایحه استرداد دادخواست

دادگاه با ملاحظه دلايل و شواهد به دادخواست استرداد سند رسیدگی کرده و در نهایت اقدام به صدور رای مي نمايد. بعد از این مرحله و پس از قطعی شدن رای دادگاه ، شما باید درخواست صدور اجرائیه کنید. سپس نسبت به پس گرفتن سند اقدام نمایید .

مدارک مورد نیاز جهت طرح دعوای استرداد سند (مالی)

1.تصویر مصدق قرارداد (اختیاری)
2. به همراه داشتن کارت ملی جهت احراز هویت و کارت عابر بانک جهت پرداخت هزینه دادرسی الزامی است.
3. در صورت عدم وجود مدارك اختياري فوق مي توانيد يكي از دلایل ذيل را ارائه نماييد
4. استماع شهادت شهود و مطلعين
5.تحقیقات محلی
6.معاینه محلی
7. شماره پرونده استنادي
8. ساير دلايل و مستندات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up