سامانه ثبت ملک چیست؟

با سلام.
کاربر گرامی لطفاً برای بهره مندی از خدمات وکالت و مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری از ساعت 8 صبح تا 8 شب با شماره 09125453894 تماس بگیرید.

سامانه ثبت ملک چیست؟

آشنایی یا سامانه ثبت املاک

یکی از ابهامات و سوالات برخی کاربران ، نحوه دریافت سند مالکیت برای آن دسته از اراضی و ساختمان ها است که فاقد سند رسمی هستند. برای این منظور سامانه ثبت ملک به آدرس اینترنتی  sabtmelk.ssaa.ir در سازمان ثبت اسناد و املاک ایجاد شده است تا از مراجعه حضوری افراد به اداره ثبت جلوکیری شود.

در این سامانه امکان ثبت ملک و درخواست صدور سند مالکیت به نام متقاضی وجود دارد.

ما در این مقاله قصد داریم در باره سامانه ثبت ملک نکاتی را مطرح نماییم تا کاربران محترم با مطالعه این مقاله قادر باشند خودشان راساً در این سامانه ثبت نام نموده و کارهایشان را پیگیری نمایند.

لطفا با ما همراه شوید.

مطلب مفید | سند تعیین تکلیف

سامانه ثبت نامه ملک برای چیست؟

سامانه ثبت ملک یا «سامانه ثبت درخواست صدور سند مالکیت» در اجرای «قانون تعیین تکلیف وضعیت اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی» مصوب سال 1390 ایجاد شده است. این سامانه فرصتی ویژه برای همه کسانی فراهم آورده تا تصرفات قانونی خود را بر روی زمین های با سابقه ثبتی رسمیت بخشند. یعنی زمینهایی که فاقد سند مالکیت هستند از این طریق سند دار شوند.

مطلب مفید | راههای اثبات مالکیت

قانون تعیین تکلیف

قانون تعیین تکلیف وضعیت اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی در تاریخ 20/9/1390 در 18 ماده به تصویب مجلس رسید. ماده 1 قانون مورد نظر چنین مقرر میدارد :

«به منظور صدور اسناد مالکیت ساختمانهای احداث شده بر روی اراضی با سابقه ثبتی که منشأ تصرفات متصرفان ، نیز قانونی است و همچنین صدور اسناد مالکیت برای اراضی کشاورزی و نسقهای زراعی و باغاتی که شرایط فوق را دارند لکن به علت وجود حداقل یکی از موارد زیر ، صدور سند مالکیت مفروزی از طریق قوانین جاری برای آنها میسور نمی باشد ، در هر حوزه ثبتی هیأت یا هیأتهای حل اختلاف که در این قانون هیأت نامیده می شود با حضور یک قاضی به انتخاب رئیس قوه قضائیه، رئیس اداره ثبت یا قائم مقام وی، و حسب مورد رئیس اداره راه و شهرسازی یا رئیس اداره جهاد کشاورزی یا قائم مقام آنان تشکـیل می گردد.

مطلب مفید | تکلیف خریدار مال غیر

هیأت مذکور با بررسی مدارک و دلایل ارائه شده و در صورت لزوم انجام تحقیقات لازم و جلب نظر کارشناس مبادرت به صدور رأی می کند.

الف – فوت مالک رسمی و حداقل یک نفر از ورثه وی

ب – عدم دسترسی به مالک رسمی و در صورت فوت وی عدم دسترسی به حداقل یک نفر از ورثه وی

پ – مفقود الاثر بودن مالک رسمی و حداقل یک نفر از ورثه وی

ت – عدم دسترسی به مالکان مشاعی در مواردی که مالکیت متقاضی، مشاعی و تصرفات وی در ملک، مفروز است.»

آیین نامه قانون تعیین تکلیف

در ماده 4 آیین نامه قانون تعیین تکلیف مصوب 1391 ، در مورد سامانه یا درگاه الکترونیکی که بدین منظور ایجاد میشود چنین مقرر داشته است :

«متقاضی صدور سند مالکیت در اجرای مقررات قانون و آیین نامه از طریق مراجعه به درگاه الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک و تکمیل فرم تقاضانامه الکترونیکی و اسکن مدارک و مستندات مورد نیاز، تصویر مصدق مدارک و فایل نقشه را از طریق پست به دبیرخانه هیأت ارسال می نماید.

مطلب مفید | مراحل ثبت ملک

تبصره 1) متقاضی درصورت تمایل می تواند جهت تکمیل فرم تقاضانامه الکترونیکی و ارائه مدارک مورد نیاز به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نماید. دفاتر مکلفند به نمایندگی از طرف متقاضی مطابق ضوابط آیین نامه پس از تکمیل فرم الکترونیکی تقاضا، نسبت به ارسال مدارک مورد نیاز به هیأت ها اقدام نمایند.

تبصره 2) متقاضی مکلف است درصورت تغییر محل سکونت یا شماره تلفن یا آدرس الکترونیکی مراتب را به واحد ثبتی مربوط اعلام کند».

نحوه ورود و ثبت نام درخواست صدور سند مالکیت در سامانه

برای ورود به «سامانه ثبت نام درخواست صدور سند مالکیت» ، باید به آدرس sabtemelk.ssaa.ir مراجعه نمایید. همچنین میتوانید با درج عبارت سامانه ثبت ملک در جستجوگر گوگل ، به آدرس سایت به شرح زیر دست پیدا کرده و بر روی آن کلیک نمایید و وارد سایت شوید.

ورود به سامانه

خدمات سایت ثبت ملک

بعد از ورود به سایت ، صفحه زیر در برابرتان قرار خواهد گرفت. در این صفحه میتوانید خدمات مورد نظر خود ، شامل درخواست پذیرش جدید ، تکمیل درخواست و اطلاع رسانی پرونده را انتخاب نمایید.

خدمات سایت ثبت ملک

مراحل درخواست پذیرش

الف) درخواست پذیرش 

ابتدا بر روی دکمه درخواست پذیرش کلیک کرده و وارد این بخش شوید.

درخواست پذیرش ثبت ملک

ب) قبول شرایط پذیرش

در مرحله بعد باید شرایط پذیرش را مطالعه و آن را تایید نمایید.

تایید شرایط ثبت ملک

پ) تکمیل تقاضانامه

بعد از تایید و پذیرش شرایط ، صفحه زیر باز میشود و اجازه میدهد مشخصات خود را در آن ثبت کنید

تکمیل فرم متقاضی ثبت ملک

ت) تکمیل مشخصات ملک

در این مرحله لازم است مشخصات ملک را ثبت نمایید.

سپس ، اطلاعات درخواست شده در کادر «موضوع مورد درخواست» را تکمیل نمایید.

مشخصات ملک

ث) ثبت اطلاعات

در انتها بر روی دکمه ثبت کلیک کنید. چنانچه مراحل را بدرستی طی کرده باشید ، اطلاعات ورود به سامانه برای شما نمایان می شود.

ج) بارگزاری مدارک و پرداخت هزینه

حالا ، همه مدارک و فایل های مربوط به آن را باید بارگزاری نمایید. سپس هزینه آن (پانصد هزار ریال) را پرداخت نمایید . یا می توانید گزینه پرداخت با فیش بانکی را انتخاب نموده و شماره فیش پرداختی را در آن قسمت وارد نمایید.

ح) ارسال مدارک

در ادامه ، وارد قسمت چاپ اطلاعات شده و پرینت آن را دریافت کنید. شما باید پرینت را امضا کنید و بر روی آن اثر انگشت خود را بزنید. حالا کار تمام است . حال باید آن را با پست سفارشی به واحد ثبتی مورد نظر ارسال کنید.

پس از ارسال مدارک توسط پست ، شماره 20 رقمی مرسوله و تاریخ ارائه به اداره پست را وارد سیستم کنید. سپس کلید «ثبت نهایی و دریافت شماره پرونده» را بفشارید.

با دریافت شماره پرونده و رمز عبور که شماره ملی شما است، می توانید به قسمت اطلاع رسانی پرونده مراجعه نموده و روند درخواست خود را پیگیری نمایید.

خ) حضور کارشناسان در محل ملک

با انجام اقدامات فوق ، تقریباً بیست روز کاری طول میکشد تا کارشناسان ادره ثبت به محل ملک شما مراجعه و از آن بازدید نمایند. آنان صورت جلسه ای را تهیه خواهند نمود و آن را به امضای مالک و چهار نفر از معتمدین آن محل خواهند رسانید.

سپس نتیجه رای دبیرخانه هیئت قانون تعیین تکلیف اراضی فاقد سند رسمی در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر میشود . در صورتی که اعتراضی بر آن وارد نباشد، دبیرخانه اقدام به صدور سند مالکیت برای مالک خواهد نمود.

ویژگی املاک قابل ثبت در سامانه

طبق قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند، آن دسته از صاحبان املاک فاقد سند رسمی می توانند تقاضای صدور سند مالیکت را در سایت sabtemelk.ssaa.ir ثبت کنند که ملک آنها از شرایط زیر برخوردار باشد :

1.تغییر کاربری زمین، یعنی، اقدام به بهره برداری و انتفاع از زمین ، در مواردی غیر از امور و کاربری که زمین ، به آن اختصاص دارد که این عمل ، در خصوص زمینهای کشاورزی و باغها ، جرم بوده ؛ مگر در موارد کسب مجوز از جهاد کشاورزی و سازمانهای ذیربط ، آن.

2.اراضی کشاورزی ، باغات و ساختمان هایی که دارای سابقه ثبت ، به نام اشخاص است و متقاضی همه یا قسمتی از آن را به صورت عادی خریداری نموده و موفق به اخذ سند مالکیت نشده است.

3.املاکی که دارای سابقه ثبت است و متقاضی مالک رسمی مشاعی است و تصرفات وی در محل مجزا شده و به دلیل عدم دسترسی به سایر مالکین مشاعی یا فوت مالک رسمی و یا ورثه موفق به اخذ سند مالکیت شش دانگ نشده باشند.

4.املاکی که عرصه آن وقف است و متقاضی عرصه را با حق احداث اعیانی اجاره نموده و موفق به اخذ سند مالکیت اعیانی نشده است.

5.طبق قانون مالیات های مستقیم ، واحد های خالی یا املاکی که کسی در آن ها سکونت ندارد مشمول مالیات می شوند. از همین رو تمام سرپرستان خانوار مکلف اند املاک تحت تملک خود را درسامانه ثبت املاک و اسکان به ثبت برسانند.

مدارک مورد نیاز برای ارسال به واحد ثبتی

برای درخواست صدور سند مالکیت به یک سری مدارک نیاز است . مدارک مورد نیاز جهت ارسال به واحد ثبت املاک از قرار زیر است:

1.کپی برابر اصل صفحه اول شناسنامه و تصویر کارت ملی متقاضی حقیقی (یا نماینده اشخاص حقوقی)

2.کپی برابر اصل مدرک دال بر نمایندگی وی (در صورت وجود نماینده)

3.کپی برابر اصل اساسنامه (برای اشخاص حقوقی)

4.کپی برابر اصل مبایعه نامه (در صورتی که نوع مالکیت خریداری ، عادی باشد)

5.کپی برابر اصل سند مالکیت مشاعی (در صورتی که نوع مالکیت خریداری ، مشاعی باشد) عبارتند از:

  • کپی برابر اصل صفحه دوم و سوم سند مالکیت (اطلاعات ملک و مالک)
  • کپی برابر اصل صفحه چهارم سند مالکیت (حدود ملک)
  • کپی برابر اصل آخرین صفحه نقل و انتقالات (در صورت انتقال)
  • کپی برابر اصل صفحه دوم و سوم سند مالکیت (اطلاعات ملک و مالک)
  • کپی برابر اصل صفحه چهارم سند مالکیت (حدود ملک)
  • کپی برابر اصل آخرین صفحه نقل و انتقالات (در صورت انتقال)

6.نسخه چاپی تقاضا نامه

7.اصل فیش بانکی پرداخت هزینه تقاضا نامه به مبلغ 500000 ريال به شماره حساب 2171328017009 بانک ملی ایران به نام صاحب حساب سازمان ثبت اسناد و املاک کشور(در صورتی که از طریق درگاه اینترنتی این مبلغ را پرداخت نموده اید نیازی به ارائه این فیش بانکی نیست)

8.فرم تکمیل شده گواهی تعیین مختصات ملک.

مطلب مفید | سامانه ابلاغ الکترونیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up