وکیل دیه در تهران و حل پرونده جرایم کیفری

وکیل دیه در تهران و حل پرونده جرائم کیفری

وکیل دیه در تهران و اصفهان

وکیل دیه در تهران و اصفهان

یکی از مجازاتهایی که قانونگذار در جرایم کیفری در نظر گرفته ، پرداخت دیه است. در پرونده های کیفری مانند پرونده‌ دیه، گاه حضور یک وکیل متخصص میتواند سرنوشت پرونده را به نفع موکل تغییر دهد.

شهر تهران را به عنوان کلان شهر ایران در نظر بگیرید ، در چنین شهری ، شاکی یک پرونده کیفری از جمله قتل عمد، نمیتواند بدون نیاز به وکیل دیه توفیق چندانی داشته باشد. در تصادفات رانندگی نیز موضوع دریافت دیه تصادف و نحوه پرداخت توسط بیمه میتواند موضوع قابل اهمیتی باشد. این امر حتی در پرونده دیه اتباع خارجی نیز با اهمیت خواهد بود. وکیل در همه این موارد میتواند در خصوص مجازات دیه اقدامات حقوقی را به خوبی پیش ببرد. حضور وکیل متخصص همچنین باعث کاهش تنشهای احتمالی بین طرفین پرونده خواهد شد. در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف پرونده های دیه و نقش یک وکیل متخصص و حاذق در این حوزه میپردازیم.

دیه و قانون مجازات اسلامی

مبلغ پولی که به عنوان دیه به بازماندگان مقتول داده میشود، نقش تعیین کننده ای در جهت گیری طرفین پرونده دارد.

از دیه در سیستمهای حقوقی غیر اسلامی تحت عنوان خون بها یاد میشود. یکی از ابتدایی ترین مسائلی که وکیل دیه در تهران به موکلین خود توضیح میدهد، نحوه مجازات و تعیین دیه است. ماده ۴۴۸ تا ۴۵۱ از قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ ، به موضوع دیه اختصاص دارد.

مهلت پرداخت دیه پس از وقوع جرم

پس از صدور حکم در دادگاه یکی از مواردی که وکیل دیه در تهران آن را به موکل خود یادآور میشود، مهلت پرداخت دیه است. مهلت پرداخت دیه در جنایتهای مختلف یکسان نیست. با توجه به ماهیت جرم ، مدت زمان متفاوتی برای پرداخت دیه در نظر گرفته میشود. در جرایم عمدی طی یک سال قمری، در جرایم شبه عمد طی دو سال قمری و در جرایمی که خطای محض شناخته میشوند، طی سه سال قمری دیه باید پرداخت شود.

کدام مجازاتها مشمول دیه هستند؟

مجازات های مشمول دیه

مجازات های مشمول دیه

افرادی که درگیر پرونده های مختلف میشوند این موضوع برایشان سوال است که در کدام جرایم میتوان از مجرم تقاضای دیه کرد؟

برای پاسخ به این سوال ، وکیل دیه در تهران به عنوان وکیل متخصص و با تجربه موضوع را مورد بررسی قرار میدهد.

جرایم مشمول پرداخت دیه

قتل شبه عمد:

به قتل هایی اطلاق میشود که فرد قصد کشتن مقتول را ندارد ولی قتل اتفاق افتاده است. قانون چنین قتلی را قتل شبه عمد در نظر میگیرد. قتل از این نوع ، مشمول پرداخت دیه است.

فوت یا صدمه بدنی در حوادث رانندگی:

در تمام جرایم ناشی از حوادث رانندگی که ممکن است فردی فوت کند، یا اعضا بدن او دچار صدمه شوند، به این فرد دیه تعلق میگیرد. تعیین دقیق مقدار دیه بر مبنای مقدار صدمات وارده باید محاسبه شود.

انواع دیه از نظر قانون مجازات اسلامی

قانون مجازات اسلامی انواع مختلفی از دیه را تعریف کرده که در پرونده های کیفری ، افراد ممکن است با آن درگیر باشند. یک وکیل با تجربه به خوبی با تمام این موارد آشنایی دارد. لذا او بهترین راهنما و مشاور برای احقاق حقوق افراد به شمار میرود.

انواع دیه را به شرح زیر میتوان در نظر گرفت:

  • دیه قتل:

دیل قتل معادل با دیه کامل یک انسان در نظر گرفته میشود. میزان آن همه ساله از سوی قوه قضاییه تعیین میگردد. در صورتی که یک نفر باعث به قتل رساندن انسان دیگری شود. دادگاه مجازات دیه را برای او در نظر میگیرد و مجرم ملزم به پرداخت دیه کامل یک انسان خواهد بود.

دیه اعضا بدن:
میزان دیه اعضای بدن

میزان دیه اعضای بدن

در مواردی ، مجرمین از طریق ارتکاب جرایم عمدی باعث ایراد صدمات جدی به برخی اعضای بدن میشوند. چنانچه عضو آسیب دیده به صورت دوتایی باشد مانند گوش و چشم و… ، و یکی از این اعضا از بین برود، مجرم باید نصف دیه کامل را پرداخت کند. در صورتی که دو عضو از بین بروند، دیه در نظر گرفته شده معادل با دیه کامل انسان خواهد بود.

  • دیه منافع عضو:

یکی دیگر از انواع پرونده هایی که وکیل دیه در تهران با آن به دفعات سر و کار دارد، دیه منافع عضو است.  وقتی فردی با ارتکاب یک جرم، باعث میشود فرد مقابل حواس خود را از دست دهد، مجازات دیه منافع عضو برای او در نظر گرفته خواهد شد. که به مواردی از قبیل دیه شنوایی، عقل، بینایی، گویایی و بویایی تعلق میگیرد.

  • دیه جراحت:

دیه جراحت در حقیقت به مواردی گفته میشود که شخصی به واسطه ارتکاب یک جنایت باعث ایجاد جراحت یا زخم روی بدن فرد دیگر میشود. در این حالت باید دیه جراحات وارد شده را متناسب با میزان جراحت و محل آن پرداخت کند. تعیین دقیق میزان دیه جراحت بر مبنای نظر و رای پزشکی قانونی خواهد بود. همچنین وکیل دیه در تهران پیگیر این موضوع است. مواردی مانند خراش، تورم یا کبودی جزء دیه جراحت قرار میگیرند.

میزان دیه چگونه محاسبه میشود؟

نحوه محاسبه دیه در دادنامه ها بر اساس درصد دیه کامل یا بر مبنای شتر میباشد. پس از صدور رای دادگاه ، کارشناس باید میزان دقیق آن را محاسبه کند. محاسبه میزان دقیق دیه کاری است که افراد عادی قادر به انجام آن نیستند . در این رابطه وکیل دیه در تهران میتواند مشاور خوبی برای اطلاع از برخی جزییات باشد.

به عنوان مثال در پرونده های دیه جراحات، طبقه بندیهای مختلفی وجود دارد که هر کدام از آنها دارای دیه متفاوتی است.

به این ترتیب تنها فردی که دارای دانش حقوقی و اطلاعات کامل از قوانین دیه باشد، میتواند در تعیین میزان دقیق دیه به افراد کمک کند. یک مسئله مهم دیگر که برای افراد بحث برانگیز است، محاسبه میزان دیه در ماههای حرام است.

منظور از تغلیظ دیه چیست ؟

یکی از موضوعات مهم که وکیل دیه در تهران بسیار با آن مواجه میشود، سوالاتی است که افراد در مورد تغلیظ دیه دارند. ماده ۵۵۵ از قانون مجازات اسلامی این طور مقرر کرده است : میزان دیه در ماه های قمری حرام، نسبت به سایر ماههای قمری یک سوم بیشتر میباشد. معیار شروع و پایان ماههای حرام قمری در قانون مجازات اسلامی، مغرب شرعی میباشد.

ماه های حرام عبارتند از محرم، ذی القعده، ذی الحجه و رجب . در رابطه با تغلیظ دیه هیچ تفاوتی بین بالغ یا نابالغ بودن، زن یا مرد بودن و مسلمان یا غیر مسلمان بودن وجود ندارد. نکته ای که بسیاری از افراد نسبت به آن بی اطلاع هستند، این است که این افزایش دیه تنها زمانی اعمال خواهد شد که حادثه مذکور منجر به فوت یک نفر شود.

مرجع صالح رسیدگی به پرونده های دیه

وکیل دیه در تهران پس از بر عهده گرفتن وکالت پرونده ای با موضوع دیه باید کلیه مراحل رسیدگی به آن را در مراجع ذیصلاح پیگیری نماید. دادگاهها یا دادسراهای کیفری عموماً مرجع رسیدگی به پرونده های دیه هستند. کسانی که برای رسیدگی به پرونده دیه از یک وکیل با تجربه کمک میگیرند، از این موضوع آگاه میشوند؛ که در دادگاههای کیفری نیازی به پرداخت هزینه و ارائه دادخواست نیست. با این حال گاهی اوقات افراد بدون هیچگونه مشورت با وکیل، در دادگاههای حقوقی درخواست دیه میکنند. در چنین شرایطی موظف به تنظیم دادخواست و پرداخت هزینه جداگانه به منظور رسیدگی به پرونده مورد نظر خواهند بود.

 مشاوره با وکیل دیه در تهران

پرونده های مربوط به دیه، حساسترین و در عین حال مهمترین پرونده هایی هستند که متاسفانه ممکن است افراد با آن سروکار داشته باشند. افراد عادی ، فاقد دانش و تخصص کافی در این زمینه هستند. در چنین مواردی کمک گرفتن از وکیل دیه در تهران ، شیراز ، اصفهان ، تبریز ، کرج و … بسیار ضروری خواهد بود، چرا که وکیل متخصص جرایم دیه بخوبی از قوانین و چگونگی دفاع موفق از موکل خود آگاهی دارد.

حضور در دادگاههای مختلف این مهارت را به وکیل میدهد که بداند در دادگاه چگونه دفاعیات خود را ارائه دهد. وکیل دیه در تهران بطور کامل روی پرونده تسلط دارد. وی در برابر تمام سوالات احتمالی قاضی دادگاه پاسخهای قانع کننده ارائه میدهد.

سخن پایانی

وکیل دیه در تهران با سابقه درخشان و دانش کافی میتواند اقدامات لازم برای احقاق حقوق افراد را به کار بگیرد. وکیلی که سالهای متوالی در خصوص پرونده های کیفری دیه فعالیت کرده است، با استفاده از دانش و تجربه خود و همچنین تسلط کامل بر قوانین دیه ، میتواند در بازه زمانی کوتاه پرونده دیه را حل و فصل نماید.

در خصوص پرونده های کیفری و امور مربوط به نحوه دریافت و یا پرداخت دیه ، شما کاربر محترم میتوانید با مراجعه حضوری و یا تماس تلفنی با وکلای متخصص ما مشکلات حقوقی خود را به حداقل برسانید. پس با ما تماس بگیرید. شماره تماس ما 02144096954 میباشد.

شرایط رد یا اثبات مالکیت با هبه نامه

شرایط رد یا اثبات مالکیت با هبه نامه

هبه نامه و نحوه اثبات مالکیت آن

هبه نامه و نحوه اثبات مالکیت آن

چگونه مالکیت خودمان را با هبه نامه اثبات کنیم؟

در مورد آثار حقوقی هبه نامه و اثبات مالکیت آن چه میدانید؟ آگاهی از شرایط اثبات مالکیت با هبه نامه هم برای واهب و هم برای متهب بسیار حائز اهمیت است. به‌طورکلی دعاوی حقوقی که بر سر هبه نامه‌ها صورت می‌گیرند، همواره از حساسیت‌های بالایی برخوردار هستند. دلیل این حساسیت راهکارهای قانونی متعددی است که سیستم قضایی برای پیش بردن پرونده در اختیار دارد. در این میان مراجع قضایی به‌منظور انتخاب راهکار اصلح برای پیشبرد روند صدور رأی، به مستندات ارائه‌شده توسط واهب و متهب توجه می‌کنند.

مطلب مرتبط | نمونه دادخواست تنفیذ هبه نامه

نوع و نحوه ارائه مستندات در هنگام صدور رأی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بطورکلی دعاوی حقوقی صورت گرفته بر مبنای هبه نامه چنان دسته گسترده‌ای را در برمی‌گیرند که نحوه صحبت درباره آن‌ها بسته به شرایطی که افراد درگیر آن هستند، متفاوت خواهند بود. بیایید قبل از هر چیز مفهوم هبه نامه را بررسی کنیم و سپس نگاهی به انواع مختلف دعاوی حقوقی صورت گرفته پیرامون مسئله هبه بیندازیم.

هبه نامه چیست؟

تصور کنید که شما صاحب مالی هستید و به هر دلیل قصد دارید آن را به‌رایگان در اختیار فردی دیگر بگذارید. در این شرایط می‌توانید قراردادی رسمی تنظیم کنید و بر اساس آن، شرایط تملیک رایگان فرد موردنظرتان را به‌صورت شفاف بیان کنید. در چنین شرایطی، قرارداد رسمی به ثبت رسیده را تحت عنوان هبه نامه رسمی در نظر می‌گیریم.

مطلب مفید | اثبات مالکیت و نمونه دادخواست آن

بااین‌حال ممکن است به‌هیچ‌عنوان قراردادی به امضا نرسد و حتی قول و قراری کتبی و غیررسمی میان افراد منعقد نشود. در این شرایط می‌گوییم که تملیک رایگان فرد بر سر مال موردنظر بر اساس هبه نامه غیررسمی یا شفاهی انجام گرفته است. بر اساس کتاب قانون در هردوی این حالت‌ها حق اثبات مالکیت با هبه نامه برای طرفین قرارداد وجود خواهد داشت.

توجه داشته باشید که در قراردادهای هبه نامه به فردی که هدیه را دریافت می‌کند، متهب می‌گویند و به فرد هدیه دهنده، واهب گفته می‌شود. ضمناً به مالی که در قراردادهای هبه نامه مورد تملیک قرار می‌گیرد (هدیه داده می‌شود)، عین موهوبه می‌گوییم.

رد مالکیت بر هبه نامه

رد مالکیت بر هبه نامه

انواع دعاوی حقوقی مالکیت با هبه نامه

به‌طور عمومی، اثبات مالکیت با هبه نامه در چهار حالت به دادگاه ارجاع داده می‌شود:

1. واهب به هر دلیل بخواهد هبه نامه را نقض کرده و مالش را از متهب پس بگیرد.

2. متهب بخواهد بر اساس هبه نامه‌ای که در اختیار دارد به جر قانونی با واهب پرداخته و مالک بلامنازع مال شود.

3. وراث مالک بخواهند بر اساس شرایط هبه نامه، مال را از متهب پس بگیرند .

4. متهب پس از فوت واهب به‌دنبال اثبات مالکیت بلامنازع خود بر سر عین موهوبه است.

در تمامی این چهار موقعیت، بحث اصلی بر سر اثبات مالکیت است. قانون نیز مسیرها و مواد مختلفی را برای حل دعاوی حقوقی صورت گرفته در هرکدام از این چهار سناریو در نظر گرفته است.

در چه شرایطی واهب نمی‌تواند بر اساس هبه نامه مالکیت خود را اثبات کند؟

قوانین مرتبط با هبه نامه در ماده 803 قانون مدنی ذکر شده‌ است. شما می‌توانید برای اطلاع بیشتر از مفاد این قانون، شخصاً ماده 803 قانون مدنی را مطالعه کنید. توصیه ما به شما این است که برای درک بهتر مفاد این قانون حتماً از یک کارشناس حقوقی خبره یا وکیلی کاربلد کمک بخواهید. تیم حقوقی ملکی اداری با سال‌ها تجربه درزمینه دعاوی مختلف حقوقی، آماده‌اند تا شما را در مسیر اثبات مالکیت با هبه نامه همراهی کنند.

شرایط مختلف رد یا اثبات مالکیت واهب

بطورکلی و بر اساس ماده 803 قانون مدنی، واهب می‌تواند در شرایط عمومی ادعای مالکیت خود بر اموال را به اثبات برساند. در این شرایط عین موهوبه به واهب ارجاع داده خواهد شد. بااین‌حال، شرایطی وجود دارند که طی آن‌ها قانون حق را به متهب می‌دهد.

مطلب مفید | اثبات مالکیت زمین بدون سند

برای مثال چنانچه فردی که هدیه‌ای را دریافت کرده است از اقوام درجه‌یک واهب (پدر، مادر یا فرزند) باشد، می‌تواند ادعای واهب برای اثبات مالکیت با هبه نامه را دچار خدشه کند.

تأثیر وضیعت نسبی متهب

تأثیر وضیعت نسبی متهب

رد یا اثبات مالکیت بر اساس معوض بودن هدیه

شرایط دیگری که می‌توان با استناد بر آن در ادعای مالکیت واهب خدشه وارد کرد، معوض بودن هبه است. معوض بودن هبه به این معنا است که واهب در ازای دریافت هدیه (هرگونه هدیه‌ای فارغ از ارزش مادی و معنوی)، مالی را به دیگری هدیه داده است. در این شرایط می‌گوییم که به‌دلیل معوض بودن هبه، امکان اثبات مالکیت با هبه نامه وجود ندارد.

البته که دعاوی حقوقی بر سر هبه‌های معوض یکی از پیچیده‌ترین دعاوی حقوقی به‌شمار می‌روند، خصوصاً اگر یکی یا هردوی هبه‌ها به‌صورت شفاهی بین طرفین ردوبدل شده باشند. ضمناً در این پرونده‌ها اثبات هبه بودن اموال نیز خود موردبحث است. به‌بیان‌دیگر برای اینکه بتوانید با استناد به معوض بودن هبه، برای اثبات مالکیت اقدام کنید، باید اول‌ازهمه بحث انتقال رایگان اموال به یکدیگر را اثبات کنید.

سایر شرایط اثبات یا رد مالکیت بر اساس هبه نامه

توجه داشته باشید که در عموم پرونده‌ها بر اساس ماده مورد اشاره، هدایایی که به همسران اعطا می‌شوند قابل بازگرفتن بشمار می‌روند. بااین‌حال، در برخی پرونده‌ها با استناد به ماده 1037 قانون مدنی، می‌توان برای رد مالکیت افراد بر اساس هبه نامه اقدام کرد.

به‌غیراز این شرایط، چنانچه هر چیز مرتبط با عین موهوبه بنوعی دستخوش تغییر شده باشد، امکان ارجاع آن بر اساس هبه نامه وجود نخواهد داشت. توجه داشته باشید که چنانچه عین موهوبه (متعلق به حق غیر) در نظر گرفته شود، متهب ملزم به پس دادن آن خواهد بود.

حرف آخر

کیفی بودن بسیاری از تعاریف موجود در فرآیند اثبات مالکیت با هبه نامه، پیچیدگی خاصی به روند حل این پرونده‌ها می‌بخشد و از طرفی، رسیدن به نتیجه مطلوب در روند سیر این پرونده‌ها برای طرفین درگیر بسیار حائز اهمیت است. به‌منظور گذر از این پیچیدگی، لازم است طرفین دعوی درباره تعریف معیار هرکدام از المان‌های تأثیرگذار بر روند حل پرونده تسلط پیدا کنند. تیم مشاوران و وکلای ملکی آماده‌اند تا دانش خود درزمینه حل پرونده‌های اثبات مالکیت بر اساس هبه نامه را در اختیارتان بگذارند.

سند اجاره ای

سند اجاره ای

سند اجاره
سند اجاره

آشنایی با سند اجاره ای

مدتی است در بین کسانی که در فضای پر پیچ و خم قضایی در آمد و شد هستند و یا خانواده زندانیان ، یک اصطلاح زیاد به گوش می خورد. این اصطلاح چیزی نیست جز سند اجاره ای.

سند اجاره ای چه وقت معنا پیدا می کند؟ در پاسخ باید گفت ماجرا از آن جا آغاز می شود که برای برخی افراد به عنوان متهم  در داسرا قرار وثیقه صادر می شود. در اینگونه موارد فرد می تواند سند مالکیت ، یا ضمانت نامه بانکی و یا وجه نقد به عنوان وثیقه در اختیار مرجع قضایی قرار دهد. بسیاری از افراد به دلیل ناتوانی و عجز از معرفی وثیقه به مرجع قضایی، به ناچار به سراغ افرادی می روند که قادر به تأمین این وثایق هستند. آنها در قبال دریافت مبالغی به عنوان اجاره وثیقه و طی یک قرارداد، آن را به مرجع قضایی تسلیم می نمایند.

البته این کار مشکلات و دردسرهایی هم برای خود دارد . از جمله اینکه جایگاه اقدام مورد نظر در قانون روشن نیست. لذا ممکن است در مواردی خودش موجب بروز دردسر برای خانواده متهم شود . در این صورت، قانون نیز از حقوق آنان نمی تواند دفاع مؤثری نماید . زیرا اقدام آنان از وجاهت قانونی برخوردار نیست.

جایگاه و اعتبار اسناد اجاره ای

یکی از مشکلات خانواده متهمین، فراهم کردن وثیقه برای متهم است . وثیقه ای که برای پیگیری امور مربوط به دفاع از اتهامی است که موجب شده او روانه زندان شود . از آن جا که برخی افراد امکان فراهم کردن وثیقه را ندارند لذا بدنبال دوست و آشنا و یا مفری برای آزادی خود هستند. همین افزایش تقاضا برای اخذ مال یا سند برای وثیقه، موجب شده است کسب و کار جدیدی رونق پیدا کند. کسب و کاری که عاملین آن، با دست و پا کردن دفاتری که بعضاً ظاهر حقوقی هم دارد، سند ملکی در اختیار دیگران قرار می دهند.

مطلب مفید | وکیل جرایم مواد مخدر

این سند در میان مردم و افرادی که به این کار مبادرت می ورزند،  به سند اجاره ای معروف شده است. البته این افراد کارشان برای تبرع و یا کمک به دیگران نیست. لذا در قبال این واگذاری سند، مبالغ بالایی هم از خانواده متهم مطالبه و دریافت می نمایند.

سکوت قانون و بازار  اسناد اجاره ای

معمولاً مقامات با ارائه سند توسط متهم به عنوان وثیقه از وی در مورد محل تهیه سند سؤالی را مطرح نمی کنند. و اصولاً به این موضوع کاری ندارند که متهم از کجا سند را تهیه کرده است. همین امر موجب شده تا افرادی که در کار سند اجاره ای هستند، عمل خود را قانونی و بعضاً شرعی جلوه دهند. عمل این افراد می تواند شبیه به افرادی باشد که در گذشته به دیگران پول می دادند و بهره بالا طلب می کردند. حالا و در دوره اخیر، این عمل رنگ و لعاب شکیل تر و ظاهر قانونی تری به خود گرفته است.

افراد و گروههایی که مبادرت به واگذاری سند و یا ضمانت نامه می کنند برای اجاره سند در هر شهری اعلام آمادگی می کنند. آنها اعلام می نمایند در هر شهری که زندانی حضور داشته باشد می توانند وثیقه لازم را در اختیارشان قرار دهند.

قیمت سند اجاره ای

کسانی که وارد بازار واگذاری ضمانت نامه و یا سند اجاره ای شده اند، انواع تبلیغات پر آب و لعاب را انجام می دهند . البته آنها انواع سند اجاره ای از قبیل اسناد ملکی با کاربری های مختلف را اجاره می دهند. کاربری های مسکونی، کشاورزی و در قالب ویلا و آپارتمان . صد البته در قبال کار خود پول خوبی هم از خانواده زندانی و یا متهم می گیرند. ارزش این اسناد از 100 میلیون تومان آغاز و تا  میلیاردها تومان می رسد.

افرادی که در این زمینه کار می کنند ارزش سند اجاره ای را با توجه به وضعیت متهم و نوع و ارزش پرونده تعیین می کنند. در این مورد ملاک مشخص و تعریف شده ای وجود ندارد. بنابراین فرض نمایید دو نفر متهم با یک قرار در زندان باشند . اما هیچیک در مراجعه برای اخذ سند اجاره ای، مبالغ یکسانی را پرداخت نخواهند نمود.

چه افرادی بدنبال اسناد اجاره ای هستند؟

اسناد اجاره ای
اسناد اجاره ای

وقتی فردی با اتهامی مواجه می شود حاضر است به هر قیمتی خود را از وضعیت موجود خلاص نماید . اما همه افراد توان آماده کردن وثیقه برای رهایی خود را ندارند . این افراد ممکن است دست به هر کاری بزنند . و به هر جایی متوسل شوند تا فرد زندانی را از زندان آزاد سازند . اینجا همان نقطه ای است که سر و کارشان به سند اجاره ای می افتد.

سند اجاره ای در چه مواردی ارائه می شود:

  • برای آزادی زندانی.
  • مرخصی زندانی.
  • برای افرادی که ممنوع الخروج شده اند.
  • افرادی که از طرف تعزیرات برای آنان حکم صادر شده است.
  • برای افراد در مراحل دادگاه و دادسرا.
  • نحوه اقدام و مراحل تودیع وثیقه.

اقدامات وثیقه گذاران یا اجاره دهندگان اسناد

وثیقه گذاران و یا اجاره دهندگان سند به متهمان و یا زندانیان، مدعی هستند می توانند اقدامات زیر را انجام دهند:

  • ابتدا از متهم و یا یکی از بستگان وی می خواهند قرارداد اجاره سند را امضاء نماید.
  • سپس سند ارزیابی شده را به بازپرس و قاضی دادگاه ارائه می دهند.
  • در ادامه، نامه نیابت را برای هر شهری که قرار است در آن وثیقه ارائه شود، اخذ می نمایند.
  • با ارائه نامه نیابت در شهر مورد نظر، دستور ارزیابی ملک را از مقام قضایی آن شهر می گیرند.
  • در صورت تأیید ارزش ملک برابر با قرار وثیقه، دستور بازداشت سند را از مقام قضایی اخذ می کنند .
  • سند را برای بازداشت به اداره ثبت اسناد محل می برند و آن را در بازداشت قرار می دهند.
  • مرحله آخر به صورت پست قضایی توسط اداره ثبت و اسناد به مرجع قضایی صادر می شود.

وکیل متخصص دعاوی کیفری و حقوقی

خوب تا اینجا تقریباً با سند اجاره ای آشنا شدید. در پرونده های اتهامی هیچگاه بدنبال راههای خلاص شدن موقت از مشکلات خود نباشید. همیشه به عاقبت کارهای خود فکر کنید و سنجیده عمل نمایید. برای اینکه پرونده خود را به سامان برسانید بدنبال وکلای معتبر و خوشنام باشید. اگر نمی دانید ویژگی های وکیل ملکی حرفه ای چیست در این مورد بیشتر بررسی نمایید. در گروه ما می توانید با بهترین وکیل متخصص دعاوی ملکی آشنا شوید. تفاوت دعاوی ملکی کیفری و حقوقی را بدانید و برای احاله پرونده خود با ما با شماره 02144096954 و 09306977305 تماس بگیرید.

سرقفلی مغازه ، قانون جدید و راههای انتقال

سرقفلی مغازه ، قانون جدید سرقفلی ، حق سرقفلی ، خرید مغازه سرقفلی دار

سرقفلی مغازه ، حق سرقفلی ، سرقفلی چیست؟

حق سرقفلی چیست؟

قراردادهای حقوقی ملکی و تجاری دارای اهمیت فراوان در فضای فعالیت های تجاری هستند. سرقفلی مغازه و دعاوی مربوط به مطالبه سرقفلی و یا تخلیه سرقفلی از تخصصی ترین و در عین حال پرکاربردترین دعاوی حقوقی است.

اهمیت این دعوا تا بدانجاست که ممکن است موضوع اثبات مالکیت ملک هم مطرح شود.

مطلب مفید | حذف سقفلی و حق کسب و پیشه

اما سرقفلی چیست و حق سرقفلی کدام است؟ و انتقال سرقفلی مغازه چگونه است؟ و چرا در مورد آن تا این حد اختلاف نظر وجود دارد؟

گستردگی محل های کسب، و اقبالی که مردم برای فعالیت های تجاری از خود نشان می دهند، موجب رونق بخشیدن به اجاره محل کسب یا سرقفلی معازه شده است . در حال حاضر دو قانون بر سرقفلی مغازه حاکم است. قانون سرقفلی مربوط به سال 56 و قانون مربوط به سال 76 .

بدین معنا که :

  • کلیه معازه هایی که سابقه اجاره اولیه آنها به قبل از سال 76 برمی گردد تابع قانون سال 56 هستند. اگر چه بعد از سال 76 منعقد شده باشند.
  • تمام مغازه هایی که شروع فعالیت و سابقه اولین قرارداد آن به بعد از اول مهرماه 76 بازمی گردد، تابع قانون سرقفلی 76 خواهند بود.

در اینجا با توجه سؤالات اکثر کاربران و اختلاف نظرهایی که حتی بعضاً در میان محکم قضایی وجود دارد، قصد داریم توضیحات مختصری در رابطه با حق سرقفلی ارائه کنیم. و موضوع را از ابعاد حقوقی مورد توجه قرار دهیم.

مطلب مفید | انتقال سرقفلی به فرزند

تعریف سرقفلی

حق سرقفلی ، قرارداد سرقفلی ، سرقفلی چیست ، قانون سرقفلی

 سرقفلی چیست؟ حق سرقفلی مثل بسیاری از واژه های رایج در میان مردم ، فاقد تعریفی جامع می باشد. با توجه به توضیحاتی که در مورد سرقفلی در برخی منابع ارائه شده ، می توان سرقفلی را اینگونه توضیح داد:

  • سرقفلی مغازه در حقیقت وجهی است غیر از مبلغ اجاره که مالک در هنگام اجاره مغازه، از مستاجر می گیرد.
  • حق سرقفلی مبلغی است که مستاجر مغازه ای که بر اساس قرارداد، دارای حق انتقال منافع به غیر است، از مستاجر دوم می گیرد تا منافع مغازه را به او واگذار نماید.
  • سرقفلی حقی است که  به موجب شروط ضمن عقد اجاره، مستاجر در قبال تخلیه مغازه از موجر می گیرد تا آن را تخلیه نماید.

تعیین میزان مبلغ سرقفلی

در ادامه شناخت سرقفلی باید به روند تعیین میزان مبلغ سرقفلی نیز اشاره کنیم. بطورکلی این مبلغ باتوجه‌ به سه فاکتور اساسی صورت می‌‌گیرد. هر یک از این موارد می‌توانند موجب ایجاد کاهش یا افزایش در مبلغ کلی سرقفلی شوند. به همین دلیل باید به آن‌ها توجه بسیار زیادی داشت. این سه عامل اصلی عبارت‌اند از:

  • محل قرارگیری ملک تجاری
  • مزایای درنظر گرفته شده برای مستأجر در قرارداد
  • بازه زمانی خاصی که ملک در اختیار مستأجر بوده است

شناخت هر یک از این موارد و تعیین سرقفلی با استفاده از آن‌ها کار هرکسی نیست. در این شرایط بهترین گزینه می‌تواند استفاده از خدمات موسسات حقوقی باشد. این موسسات با آگاهی کامل می‌‌توانند شما را در زمینه شناخت میزان سرقفلی همراهی کنند.

قانون جدید سرقفلی

در مورد حق سرقفلی، تا قبل از قانون سال 76 آن چه که بیشتر در بین کسبه رواج داشت حق کسب و پیشه بود. در قانون سال 56 این اصطلاح در قالب یک فصل (فصل پنجم)مورد اشاره قرار گرفته بود.

سال 76 که قانون جدید روابط موجر و مستاجر به تصویب رسید، این اصطلاح کمرنگ شد و در عوض، اصطلاح سرقفلی جایگزین آن گردید. دلیل تغییر نیز این بود که در میان کسبه، واژه سرقفلی بیشتر رایج بود تا حق کسب و پیشه.

حق سرقفلی ، قرارداد سرقفلی ، سرقفلی چیست ، قانون سرقفلی

حق سرقفلی ، قرارداد سرقفلی ، سرقفلی چیست ، قانون سرقفلی

قراردادهای اجاره و قانون سرقفلی

همانطور که گفته شد در حال حاضر بر کلیه قراردادهای تجاری (محل های کسب و اجاره معازه)، دو قانون حاکمیت دارد. افرادی که در مورد سرقفلی مغازه دچار اختلاف نظر هستند باید ببینند قرارداد آنها مشمول کدامیک از این دو قانون می شود.

راه تشخیص نیز بسیار ساده است. بدین صورت که مغازه هایی که سابقه شروع فعالیت تجاری و قراردادهای آنها به قبل از سال 76 برمیگردد، تابع قانون سال 56 میباشند. (حتی اگر طرفین این نوع قراردادها در سال 90 قرارداد را منعقد کرده باشند).

دلیل این امر آن است که قبل از آنکه قانون سال 76 تصویب و ملاک عمل قرار گیرد مغازه موصوف سابقه اجاره داشته در نتیجه از قانون سال 56 تبعیت میکرده است.

مغازه هایی که اولین سابقه اجاره در آنها به بعد از اول مهر ماه 76 بر می گردد تابع قانون جدید هستند.

مطلب مفید | وکیل سرقفلی حرفه ای

بر اساس قراردادهای مربوط به قانون سال 56 ، در قراردادها ممکن است حق انتقال منافع به غیر، از مستاجر سلب شده باشد. لذا در زمان تخلیه ، موجر موظف است حق کسب و پیشه و یا به تعبیر امروزی، حق سرقفلی را به مستاجر بدهد. اگر موجر این حق را نپردازد مستاجر می تواند این حق را از دادگاه مطالبه و حق انتقال منافع را بگیرد.

مستند به قراردادهای سال 76 و بعد از آن ممکن است موجر حق انتقال منافع و یا سرقفلی را از مستاجر ساقط یا سلب نموده باشد. در این صورت مستاجر موظف به تخلیه ملک در موعد مقرر و بدون دریافت حق سرقفلی می باشد.

اجاره سرقفلی

در قرارداد اجاره سرقفلی ، حقوق و منافع یک ملک تجاری تحت عنوان سرقفلی یا حق کسب و پیشه و تجارت منتقل می شود. یعنی از انتقال دهنده به عنوان طرف اول به انتقال گیرنده به عنوان طرف دوم قرارداد انتقال صورت می گیرد. بدون اینکه ملکیت ملک تجاری موضوع قرارداد باشد.

در قرارداد اجاره سرقفلی مغازه یا ملک تجاری و در ماده 2 آن ، به سرقفلی با حق کسب و پیشه اشاره شده است. اما اینکه کدامیک از این دو مشمول طرفین قرارداد می شود، این امر به سابقه اجاره ملک مربوط می شود. بنابراین موجر و مستاجر باید آگاه باشند که در هنگام امضای قرارداد کدام قانون بر قرارداد میان آنها حاکمیت دارد. قانون سرقفلی سال 76 یا قانون اجاره و حق کسب و پیشه مربوط به آن در سال 56.

بدین معنا که باید بررسی نمود مغازه مورد نظر اولین بار در چه تاریخی اجاره داده شده است. اگر اولین بار در سال های قبل از مهر 76 اجاره داده شده ، همه قراردادهای بعد از آن برای همیشه تابع قانون سال 56 خواهد بود. اما ممکن است اولین سابقه اجاره سرقفلی مغازه به مهر سال 76 به بعد بر گردد. در این صورت همه قراردادهای بعد از آن مشمول قانون سال 76 می باشد.

قرارداد سرقفلی و درج مشخصات ملک

طرفین باید در مورد درج مشخصات ملک مندرج در سند مالکیت دقت کنند. مواردی نظیر : اشتراک آب ، برق ، گاز ، کولر ، نمای داخلی ، نمای بیرونی ، امکانات داخلی، تزئینات و…. باید با جزییات در قرارداد ذکر شود.

قرارداد اجاره و نوع شغل در آن

نوع شغلی که مستاجر قرار است به آن اشتغال داشته باشد باید حتماً در قرارداد ذکر شود. توافق طرفین مبنی بر امکان تغییر شغل یا عدم امکان آن بهتر است در قرارداد مورد توجه قرار گیرد. برای انجام تغییر شغل حتی در صورت رضایت ضمنی موجر با این کار، بهتر است موضوع صورتجلسه شود و دو نفر شاهد نیز آن را امضاء نمایند.

قرارداد اجاره سرقفلی و مبلغ سرقفلی

توافق طرفین در مورد این موضوع که به مستاجر حق سرقفلی تعلق نمی گیرد، تا جایی معتبر است که بدانیم قرارداد تابع کدام قانون سرقفلی است. قانون سال 56 یا قانون سال 76. در خصوص اماکن تجاری که مشمول قانون سال 76 هستند، اگر در کنار اجاره مغازه، مالک، مبلغی را به عنوان سرقفلی دریافت کرده باشد هنگام تخلیه ، باید مبلغ سرقفلی را به مستاجر بپردازد. بهتر است طرفین در همان زمان انعقاد قرارداد در مورد مبلغی که بابت سرقفلی مغازه هنگام تخلیه به موجر پرداخت شود توافق کنند. تا در هنگام تخلیه دچار اختلاف نشوند.

قرارداد اجاره سرقفلی با سند رسمی و عادی

در هنگام انعقاد قرارداد سرقفلی از مستاحر فعلی به مستاجر آتی ، دو حالت وجود دارد:

حالت اول اینکه سابقه اولین قرارداد مغازه مربوط به قانون سرقفلی 56 باشد. در این صورت طرفین باید حتماً تاریخی را قید نمایند تا در دفترخانه حاضر و نسبت به انتقال حق سرقفلی به صورت رسمی اقدام نمایند.

حالت دوم اینکه سابقه اولین انتقال سرقفلی مغازه مهر ماه سال 76 به بعد باشد. در این صورت نیازی به حضور در دفتر اسناد رسمی نیست و با سند عادی هم انتقال سرقفلی میسر می باشد.

برخی شروط و یا حقوق مرتبط با سرقفلی

بهتر است طرفین در مواردی نظیر : حق انتقال سرقفلی، حق تغییر شغل، حق گرفتن شریک، حق تعمیرات ، حق تغییرات و…. با یکدیگر شرط و شروط لازم را بنمایند. این کار موجب می شود بعداً دچار مشکل نشوند. قید کردن حق انتقال سرقفلی در قرارداد بسیار مهم است.

بر اساس قانون سال 56 اگر در قرارداد این حق ذکر نشود مستاجر نمی تواند آن را به مستاجر جدید منتقل نماید. اما بر اساس قانون سال 76 اگر این مطالب ذکر نشود مستاجر می تواند آن را منتقل نماید. بنابراین بهتر است در همه قراردادها این حق مورد تاکید و توافق طرفین قرار گیرد.

نتیجه گیری

تصور کنید  یک ملک متروکه که هیچ ارزش تجاری خاصی ندارد به یک فرد اجاره داده میشود. فرد مستأجر با تلاش شبانه‌روزی خود آن ملک را به یک مرکز فروش بسیار پر رونق و معتبر تبدیل می‌کند . بگونه ایکه روزانه بسیاری از مردم از خدمات آن بهره می‌برند.

با پایان قرارداد، نوبت استفاده فرد مستأجر از ملک مدنظر به پایان می‌رسد، اما وی می‌تواند با استفاده از حق سرقفلی به تصرف ملک مربوطه ادامه دهد.

دلیل این امر آن است که ملک مدنظر تنها با تلاش شبانه‌روزی وی به یک ملک مناسب تبدیل شده است. زیرا تا قبل از آن تنها یک ملک متروکه بود. قانون به منظور تشویق مردم جهت انجام چنین فعالیت‌هایی نسبت به در نظر گرفتن حق سرقفلی اقدام کرده است.

حالا تا حدودی دانستید سرقفلی چیست. پس در مورد قراردادهای ملک تجاری دقت لازم را بنمایید. چنانچه دچار اختلاف با طرف قرارداد خود به عنوان موجر یا مستاجر هستید می توانید با وکیل سرقفلی در گروه ما مرتبط شوید.

و با هدف تخلیه ملک و یا دریافت سایر حقوق قانونی وکالت دعوای خود را به او بسپارید. برای انجام این کار ابتدا با ما تماس بگیرید.

کلاهبرداری و مجازات قانونی آن

کلاهبرداری و مجازات قانونی آن

مجازلت قانونی کلاهبرداری

مجازات قانونی کلاهبرداری

تعریف کلاهبرداری

قبل از شروع بحث در مورد کلاهبرداری و مجازات قانونی آن بهتر است ابتدا این جرم را تعریف کنیم. دکتر معین در فرهنگ لغت ، کلاهبرداری را چنین تعریف کرده است: « به فریب ، مال و پول دیگران را گرفتن، حقه بازی ، استعمال نام یا عنوان مجعول به قصد اینکه مؤسسات جعلی و اعتبارات غیر واقعی را به طرف بقبولاند و او را به امور غیر واقعی امیدوار سازد یا از این امور موهوم بترساند و بدین طریق پول یا مالی از او بگیرد».

برای بررسی جرم کلاهبرداری و مجازلت قانونی  آن ابتدا باید به بررسی معنای کلاهبرداری بپردازیم. کلاهبرداری در واقع به معنای این است؛ که فردی از طریق توسل به سوءنیت به عملیات یا وسایل متقلبانه مال دیگری را قصب کند.

مطلب مفید | جعل اسناد ملکی

در این روش فرد کلاهبردار با به کار بستن حیله‌هایی و فریب دادن شخصی که قصد شکار مال او را دارد، اموال فرد را تصرف می‌کند. کلاهبرداری ، بوسیله مانور متقلبانه، صحنه‌سازی و پشت هم‌اندازی از سوی فرد کلاهبردار صورت میگیرد. در این جرم ، فرد کلاهبردار به وسیله اغفال دیگری ، اموال او را در اختیار خود میگیرد.

این جرم به دلیل اینکه فرد با رضایت اموال خود را در اختیار کلاهبردار قرار میدهد، با دیگر جرایم علیه اموال متفاوت است.

در ادامه بهتر است با اقسام کلاهبرداری و مجازات قانونی آن آشنا شویم.

اقسام کلاهبرداری و مجازات قانونی

انواع کلاهبرداری

انواع کلاهبرداری و مجازات قانونی آن

تا اینجا تا حدودی با جرم کلاهبرداری آشنا شدید. حال باید بدانید کلاهبرداری بر چند نوع است و مجازات قانونی آن چیست؟ در ادامه دو نوع کلاهبرداری ساده و مشدده را توضیح می‌دهیم. التبه با توجه به اینکه امروزه فناوری‌های رایانه ای رشد و توسعه یافته‌اند و سازوکار زیرساخت‌های مخابراتی شکل جدیدی به خود گرفته است می‌توان کلاهبرداری را به گونه دیگری نیز تقسیم بندی کرد.

مطلب مفید | نحوه شکایت در فروش مال غیر

کلاهبرداری سنتی یا فیزیکی

کلاهبرداری الکترونیکی یا سایبری.

الف – کلاهبرداری ساده(تمثیلی):

در واقع می‌توان گفت هر اقدامی که شخصی با سوءنیت و به طور متقلبانه انجام دهد تا فردی را فریب دهد و بتواند از این طریق اموال او را صاحب شود مشمول عنوان جرم کلاهبرداری است. در این صورت قانونگذار مجازات کمتری را برای فرد کلاهبردار نسبت به کلاهبرداری مشدد در نظر می‌گیرد.

مطلب مفید | فروش مال غیر

اعمالی که ارتکاب به جرم آنها در دسته کلاهبرداری ساده قرار می‌گیرند به شرح ذیل قابل تقسیم بندی است؛

  1. هر شخصی از طریق به کار بستن حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارتخانه‌ها یا کارخانه‌ها یا موسسات موهوم امیدوار کند.
  2. شخصی که مردم را به داشتن اموال و اختیارات واهی و غیر واقعی فریب دهد.
  3. هر شخصی که مردم را به امور و کار‌های غیر واقعی امیدوار نماید.
  4. شخصی که افرادی را از حوادث و پیش‌آمدهایی هنوز اتفاق نیفتاده است بترساند.
  5. هر شخصی که اسم یا عنوانی جعلی را برای خود اختیار کند.

در مورد کلاهبرداری و مجازات قانونی آن قابل ذکر است تمام موارد گفته شده در صورتی که فردی با استفاده از وسایل تقلبی، وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آنها و اموال شخصی را در اختیار بگیرد کلاهبردار محسوب شده و باید علاوه بر اینکه اصل مال را به صاحبش برمی‌گرداند، بین یک تا هفت سال حبس محکوم گردد و جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است را نیز پرداخت کند.

ب – کلاهبرداری مشدده(حصری) :

در این نوع از جرم کلاهبرداری، فردی مرتکب جرمی در سمت های اداری سازمانی دولتی می شده است و یا فردی عادی خود را به جای مامور دولت معرفی نموده و یا اینکه کلاهبرداری خود را با استفاده از ابزار و وسایلی ماننداستفاده از  تبلیغات عمومی مثل تلویزیون، رادیو ، مجله و.. انجام دهد . در این موارد جرمی که فرد کلاهبردار مرتکب میشود بسیار سنگین‌تر از کلاهبرداری ساده است و قانونگذار برای فرد مرتکب ، مجازات شدیدتری را لحاظ می‌نماید.

مطلب مفید | انتقال مال غیر

در ادامه مواردی را که در دسته جرایم کلاهبرداری مشدده قرار می‌گیرند را بیان می‌کنیم.

  1. استفاده از عناوین و سمت های دولتی توسط فردی که در واقعیت هیچ سمت دولتی نداشته و کارمند دولت نباشد.
  2. کلاهبرداری با استفاده از تبلیغات از طریق وسایل ارتباط جمعی و شبکه‌های اجتماعی (خواه کتبی،خواه شفاهی).
  3. انجام کلاهبرداری توسط کارکنان دولت .

کلاهبرداری از نوع جرایم مقید است

برای اطلاعات بیشتر در مورد کلاهبرداری و مجازات قانونی آن خوب است بدانید جرم کلاهبرداری از نوع جرایم مقید محسوب میگردد. بدین معنا که شرط تحقق آن حصول نتیجه خاص «بردن مال دیگری» است.
برابر ماده ۱ قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشا، اختلاس و كلاهبرداری ، هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانه ها یا کارخانه ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیشامدهای غیر واقع بترساند و یا اسم و اتخاذ سمت یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آنها را تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب می شود.

مطلب مفید | مجازات شهادت دروغ

برای تحقق این جرم، توسل به وسایل متقلبانه برای فریب مالباخته ضرورت دارد و به عبارت دیگر کلاهبردار باید مرتکب “مانور متقلبانه” شود؛ همین فاکتور “مانور متقلبانه” است که تشخیص جرم کلاهبرداری را دشوار می‌کند.

شروع به جرم کلاهبرداری و مجازات قانونی مقرر

تبصره ٢ ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۵ آذر سال ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجازات جرم شروع به ارکان جرم کلاهبرداری را بیان کرده که عبارت از «حداقل مجازات مقرر در همان مورد» است همچنین «در صورتی که نفس عمل انجام‌شده جرم باشد، شروع‌‏کننده به مجازات آن جرم نیز محکوم‏ می‌شود.» اگر شروع‏‌کننده کارمند دولت بوده‏ و مرتبه مدیرکلی یا بالاتر یا همطراز آنها داشته باشد، از خدمات‏ دولتی به طور دائم، منفصل می‏شود و در مراتب پایین‏تر به انفصال‏ موقت از خدمات از ۶‏ ماه تا ٣ سال محکوم خواهد شد.
بردن مال دیگری نیز مستلزم تحقق دو چیز است:
ورود ضرر مالی به قربانی.
انتفاع مالی کلاهبردار یا شخص مورد نظر وی.
جرم کلاهبرداری از تنوع فراوانی برخوردار است و در قالب‌های مختلفی صورت می‌گیرد اما بیشترین موارد کلاهبرداری در قالب معاملات است.

تحقق جرم کلاهبرداری:

الف – عنصر قانونی جرم کلاهبرداری :

ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری

ب –  عنصر مادی جرم کلاهبرداری:

ارتکاب جرایم کلاهبرداری با فعل مثبت محقق می شود و اعمالی که به وسیله ترک فعل صورت گرفته نمیتواند عنصر مادی جرم کلاهبرداری قرارگیرد. ترک فعل حتی اگر با سوء نیت همراه بوده و فرد به وسیله آن اغفال شده و به آن ضرری وارد شده ، هیچگاه نمیتواند عنصر مادی جرم کلاهبرداری را تشکیل دهد .

برای مثال شخصی مالی به صورت قرض نزد او بوده و او آن مال را به وسایل متقلبانه صاحب شده و به صاحب مال گفته است مال از منزلش به سرقت رفته و صاحب مال از روی دلسوزی فریب خورده و طلب او را بخشیده، این عمل کلاهبرداری به حساب نمی‌آید.

ج – عنصر معنوی یا روانی جرم کلاهبرداری:

به دو صورت است، سوءنیت عام و سوءنیت خاص.

جرم کلاهبرداری چه تاثیر سوئی در جامعه دارد؟

ممکن است این جرم با جرم سرقت به دلیل شباهت اشتباه گرفته شود. زیرا این جرم نیز در ردیف جرم های مربوط به اموال در نظر گرفته می شود. اما باید گفته شود که کلاهبرداری موجب بر هم خوردن نظم اقتصادی کشور خواهد شد. افزایش آن به صورت تکرار در مدت نسبتاً کوتاهی ساختار اقتصادی جامعه را بر هم خواهد زد . بنابراین برخورد با این جرم به صورت قانونی  و حقوقی امری مهم و اجتناب نا پذیر است.

خلاصه کلام در مورد کلاهبرداری و مجازات قانونی آن

کلاهبرداری همانگونه که از نامش مشخص است به معنی بردن اموال دیگران به وسیله روشهای فریب کارانه و بکار بردن حیله و نیرنگ است. این جرم از نظر حقوقی مجازات هایی را بسته به نوع آن دارد. شما در این مقاله با بررسی جرم کلاهبرداری از نظر حقوقی آشنا شدید و دانستید این نوع جرم به چند دسته تقسیم شده و چه اعمالی مشمول کلاهبرداری می‌گردد.

نکته آخر آنکه اگر از جمله افرادی هستید که درگیر این جرم شده اید، و نیاز به مشاوره با وکیل متخصص برای احقاق حق خود دارید، می توانید در اسرع وقت با وکلای  ما در تمامی زمینه های حقوقی تماس بگیرید. در این صورت وکیل متخصص در گروه ملکی اداری در کنار شما خواهد بود.

کلاهبرداری و مجازات قانونی آن

اعتراض ثالث اجرایی و نحوه رسیدگی به آن

اعتراض ثالث اجرایی و نحوه رسیدگی به آن

ورود نفر سوم به یک دعاوی حقوقی و ادعای داشتن حق‌ و حقوق

ورود نفر سوم به یک دعاوی حقوقی و ادعای داشتن حق‌ و حقوق

آشنایی با اعتراض ثالث اجرایی

دعوای اعتراض ثالث اجرایی یکی از دعاوی حقوقی بوده که ممکن است برای بسیاری از افراد ناشناخته باشد. زمانی چنین دادخواستی به دادگاه‌های کشور ارائه می‌شود که فرد سومی نسبت به یک دعاوی حقوقی ادعایی داشته باشد. بدین صورت می‌تواند با ارائه یک دعاوی اعتراض ثالث نسبت به دریافت حق‌وحقوق خود اقدام کند؛ اما آنچه که در این مورد اهمیت دارد نحوه ارائه، شرایط و قوانین آن است.

مطلب مفید | اعتراض ثالث اصلی و طاری

از آن جایی که بسیاری از افراد هنوز هم به‌صورت کامل با دعاوی و دادخواست‌های حقوقی آشنایی کامل ندارند، ما در این مطلب سعی کرده‌ایم تمامی آن چیزی که در خصوص اعتراض ثالث از نوع اجرایی باید بدانید را به شما بازگو کنیم.

اعتراض ثالث اجرایی چیست؟

به‌صورت معمول در یک دعاوی حقوقی دو طرف وجود دارند. به این دو طرف خواهان و خوانده گفته می‌شود. آرای حقوقی جاری در دادگاه‌ها نیز نشان‌دهنده وجود دو طرف، یعنی خواهان و خوانده است؛ اما در پاره‌ای از مواقع ممکن است نفر سوم و ثالثی نیز به این جمع اضافه شود و دادخواستی ارائه کند. درصورتی‌که رأی دادگاه به هر شکلی به حق‌وحقوق نفر سوم و ثالث خللی وارد کند، چنین فردی می‌تواند با ارائه اعتراض ثالث اجرایی، نسبت به دریافت حق‌وحقوق خود، اقدام کند.

مطلب مفید | توقیف عملیات اجرایی ثبت

از جمله مواردی که قانون به فرد ثالث اجاره ورود به یک دعاوی حقوقی را می‌دهد، زمانی است که یک مال منقول و یا غیرمنقول، مورد توقیف قرار بگیرد. در چنین شرایطی نفر سوم که جزو دو طرف دعوای نیست، می‌تواند با ارائه اسناد محکمه‌پسند مانند سند مالکیت، نسبت به مال توقیف شده، دادخواستی را ارائه کند. درصورتی‌که شرایط لازم و کافی وجود داشته باشد، با نظر قاضی، امکان رفع توقیف مال وجود دارد.

نکته مهمی که در اینجا باید به آن اشاره کرد آن است که اعتراض ثالث اجرایی، اعتراض به رأی صادر شده از دادگاه نیست. بسیاری از افراد این اعتراض را با اعتراض شخص ثالث طبق ماده 420 قانون دادرسی اشتباه می‌گیرند. اعتراض شخص ثالث به رأی صادر شده از سوی دادگاه است؛ درحالی‌که اعتراض ثالث از نوع اجرایی در خلال رسیدگی و قبل از صادر شدن رأی نیز امکان مطرح‌شدن دارد.

دادگاه صادرکننده رأی بدوی، دادگاه اصلح اعتراض ثالث اجرایی

دادگاه صادرکننده رأی بدوی، دادگاه اصلح اعتراض ثالث اجرایی

ارائه دادخواست به دادگاه صالح

دادگاه اصلح برای رسیدگی به چنین دادخواستی، دادگاهی بوده که رأی بدوی در آن صادر شده است. به بیان دیگر، دادگاهی که جاری‌شدن حکم در معیت آن صورت خواهد پذیرفت. درصورتی‌که نسبت به دعاوی موردنظر، تجدیدنظرخواهی نیز صورت‌گرفته باشد، باز هم باید به دادگاهی که رأی بدوی در آن صادر شده، رجوع شود. به یاد داشته باشید ارائه دادخواست اعتراض ثالث اجرایی به دادگاه صالح، تنها در صورتی مورد قبول واقع خواهد شد که فرد تمامی شرایط لازم برای ارائه دادخواست را رعایت کرده باشد.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که اطلاعی در خصوص نحوه تنظیم و یا شرایط چنین دادخواستی ندارید، می‌توانید از خدمات گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری استفاده کنید. این شرکت حقوقی باتکیه‌بر سابقه درخشان خود در امر ارائه خدمات حقوقی، کیفری، ملکی، خانوادگی و… آماده یاری رساندن به‌تمامی اقشار جامعه است.

ارائه اسناد محکمه‌پسند و قوی برای ارائه دادخواست به دادگاه

شرایط لازم برای ارائه دادخواست

همان‌طور که بیان شد اعتراض ثالث از نوع اجرایی، اعتراض برای برداشتن توقیف از مال منقول و یا غیرمنقولی است که فرد ثالث ادعای مالکیت و یا حقی بر آن دارد. درصورتی‌که فرد شرایط لازم و اسناد محکمی برای چنین درخواستی داشته باشد، این راه یکی از بهترین راه‌ها برای رفع توقیف مال شناخته می‌شود. از مهم‌ترین شرایط برای ارائه دادخواست اعتراض ثالث اجرایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فرد ثالثی نسبت به مال توقیف شده، ادعای حق کرده و این ادعا باتکیه‌بر مستندات محکم و قابل‌ارائه باشد.
  • تاریخ سند رسمی ارائه شده از سوی شخص ثالث، پیش از تاریخ توقیف مال باشد.

اگر این شرایط وجود نداشته باشد، فرایند توقیف مال همچنان ادامه پیدا می‌کند. در چنین شرایطی فرد سوم می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست خودش را ارائه کند. حال دادگاه بر اساس ماده 147 قانون اجرای احکام، تمامی مستندات و دلایل فرد ثالث را مورد بررسی قرار می‌دهد. اگر این اسناد و مستندات محکمه‌پسند باشند، مال رفع توقیف خواهد شد.

تنظیم دادخواست اعتراض ثالث اجرایی

تنظیم دادخواست اعتراض ثالث اجرایی

نحوه ارائه دادخواست به دادگاه

فرد ثالث مدعی بر حق، باید رونوشت تمامی مدارک و مستندات خود را به همراه دادخواست، به تعداد تمامی خوانندگان به‌اضافه یک نسخه دیگر، به دادگاه تقدیم کند. لازم به ذکر است که طبق ماده 147 قانون اجرای احکام، رسیدگی به شکایت فرد ثالث بدون برگزاری تشریفات آیین دادرسی مدنی بوده و نیازی به پرداخت هیچ‌گونه وجه و یا هزینه دادرسی نیست.

بااین‌وجود، ارائه دادخواست ضروری است. به یاد داشته باشید در ارائه دادخواست، موضوع باید اعتراض ثالث اجرایی عنوان شود. همچنین این دادخواست باید به طرفین، یعنی خواهان و خوانده دعاوی مطرح شود. به بیان دیگر، خواهان در چنین دادخواست، فرد ثالثی است که نسبت به مال توقیف شده، ادعای حق و حقوقی دارد. حال دادگاه اصلح رسیدگی به این دادخواست را آغاز خواهد کرد.

بدین صورت مفاد شکایت به خواهان و خوانده دعاوی اصلی ابلاغ شده و دادگاه به‌تمامی دلایل ارائه شده از سوی فرد ثالث به هر صورتی که صلاح باشد، رسیدگی خواهد کرد. درصورتی‌که دلایل شکایت از نظر دادگاه، مورد قبول واقع شود، عملیات اجرایی توقیف متوقف شده تا تکلیف نهایی روشن شود.

دریافت مشاوره حقوقی برای ارائه دادخواست

یکی از مهم‌ترین مراحلی که جهت ارائه اعتراض ثالث اجرایی باید طی شود، تکمیل و ارائه دادخواست است. در چنین دادخواستی نیاز است تا اطلاعات دقیق و مهمی وارد شده و خواسته‌ها و دلایل و منضمات به همراه متن دادخواست به دادگاه تقدیم شود. از سوی دیگر، آشنایی داشتن با مراحل ثبت و پیگیری چنین دادخواستی، از دیگر چالش‌هایی است که پیش روی افراد قرار دارد.

درصورتی‌که شما هم علاقه‌مند به دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص چنین اعتراضی هستید، می‌توانید از خدمات متنوع و گسترده گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری بهره‌مند شوید. گروه حقوقی تخصصی ملکی اداری متشکل از تیم حقوق‌دانان و وکلایی بسیار خوشنام و حرفه‌ای است. به کمک این گروه قادر خواهید بود تا تمامی پرونده‌های خودتان را به هوشمندانه‌ترین شکل ممکن پیش برده و بهترین نتایج را دریافت کنید.

نتیجه‌گیری

فرض کنید فرد ثالث نسبت به یک دعاوی حقوقی میان دو طرف خواهان و خوانده ادعای حق و حقوقی کند. در این صورت می‌تواند با ارائه دادخواست دعاوی اعتراض ثالث از نوع اجرایی، نسبت به دریافت حق‌وحقوق خود اقدام کند. در چنین شرایطی فرد ثالث نسبت به مال توقیف شده از سوی دادگاه ادعای مالکیت میکند. او می‌تواند در زمان رسیدگی به پرونده، اعتراض خود را وارد کند.

اگر ادعای فرد ثالث دارای شرایط لازم، مانند دلائل و مستندات محکمه‌پسند باشد، بسیار عالی خواهد بود. زیرا بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی و همچنین پرداخت وجه دادرسی، روند توقیف مال آغاز خواهد شد. دادگاهی که رأی بدوی در آن صادر شده است، به‌عنوان دادگاه صالح رسیدگی به اعتراض ثالث اجرایی شناخته می‌شود. دادگاه تا مشخص‌شدن تکلیف نهایی، فرایند اجرایی مال توقیف شده را متوقف خواهد کرد.

مشاوره دعاوی ملکی
روزهای اداری(8 تا 21)